Скандална реклама на Gillete: На ръба на феминистката пропаганда?

Потребители смятат, че клипът обижда мъжете - таргет групата на компанията
16 яну 2019 18:12,
101
Скандална реклама на Gillete: На ръба на феминистката пропаганда?
Снимка: YouTube

Новата реклама на Gillette е в духа на движението #MeToo и отправя едно много позитивно послание към обществото - бъдете добри, давайте добър пример, защото момчетата, които ви гледат днес, ще станат насилници утре.

Някои биха казали, че това е прекрасен ход от страна на компанията - едно социално ангажирано послание, целящо промяна към по-добро. То обаче е агресивно насочено към собствените клиенти на Gillette - мъжете. И вместо това да се окаже печеливш ход, компанията сякаш сама си вкара таралеж в панталоните.

Рекламният клип е със заглавие "Вярвай" и таргетира така наречената "токсична мъжественост". Компанията за самобръсначки променя известния си слоган: "Най-доброто за един мъж" в "Най-доброто, което един мъж може да бъде" и призовава своите клиенти да търсят отговорност един от друг са собствените си постъпки и поведение спрямо жените.

Клипът представя кадри на изключително агресивно поведение от страна на мъжете - сексуален, физически и психически тормоз. След това във видеото са показани добрите примери, а акцентът е превенцията.

Някои приветстваха посланието и заявиха, че това е начин 30-годишната компания да обнови собствения си слоган така, че да е релевантен със съвремието. Други обаче са на коренно противоположно мнение и не само изразиха своето неодобрение, а отказаха да купуват продуктите на Gillette.

Само за 48 часа рекламата има близо 3 милиона гледания. 37 000 души са харесали видеото в YouTube, 253 000 са отбелязали, че посланието не им харесва.

Коментарите са предимно негативни и повечето твърдят, че това е феминистка пропаганда.

"За по-малко от две минути успяхте да заличите най-добрата си таргет група. Браво!", пише потребител. 

"Току що Gilette показа, че не иска да има нищо общо с мъжкарите. Ще уважа желанието ми. Ползвам марката откакто получих безплатна мостра за 18-тия си рожден ден. Вече няма да си купувам самобръсначки на Gillette!", сподели друг човек в социалните мрежи.

Някои настояват компанията дори да се извини официално за рекламата, но марката споделя, че слогънът напълно съвпада с вижданията и политиката им, защото те истински вярват в най-доброто в мъжете.

"Ако мъжете търсят отговорност за собствените си постъпки един от друг, ако спрат с извиненията за лошото си поведение и застанат зад едно ново поколение, което работи в посока самоусъвършенстване, можем да помогнем за създаването на една по-позитивна среда, която ще окаже влияние върху идните поколения", споделят от Gillette.


Въпреки масовата негативна реакция, все още има хора, които подкрепят посланието, отправено от компанията за самобръсначки.

"Благодаря ви, Gillette че обвързахте слогана си с нещо смислено, важно и истинско. Този дебат трябва да се случи най-накрая. Защо има толкова негативна реакция и оплаквания, след като рекламата показва лошите, но и добрите страни на мъжете??", пише потребител в Twitter.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
3
 
! Отговори
Току-що преди 5 години
Убита е жена на 23 г. в столичния квартал Банишора. Извършител е нейният приятел, съобщи БНР и БГНЕС.Мъжът се опитал да се самоубие, но за сега все още е жив. Към момента не се знаят точните мотиви за нападението.
65
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблемът на клипът е че се опитва да обясни човешки неща на не особено умни хора.Бъдете добри,не наранявайте по-слабите,не насилвайте сексуално жени,не опипвайте непознати жени докато им грухтите цинизми.Възпитавайте си децата нека не решават проблемите си с правото на по-големият мускул и по-кръвожадният характер.Дивите селяни се сърдят че им пречели да бъдат мъжествени.Какво мъжко има в това да биеш жена си?Или да се радваш когато твойто дете разбива главата на другото с камък или дърво?
64
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма нищо лошо в това жените да са по-независими и смели, а мъжете да са по-кротки и хладнокръвни. В случай, че не забелязвате, нещата са се променили чуствително от времето на викингите и дивият запад. Няма нужда един мъж да може да коли прасе, или една жена да може да плете. Нещата се променят, жилет просто искат да кажат, че ако от малки децата се учат на добродетели, когато порастнат, няма да станат насилници. Какво лошо има в това? Защо в 21ви век трябва да се бием и избиваме?
63
4
 
8
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
До ShaManaИстинският характер почива на увереност, пълноценност, воля и общоприети ценности (морал). Истинският характер, е резултатът и проявлението на описаните неща. А посланието убива точно тях. Разсъждението ви е повърхностно, а опита за манипулация, просто ще го пропусна.
62
9
 
7
 
! Отговори
ShaMana преди 5 години
До КратунПосланието е за истински мъже. Тези които могат да се изправят гордо пред предизвикателствата. Които не чакат някой да свърши тяхната работа и не търсят извинения. Които се борят срещу насилниците и помагат на по слабите. Които не се комплексират когато им покажат собствените недостатъци. Сила в живота, сила в примера, сила към останалитеАко това те плаши или отвращава, ти не си истински мъж.
61
1
 
5
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
в рекламата на жилет, аз бих показал един заклан от шеф на "изис" и бих добавил коментар: бръсненето не е за всеки! Жилет!!! стани мъж! макар и жена! присъедини се към исис!
60
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До КратунДа така е, напълно си прав, тече една кампания за промиване на мозъците, която истински ме плаши - на момчетата им вменяват, че трябва да са нежни и женствени, а момичетата да са агресивни мъжкарани. Резултата според мен ще е много лош, чакат ни много тежки времена, няма морал и ценности, думи като род и родина, дълг, чест и достойство се принизяват и направо отричат, семейство вече не значи нищо.
59
2
 
8
 
! Отговори
Кирил и Методий преди 5 години
И кой е луд да гледа 2 мин реклама, дистанционното е близо...
58
3
 
9
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Мъж целува жена на киноекран, който бива разкъсан от бягащи в противоположна пътека младежи. Глас зад кадър пита: това ли е най-доброто, което можеш да получиш? .. може би мъж да целува друг мъж е по-добро? Кой знае, не съм пробвал, а и нямам намерение. Нека жилет да кажат.
57
1
 
8
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
окей! ясно! жилет иска да продава ножчетата си и на косматите по гърба гърци и арменци...
56
3
 
21
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
До ShaManaНищо не ме плаши. Отвращава ме внушението, че мъжете по подразбиране са потенциални престъпници, агресори и трябва да бъдат превъзпитани (в какво?) за да станат приемливи и пълноценни. Само мога да си представям какви комплекси набива това послание в неукрепналите младежки мозъци. После: "няма вече истински мъже"
55
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
обнови собствения си слоган така, че да е релевантен със съвремието - ето това наистина ме вбесява! Аз няма да се променям, няма да стана лигьо хипи-***! Къде отиде мъжествеността в този побъркан свят? Няма да се извинявам че съм мъж!
54
5
 
21
 
! Отговори
Мая преди 5 години
Като се има на предвид че, белите мъже най-добре се отнасят със половинките си във сравнение с другите раси, във тази реклама са описани като най-лошите а чернокожите са героите, които спират белите мъже да тормозят жените си. Тези феминисти са толкова далеч от реалноста, че само една война ще може да ги събуди.
53
14
 
4
 
! Отговори
ShaMana преди 5 години
Искам да разбера коя част от посланието ви плаши толкова много?
52
2
 
6
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Хм.... жилет май забравят, че жените се бръснат много по-малко от мъжете.... Да помислят малко преди да си пикaят на клиентелата....
51
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сергей Полунин има много по-скандален клип за diesel, има го в тубата, но нали сме евроатлантици и мразим Русия, в България е забранено да се говори за Сергей Полунин.
50
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Край с тази марка, да ги купуват джендърите и косматите фригидни феминистки!
49
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"И какъв е големият проблем с клипа? Че показва, че мъжете няма нужда да тормозят жени, за да бъдат мъжкари."Проблемът е, че внушава, че всички мъже едва ли не се раждат като насилници на жени, които трябвало да бъдат спирани в детска възраст. Това е обидно.
48
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Феминизма е най-отвратително, най-деградивната и най-социопатсата идеология появява се някога, бие с доста да комунизма. Благодарение на него европейската цивилизация е на ръба на изчезването, феминизма носи след себе тежки икономически, политически и социални кризи, той проповядва на егоизъм, нихилизъм, омраза и анти социолно поведение. Основния враг на феминизма не са мъжете, това е само параван, а жените, тяхната същност и призвание!
47
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какъв е големият проблем с клипа? Че показва, че мъжете няма нужда да тормозят жени, за да бъдат мъжкари. Да ви имам и драмата.Сбъркан пол е това, и затова и У-хромозомата изчезва. Защото е сбъркана.