Ryanair отказва да качи инвалидна количка заради... размер

Авиокомпанията предложила на жена да си я смени с обикновена
6 дек 2019 13:07, Ния Христова
30
Ryanair отказва да качи инвалидна количка заради... размер
Снимка: Ройтерс

Белен Хуесо, която има рядко заболяване, което причинява обездвижване, прикова вниманието в Испания след сблъсък с Ryanair, съобщава bTV.

Причината е, че авиокомпанията отказала да качи инвалидната й количка. Причината - параметрите й надвишавали изискванията за размер на багажа посочени от компанията.

Хуесо е трябвало да лети от Севиля до Валенсия на 9 декември. Жената е закупила билета си и след това онлайн регистрирала размерите на инвалидната си количка. От авиокомпанията я информирали, че електрическата количката надвишава позволените размери за багаж и отказали да я качат.

Предложили на жената да използва обикновена инвалидна количка, но заради заболяването си Хуесо се нуждае от специализирана електрическа количка.

Първоначално от Ryanair дори отказали да върнат парите за билета, който Хуесо закупила, но след като жената привлякла медийното внимание, бързо размислили.

От авиокомпанията се извинили на жената, но подчертали, че не могат да направят изключение, когато багажа надвишава посочените размери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: пасажербагажРайънеър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
19
 
4
 
! Отговори
НТТегло преди 4 години
Тия са ......Утре ако недай Боже се качи семейство с пълнички деца.....може и да предложат замяна на децата....
5
3
 
27
 
! Отговори
да ама не преди 4 години
След като си купуваш най-евтиното, няма какво да искаш!Ако си беше взела на шесторна цена билет, щяха и на ръце да я носят. Предполагам че и тук ако си беше платила свръх багаж, пак нямаше да има проблеми.Вярно, че съдбата е наказала тажи жена, но някой хора не знаят граници на претенциите си. А и компанията и е предложила алтернатива, а предполагам че не е имало проблем да си заплати отделно превоза на количката, така, че това си е чиста проба злоупотреба с инвалидността и наглост!
4
19
 
6
 
! Отговори
Типично преди 4 години
Типичната практика на Райън, за да спестят някоя банкнота са готови на всичко, дори и на подобна гадна подигравка с един инвалид.
3
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами като знаеш че си извънгааритен - питаш!Утре да иде някое сумо 350 кила и да се оплаче че не го качили на самолета, нищо че заема 3 седалки пък е платил цял един билет...Но така е с наглосстта - първо купуваш свръх евтин продукт, после поставяш продавача пред свършен факт и почваш да наглееш, надявайки се продавача да е на загуба, че да спестиш някой лев. Като не ти се получи ганьовщината и ревеш по медиите.
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така става, когато се цъка автоматично "запознах се" на условията за ползване без да се четат.
1
6
 
12
 
! Отговори
Митко 19см преди 4 години
Отдавна нямаше новина в посестримата "медия" на бългериън еър относно конкуренцията. Wizzair и Ryanair срещу вас да тичат не можете да ги настигнете.