Русия променя Космоса - праща туристи с ракета на... спирт!

Иновативното гориво ще извежда ракетата на 200 км надморска височина
7 мар 2019 11:10,
269
Русия променя Космоса - праща туристи с ракета на... спирт!
Снимка: КосмоКурс

Руската ракета за суборбитални космически полети на туристи от космодрума в Нижгородска област ще се задвижва със спирт, съобщи ТАСС.

Още по темата

По думите на Павел Пушкин, генерален директор на компанията "КосмоКурс", която разработва проекта, ще бъдат използвани екологично чисти компоненти. В качеството на окислител ще се разчита на течен кислород, а в качеството на гориво - на етилов спирт, който в разреден вид е познат също като водка, пише БТА.

Като съпътстващ компонент в горивото на двигателите ще бъде използван азот в течен и газообразен вид.

Компанията "КосмоКурс" разработи собствен ракетен двигател за суборбитални полети. Неговите огневи тестове са предвидени за средата на 2020 година. А опитните образци ще могат да бъдат представени още през тази година. Компанията предвижда суборбитални полети с екипаж от шестима души и един инструктор. Туристическите разходки в близкия космос ще бъдат на височина 200 километра и с времетраене 15 минути.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
1
 
3
 
! Отговори
Я па я..! преди 5 години
Заглавието не е коректно. Русия праща туристи с ракети на водка.
113
1
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До За 134"За Гагарин няма нито едно доказателство че е летят изобщоИзстреляли са една ракета без него и са го снимали на стълбичката"Преди САЩ да успеят да повторят полета на Гагарин (не съб орбиталния подскок на Джон Глен) със същия тип кораби са летели още няколко СССР космонавти. И това е наистина много сериозен довод че наистина Гагарин е пръв в космоса(или поне пръв официално регистриран)
112
1
 
2
 
! Отговори
Да допълня... преди 5 години
До Анонимен 118 Има руски филм за неуловим немски танк през ВСВ в Русия .Когато все пак успяват да го унищожат танка се запалва , но от него не слиза никой. Установяват че танка няма екипаж.Когато докладват на някакъв генерал за случая , той пита : Пияни ли сте ?
111
0
 
1
 
! Отговори
134 преди 5 години
Е, хайде сега. Достатъчно е в случая, че цялата радио връзка и телеметрия е била следена от американците и дори е публикавана. Както впрочем съветският съюз е правил същото с американските полети, включително мисиите Аполо
110
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименЧисто химически за гориво е по-логично и изгодно да се ползва метилов вместо етилов алкохол. Още по-добре метан и най-добре чист водород.хим формулиВодород - H2Метан - CH4Метанол - CH4OЕтанол - C2H5OHНапълно вярно НО множество голями НОВодорода е течен при - минус 259 гр Целзии - Крио помпи и прочиеМетана е течен- при Високо налягане тежък резервоар- минус 161 гр Целзии - крио...Метанол е течен при нормално атм налягане но е ТОКСИЧЕНЕтанола е като Метанола но не е отрове
109
5
 
2
 
! Отговори
За 134 преди 5 години
За Гагарин няма нито едно доказателство че е летят изобщоИзстреляли са една ракета без него и са го снимали на стълбичкатаТолкоз!
108
0
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 128 преди 5 години
Нарича се суборбитален полет и никога не е претендирано, че е било нещо друго. Даже самият Глен си признава, че в САЩ са неглижирали постижението му след следващите мисии, които вече излизат наистина в космоса
107
1
 
3
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 5 години
Леле, туристите ще изпият спирта и няма да могат да се върнат. Ха , ха..!
106
1
 
3
 
! Отговори
Няма нито едно преди 5 години
Доказателство че Гагарин е летял в космоса На борда е нямало камера Има само снимки като влиза р ракетата и като излиза от капсулата
105
1
 
4
 
! Отговори
niki преди 5 години
Тази статия от Не!Новините ли е?
104
3
 
7
 
! Отговори
До Боби преди 5 години
Значи според теб са изпратили безпилотнен апарат, който е успял да се прилуни на подходящо място без да се обърне автоматизирано е разположили съответни отражатели, добил няколкостотин килограма лунни камъни и след това е излетял обратно с този товар към земята и това с технологии от 60те-6 пъти. И считаш, че това е по-лесно отколкото да се прати човек на Луната!!! Неслучайно никой огворен фактор дори в Русия/СССР не оспорва кацането. А камъните са раздадени по цял свят вкл и Русия питай тях
103
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Боби"В ракетата са налива течен кислород и се пази при нормално атмосферно налягане.""...работеща при високи отрицателни температури."_____________Боби, би ли разяснил как точно се съхранява течен кислород при нормално атмосферно налягане? А какво значи "високи" отрицателни температури? Около 0 градуса по Целзий ли?
102
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такъв е бил първият полет на първия американски орбиталник - Джон Глен. 15 минути на 160 км. Менте полет.
101
4
 
4
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 124"Докато има наивници като тук често коментиращият русофилски експерт Боби ще има и подобни фейк новини с източник велика русия"Кое от нещата които съм написал не е вярно? И защо мислиш така? Може би имаш някакви други факти?
100
5
 
4
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До До Анонимен 113"Че всеки, който се съмнява в кацането на Луната е невежа."Моето мнение е: Аполо като АВТОМАТ(БЕЗ ХОРА) е кацал на лунатаДа останали са артефакти като лазерни призмиСлед 1980-1990 година са измислени подобни неща като атомни спектрометри, Атомни вакумни микроскопи и най-новия ултравиолетов микроскоп който практически вижда атомите. Дайте пробите от Луната пак да ги изследваме - камъни подложени на радиация в течение на милиони години - все някакви изменеия ще има нали???
99
2
 
6
 
! Отговори
руски ракетчик преди 5 години
изпиват ракетното гориво и са вече в космоса..ха.ха
98
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато има наивници като тук често коментиращият русофилски експерт Боби ще има и подобни фейк новини с източник велика русия.
97
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До Анонимен 113Точно така.Отражателите са 5. Поставили са 6, всяка от мисиите, но отражателят на първата е бил унищожен от двигателя. Не са преценили. Тези отражатели могат да се видят и от любители, но не от любители на конспиративни теории.
96
0
 
9
 
! Отговори
какво друго! преди 5 години
Водката е универсалното руско гориво ! Става за всичко.
95
1
 
12
 
! Отговори
До Анонимен 113 преди 5 години
Знаеш ли какво е казал Алексей Леонов. Че всеки, който се съмнява в кацането на Луната е невежа. Най-вероятно не знаеш, но е казано 6 пъти на Луната в рамките на 3г. Доставени са стотици кг проби от които са изпратени и на СССР за сравняване с тези взети от луноход.И най-вече поставени са два лазерни отражателя, които са си там и до днес и единият беше използван дори от последната китайска мисия.А н Спейс Х постиженията са видими.Всеки месец има изстрелване а крю дракона е скачен с МКС в момента