Кучето у дома - помага и на сърцето

Собствениците на четириногите се оказаха с по-здрави сърца
25 авг 2019 15:30, Петя Славова
44
Кучето у дома - помага и на сърцето
Снимка: pexels.com

Хората, които имат кучета, са с по-здрави сърца, защото се движат повече и се хранят по-добре, съобщи БТА, позовавайки се на в. "Mirror". Нивата на кръвната захар на собствениците на кучета обикновено са отлични. Най-често те не са пушачи.

Учени от университетската болница в Бърно събраха здравни данни и социоикономическа информация за 2000 чехи от 2013 до 1014 г. До 2030 г. те ще правят анализи на всеки пет години. Първите резултати от тазгодишната оценка показва, че притежаването на куче е полезно за състоянието на сърцето.

Оценяваните фактори са индекс на телесната маса, хранене, физическа активност, тютюнопушене, кръвно налягане, холестерол.

Около 42 процента от участниците в изследването притежават домашен любимец - 24,3 процента куче, а 17,9 процента - друго животно. Собствениците на кучета се движат повече и се хранят по-здравословно в сравнение с притежателите на други домашни любимци, както и в сравнение на хората, които не се грижат за животно.

"Най-голяма полза от домашните любимци имат собствениците на кучета, независимо от възраст, пол или образование" - каза д-р Андреа Маугери от екипа. Той препоръча хората, които искат да подобрят състоянието на сърцето си, да си вземат куче.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
9
 
5
 
! Отговори
Ели преди 4 години
За тениите има Лекарства, дават се веднъж на 3 - месеца.За миризмата - кучетата нямат потни жлези, в този смисъл човекът мирише в пъти повече. - най-вероятно са *** сакове, които не чистени - периодично.За лигите - има породи, които не се лигавят.За кърлежите и бълхи има спотове, спрейове, каишки, които се дават веднъж на 24 дни.Кърлежи има, където не е пръскано срещу тях, питайте общините защо.Когато кучето се извежда редовно, не влиза в спални и кухни, не лежи по дивани е чисто.
21
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кучемразците сте лоши хора.
20
8
 
19
 
! Отговори
мисленето задължител преди 4 години
Кучето е за село,не е за град!Ама човек трябва да помисли!
19
6
 
20
 
! Отговори
зет преди 4 години
Тъща ми почина преди три години. След като овдовя, за компания си взе куче. Нормално. Отглежда го седем години. Когато почина извикахме фирма за почистване на гарсониерата. Смрънкаха всичко, че има твърде много работа за хонорара. А, жената си беше от старата школа, редовно си почистваше. Три пъти за по няколко месеца давахме жилището под наем. След последния квартирант преди медец ходих да видя жилището. От вратата ме "ритна" по носа познатата воня на пес. Толкова за хигиената на кучелюбците !
18
9
 
10
 
! Отговори
Аа преди 4 години
Помага много и за кучешка тения
17
12
 
20
 
! Отговори
Имал съм кучета преди 4 години
Къчетата са едни от най мръсните животни. Разнасят всякакви болести и ***, бълхи, кърлежи, тении....дрискат и пикаят където им падне, текат им лигите безконтролно, и навсякъде оставят мазната си и миризлива козина. В къщи правят всякакви бели, ако са пуснати свободно в двор копаят навсякъде дупки, и поовреждат градината и цветята.Искат постоянни грижи, ставаш им роб. Едно куче за да се гледа добре и всичко да му е наред разходите на месец са колкото за едно дете.Отврат! Повече никога.
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Егати простотиите в тези коментари :))))
15
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До кинологМи като едно куче не можете да възпитате къде сте тръгнали :)
14
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само мъчите животинките в тия тесни апартаменти!
13
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единственото по неприятно нещо от кучетата са техните собственици!
12
7
 
12
 
! Отговори
пфффф преди 4 години
Не знам дали помага на сърцето,ама мойто ми скъса нервите.Явно съм некъв мазохист щом 14 години една каракачанка ми къса нервите и умря и сега земах още една такава да ми ги къса още 14г. дай боже.*** кво да прая като ги харесвам тия диваци така ша е.
11
20
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Карам нов спортен автомобил, работя в международна компания, плащам всичките си данъци до стотинка върху петцифрената си заплата. И все ми е жал за българите. Викам си- повечето си заслужават съдбата, ама гледам да помагам, да ги уча, да подпирам. В доста случаи съжалявам. Един народ ще го познаете по отношението му към животните. Цял Ню Йорк гледа лабрадори. Хората се радват на чуждите кученца, смеят се. А злобният *** говори за тении, без да осъзнава, че самият той е тотален *** за света
10
2
 
18
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
...и изака! Това се случва и през почивните дни, защото не го вземат със себе си. И освен малцина съседи никой друг не знае за отвратителното им поведение спрямо животинчето. И тези хора пред приятелите си и други се представят, като любители на животните! Пълно отвращение! Та в случая за какво положително и здравословно въздействие въобще говорим???
9
2
 
22
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Отново се повдига темата за кучкарите. Хубаво е да имаш животинка около себе си, но е добре и да имаш нещо в главата си. Моите наблюдения са, че повечето българи си вземат куче, не защото обичат животните, а защото такава е модата, за избиване на комплекси и ред още себични причини. Имам комшии младо семество двама с малко куче. И двамата работят, оставят кучето само от 7,00 часа до 18,00, че и до 21,00! Това животинче се побърква да вие и лае! Повече от 12 часа никой не го извежда да се изпикае
8
11
 
22
 
! Отговори
кинолог преди 4 години
Куче у дома = косми нафъкани и където не се сещаш, отвратителна воня на пес, 24/7 звуков терор, проблеми със съседи, проблеми с некучкари на обществени места, проблеми с пътувания, отпуски, хотели, проблеми с близки и роднини, които избягват дома ви, който всъщност е кучешка колиба, разходи по-големи отколкото да отглеждаш дете, и още и още и още ... въобще превръщане на човека в раболепен прислужник на същество с мозък, колкото орех !
7
8
 
22
 
! Отговори
Диагнозата преди 4 години
Кучето може и да е "голям човек", но кучкарството е болест -за съжаление, нелечима. За болния от кучкарство кучето е центърът на неговата вселена, пример за подражание и обожание, точно както примитивните общества вярвали в животните-тотеми и ги издигали в култ - 10 000 години прогрес на човечеството и някои индивиди не са мръднали и на йота от пещерното мислене. И като се замислиш, че извеждат добитъка в парка, за да се издриска и измочка на местата за игра на нашите деца, и диагнозата е ясна!
6
5
 
16
 
! Отговори
КуКлус преди 4 години
Тук има малоумно самогъзници които не харесват нищо . Реве "ама аз нямам пари" дадеш му 100 бона той "ама хората милионери аз 100 бона само " дадеш му 1 милион той "ама хората мултимилионери аз само 1 милион" даваш му 500 милиона той "ама те милиярдери аз нямам" дадеш му всичките пари и диаманти, злата и прочие на света и го направиш господар на света той "Ами аз имам всичко ами сега какво да правя , хората имат какво да правят аз нямам'!....това е българина !
5
10
 
19
 
! Отговори
XXX преди 4 години
До 1 - Кучето ли ще си хвърли *** не в казана, а до него ? Кучето ли ще кара с над 100 в града колата си ? Кучето ли ще надува гюбеци по цяла вечер ? Кучето ли като си изпие бутилката бира ще я хвърли някъде в крадинките ? Бе .........да не казвам че ще ме изтрият !
4
8
 
17
 
! Отговори
ХХХ До 1 и 2 преди 4 години
По голямо зло от човека няма ! Човека цапа , вдига шум и е опасен защото е развързан и не е приятел с никого ! Кучето е най добрият приятел на човека какво сте се комплексирали че кучетата запали в града че вдигали шум че били опасни вие нормални ли сте бе шизофренията яко ви е подгонила !
3
7
 
7
 
! Отговори
от сидниАав$тралия преди 4 години
а за *** имате ли нещо, те на какво помагат?за един прЕател питам