Защо не се спори с жена - учените разгадаха тайната!

Мозъкът на нежния пол помни много повече детайли
2 сеп 2019 11:25,
37
Защо не се спори с жена - учените разгадаха тайната!
Снимка: Pixabay

Учени от Каролинския институт в Стокхолм твърдят, че жените са по-добри в споровете заради особеностите на паметта им, съобщи в. "Дейли мейл".

Още по темата

Жените си спомнят по-добре конкретни събития, разговори, емоции, къде какво е сложено. Това им дава предимство в споровете. Причината е, че са с по-добра епизодична памет.

Епизодичната памет е способността за помнене на автобиографични събития, като какво се е случило миналата седмица или дали котката е нахранена сутринта, пише БТА.

Специалистите са анализирали резултатите от повече от 600 изследвания, извършени от 1973 г. до 2003 г. и обхванали над 1,2 милиона души.

Въпреки предимството на жените в епизодичната памет, мъжете не са съвсем ощетени, защото има и други видове памет, в които те са по-добри. Те например нямат проблеми да намерят къде са оставили колата, защото помнят по-добре пространствена информация.

Епизодичната памет е чувствителна и затова е по-податлива на негативни фактори, като липса на сън, стрес, стареене.

Специалистите се надяват, че мега изследването им ще повдигне нови въпроси за паметта и разликите между двата пола.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
19
 
! Отговори
Цеко преди 4 години
Моята затова си носи ютията в чантата и няма такива проблеми.
14
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да бе, за това цял ден се притесняват дали сутринта са изключили ютията ;)
13
3
 
21
 
! Отговори
Аз преди 4 години
До Анонимен"Моята жена помни в най-дребните подробности къди какво е оставено,какво се е казало или какво се е случило.Аз често забравям такива неща и тя все ме обвинява,че не съм мислел за семейството.Ще й кажа да прочете статията,белким вземе да млъкне малко.Пък не мога и да я изгоня щото имаме две деца,а децата си искат баща." - това е причината защо тя не може да те изгони... :)
12
4
 
28
 
! Отговори
наивници преди 4 години
глупавата жена е като телевизор - ти му обясняваш, но той си кара по програмата и не те отразява изобщо, накрая казваш, "да добре, права си" ... и си правиш каквото трябва
11
2
 
14
 
! Отговори
anonimen преди 4 години
каква дискриминация! А джендърите, къде ги оставихте джендърите беее! Те помнят ли или не помнят...
10
1
 
18
 
! Отговори
Carolina преди 4 години
Очаквайте следващото изследване на учените от въпросния шведски университет - защо мъжете от скандинавието пият толкова много.
9
3
 
36
 
! Отговори
да да да преди 4 години
помнят само каквото им угодно!
8
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не би да намекват, че има разлика между половете, при това толкова дълбоки, че засягат мозъчните процеси. Това е кощунство! Как не ги е срам?
7
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всъщност, жените помнят много повече, но много по-грешно, защото помнят емоционално - личен опит.Всеки път, когато съм се сещал за конкретната случка, около която е спора, съм установявал, че приятелката ми помни единствено емоциите, никога детайлите, които променят изцяло тълкуванието. И, като ѝ ги припомня, казва - да, така беше, ами да, прав си, ама аз се почувствах ****.Толкова на тема "помнят повече". Помнят как са се почувствали, не какво точно е станало.
6
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Моята жена помни в най-дребните подробности къди какво е оставено,какво се е казало или какво се е случило.Аз често забравям такива неща и тя все ме обвинява,че не съм мислел за семейството.Ще й кажа да прочете статията,белким вземе да млъкне малко.Пък не мога и да я изгоня щото имаме две деца,а децата си искат баща.
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Тъпо заглавие"Обаче за професионалните ... сме имали шанс :)"Понякога е твърде незначителен този шанс.
4
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Мозъкът на нежния пол помни много повече детайли"И също така може да прави най-невъзможни и неочаквани връзки между тях ...
3
1
 
15
 
! Отговори
Дидо преди 4 години
Любимяата фраза на моята половинка, ако губи спор е "ЩЕ заспиш ти все някога..."Хем е смешно , хем зловещо :D
2
4
 
6
 
! Отговори
timothy преди 4 години
До Анонименти па.. що изобщо й даваш пари? аре да ходи на работа. Вместо да си хванеш един чичко, дето на теб да дава пари, ти си тръгнал на няква кифла да даваш..
1
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кат и спра паричките, де и даам секи месец, найш ли как ша с кротни ...