Деветашката пещера – летище за извънземни

Уфолози коментират странните отвори по пещерата
12 сеп 2016 08:07,
12
Деветашката пещера – летище за извънземни
Снимка: архив, Булфото

Едно от най-мистичните места в цяла България – Деветашката пещера, крие тайни на извънземни цивилизации. Мистериозните отвори по нея, за които от десетки години изследователите не могат да намерят обяснение, всъщност са причинени от летящи чинии, които кацнали там много отдавна, твърдят уфолози пред "Труд".

Според легендите величествената галерия, която се разширява и образува най-голямата пещерна зала на Балканския полуостров, всъщност от хилядолетия е притегателна сила за извънземни пришълци. Заради необикновената й енергия неслучайно е една от най-интересните дестинации за туристи от цял свят, обясняват запознати. Посетителите и до днес остават изумени от странните релефни кръгове по стените.

След като се прочу по света благодарение на снимките на "Непобедимите 2" в нея, сега през уикендите тя се пълни с любопитни хора, дошли специално, за да се докоснат до необикновената й сила. Туристите са привлечени и от 14-те извора в пещерата, от които се вярва, че блика лековита вода.

В Деветашката пещера са събрани впечатляващи исторически сведения и находки, които рядко може да се видят на едно място.

Големите размери на пещерата, осветена от седемте необикновени отвора и на голяма дълбочина са привличали хората от дълбока древност. Открити са доказателства, че пещерата е била населявана от хора от седем епохи – от старокаменната (преди около 70 000 години) чак до Средновековието.

Домовете на предците ни там били изградени от дървен плет, намазан с кал и покрит със слама. В жилищата имало огнище, както и разнообразни глинени съдове. Открити са и много различни погребения, характерни за съответните епохи.

През римската епоха в централната част на Деветашката пещера над малко естествено изворче е било изградено светилище. Сред останките от него е намерена оброчна плоча с изображение на Артемида, яздеща сърна.

През Средновековието пещерата вече не е обитавана постоянно, а само като убежище при опасност.

През петдесетте години пещерата е използвана за секретен военен обект, където е било съхранявано гориво, а според легендите там всъщност през цялото време са правени опити с извънземни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз съм щастливка че имам село което е близо да пещерата както и до крушунските водопади и мога да виждам тези места често.
9
2
 
3
 
! Отговори
Язека преди 7 години
Добро утро...Те "Непобедимите" на няколко пъти идваха да ги трепат. Даже и път направиха до там. Първоначално даже ги бяха сбъркали с прилепи от защитен вид... После се извиниха (малко късничко, ама за умствените способности на американци беше добре) и почнаха войната с истинските извънземни. Който е ходил там, знае, че от няколко години извънземните от страх не идват вече...Е да - останали са странните релефни кръгове по стените и площадките за летящи чинии, както казват учените, но дотам.
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всъщност това е интер-галактическа тоалента за по-едричките раси. Кръговете по стените на пещерта са белези от сривове в реактивната храносмилателна система на вретеновидните прогновинътхтгики от Етготэга 5.
7
3
 
12
 
! Отговори
Извънземен преди 7 години
Само да сте ми пипнали летището, направо ви газя с тоалетната...ъъъ летящата чиния.. Ясно ли е???И тези там, уфолози ли са, муфолози ли за, не знам какви ЗИ са, тези брадясалите и с хлопащите дъски, ама и те да не се обясняват много че ще ги взема да си правя опити с тях. Ще им режа брадите парче по парче, докато не разкрият истина ли е че всичките 240 хрантутника в парламента са от мелмак. Ясен ли съ, м?
6
2
 
38
 
! Отговори
baaa go преди 7 години
Дааааа,кацат на дупката,пускат стълбичката и с кофи гребът вода и пълнят бидоньете.......................а у бидоньете зеле за зимъска!
5
2
 
45
 
! Отговори
Митьо Антените преди 7 години
Сега вече няма извънземни, защото те се изпозастреляха в спорове за паркоместа.
4
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ХА, ХА, ХА ХА!!!! Първи април много подранил!
3
3
 
18
 
! Отговори
Скоро преди 7 години
Още малко остана, после иде ИДИЛ и ще го взривят.Останалата купчина каманак ще изнесат с камили, внос от "топлите" страни.П.С.Видяхте ли, че и "читателите" могат да пишат глупоисти, не само "журналята" :)
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво - това Шибидар ли го измисли
1
3
 
34
 
! Отговори
извънземен:вярно е! преди 7 години
Това беше платен паркиг, но чниите го изтърбушиха с изгорелите газове от марсиански високо-октанови въглища, които ползваха за гориво. Браво на този свръх-интелигентен писател, който ни разкри тайния паркинг!