Захарова: Москва е готова да обсъди сериозни предложения за мир в Украйна

Русия ще нанесе съкрушителен удар, ако Киев атакува Кримския мост, закани се тя
3 май 2024 22:45, Анисия Иванова
438
Захарова: Москва е готова да обсъди сериозни предложения за мир в Украйна

Русия е готова да обсъди "сериозни" предложения за изход от конфликта в Украйна, основани на съществуващите "реалности" и съобразени с безпокойствата на Москва по отношение на сигурността, предаде Ройтерс, като цитира изявление от днес на говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова.

Тя добави на дадения от нея брифинг, че Украйна трябва да обещае, че ще остане военна неутрална в бъдеще. Ройтерс припомня, че подобни условия Киев вече е отхвърлял преди.

От друга страна според Захарова казаното от Дейвид Камерън говори, че Западът води война с Русия, използвайки "ръцете на Украйна". Британският външен министър заяви вчера, че Украйна има право да използва оръжията, предоставени от Лондон, за да поразява цели в Русия, и че решението за това зависи от Киев.

"Думите на Камерън са още едно доказателство за хибридната война, която Западът води срещу нашата страна. Русия отговаря на това и ще продължи да отговаря", обяви говорителката на министерството на външните работи на Русия.

Освен това Захарова предупреди, че Русия ще нанесе "съкрушителен удар на възмездието", ако Украйна, подкрепяна от Запада, атакува Кримския мост, който свързва Южна Русия с черноморския полуостров, анексиран от Москва през 2014 г.

Агенцията припомни, че мостът е бил взиман под прицел от Киев два пъти досега.

Ройтерс посочва, че поводът за думите на Захарова е публикация в социалната платформа "Екс" на постоянния представител на Украйна при ООН Сергий Кислиця. Постът му от 1 май е бил озаглавен "Списък от 2024 г. на 6 основни типа мостове" и придружен с набор от снимки, уточнява агенцията.

Последната публикувана снимка с наименование Керч - градът на Кримския полустров на единия край на моста, е била празна, като Ройтерс обръща внимание на предположението, че може би кадър с моста отсъства, защото той би бил унищожен.

"Кримският мост отново е на прицел. Много пъти бяха подготвяни нападения срещу него - колкото и да е трудно да си го представим - и то с абсолютно пряката и безсрамна подкрепа на колективния Запад. Бих искала да предупредя Вашингтон и Брюксел, че всяко нападателно действие срещу Крим не само е обречено на провал, но и ще срещне нашия съкрушителен удар на възмездието", заяви Мария Захарова, цитирана от Ройтерс. (Иво Тасев, БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


438
Още от Русия
Пети мандат президент: Путин официално встъпва на 7 май
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
345
0
 
1
 
! Отговори
Писнало му от лъжи преди 1 седмица
"Украйна трябва да обещае, че ще остане военна неутрална в бъдеще. Ройтерс припомня, че подобни условия Киев вече е отхвърлял преди" - Дотук четох. НЕ САМО, че не е отхвърлил, ами е ПОДПИСВАЛ Киев условието да бъде с неутрален статус при отделянето си от СССР. Русия никога не би се сългасила на друго, защото това е пряка заплаха за нея. Неспазването на това условие е основна причина за СВО. Политически неграмотни хора пишат тук и преписват от също толкова неграмотни и промити (без)мозъци
344
0
 
0
 
! Отговори
ларвата преди 1 седмица
До Анонимен Тая оти се ококорила, много страшна
343
5
 
8
 
! Отговори
Историка преди 1 седмица
Русия губи войната.Ще има много кръв за жалост. Друго освен насилие не им остава да демострират на руските фашисти.
342
6
 
0
 
! Отговори
разсъждаващ преди 1 седмица
До анонимен 360, Тя волята на местните в Крим и Донбас, е пределно ясна! В Крим 20% от населението са кримски украинци! Много показателно е, че те не са изказали никакво недоволство досега от присъединяването на полуострова към Русия! Може да допуснем, че са пресирани и нямат такава възможност! Да, но нещо пак не ве връзва- част от кримските татари изразиха съвсем открито такова недоволство! няма логика те да имат такава възможност, а украинците на полуострова- да нямат!
341
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ще ядеш ти кочбайряма
340
4
 
4
 
! Отговори
Има лесно решение преди 1 седмица
Нека запада да гарантира честни избори в окупираните територии но руснаците да се изтеглят . С автомати на армии от едната страна избори не става . Да има наблюдатели четвърт от Европа ,друга от Сащ от Индия и от Китай .Наблюдатели от Русия и Украйна и в хора в секциите да няма . Тогава света ще приеме резултатите и волята на местните .
339
3
 
11
 
! Отговори
Мислещ преди 1 седмица
Прави ли ви впечатление, че Кремъл не празнува победата и края на ВСВ, а победата на Великата Отечествена? Обяснението е просто...ВСВ е започната едновременно от Хитлер и Сталин, с нахлуването и подялбата на Полша! Да не говорим за Катин, за който на Кремъл им трябваше половин век за да си признаят, макар че Путин и там се напъва да пренапише историята!
338
6
 
14
 
! Отговори
Идеята на 9 май преди 1 седмица
Е да се празнува победата над фашизма . Как сега да имат морално право руснаците да празнуват като сега те са фашистка държава ? Толкова са фашистка че дори са си направили фашистка свастика подобно на пречупения кръст ( така наречените Z) .Говорят че борбата им е за създаването на руски свят точно както арийците са се борили за арийски . Сигурен съм че умрелите съветски ветерани се обръщат в гробовете заради всичко което се случва
337
4
 
8
 
! Отговори
Богрмил Трайков преди 1 седмица
До Разсъждаващ Никой не е дал право на хора с болни мозъци, неграмотни, подчинени на перверзната пропаганда на диктатора *** да използват думи като укро.... Това говори, че въпросното "човече" което не се различава от орангутаните със своя глас, се опитва да бъде интересно. Няма как да стане, както и хлебарката не може да излезе от своята "къщичка".
336
11
 
3
 
! Отговори
Разсъждаващ преди 1 седмица
Какво означава- "Крим няма да им трябва" ве,разбирачи? Крим е населен на около 70% с руснаци! Мислите ли, че тези същите много желаят да бъдат подвластни на антируската власт в Киев? Дори, с активна помощ от САЩ и сателитите им, укропските власти да успеят да наложат някаква власт върху Крим, твърде вероятно е да се образуват партизански движения там, а и демонстрации против властите в Киев! Единствено това със сигурност няма да се случи при пълно затриване на Русия но тогава говорим вече за ТЯВ
335
7
 
10
 
! Отговори
Преговори ли преди 1 седмица
Малко ядрени удари по Москва и тогава
334
5
 
8
 
! Отговори
Пак казвам преди 1 седмица
До354.прав си.Мост не им трябва-те за това се пънат последните дни напразно нана.Скоро целия крим няма да им трябва,както и черноморския флот или поне останалото от него нали.А когато вече няма да им трябват изброените по горе неща и сухопътната връзка вероятно също нямя да е необходима нали:))).А преговори ли- преговори с русия ако ,познаваш историята,няма смисъл да се водят както и да се правят компромиси.Те са на принципа че като им подадеш малкия си пръст,въпр на врем е да ти изтеглат ръката
333
3
 
8
 
! Отговори
До зазсъждаващ преди 1 седмица
Ами щом не им трябва чудесно.Значи може а е и време да пада.Следващото което няма да им трябва е и Крим.А най накрая разсъждавайки вероятно и пундин няма да им трябва,а разсъждавайки още по дълбоко стигам до извода че това което им трябва е международната изолация да продължава поне следващите 50 год та да могат да използват това време да продължат с курса си на сближаване с Китай Иран Корея та да видим след 50 год дали руският москвич ще е готов вече да спечели формула 1
332
10
 
3
 
! Отговори
Разсъждаващ преди 1 седмица
До Анонимен 354, Те на руснаците реално мост не им трябва! Имат си и сухопътен коридор до Крим вече! Укрите нека си врякат! За пореден път руснаците заявяват готовност за мирни преговори, ама укрите явно не искат мир! Като не искат мир- войната продължава! Това е положението!
331
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Алкалашка Машка само по рубашка клекнала и моли горко
330
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Украйна с помощта на ИИ вече има своя виртуална говорителка.Показателна е реакцията на колежката Захарова! Но има защо! Украинката е красива, интелигентна и трезвена! Всичко което Марчето не е :-))
329
1
 
13
 
! Отговори
Още 5 дена има преди 1 седмица
Който не си е направил снимка на кримският мост да не чака повече.Последен шанс
328
1
 
10
 
! Отговори
А дек е преди 1 седмица
Богомил Бонев.Нали беше много отворен и приветстваше отстъплението на украинската армия чак до полската граница.Или просто мишката се скри обратно в дупката от която беше изпълнява.:)))Оти тъй бре Боги
327
1
 
7
 
! Отговори
Новият преди 1 седмица
Проблем за Москва май че ще дойде от Грузия.Ха ха ха аа.Сахърчето иска преговори защото в момента позицията на Русия е вероятно най добрата възможна.От тук нататък ще се влошава.
326
5
 
12
 
! Отговори
Явно преди 1 седмица
Сахърчето пак не е отрезняло а и бандитска сбирщина около него.Нещо след последния нашето с помощ за Украйна всички дружно в Кремъл тихо плачат.Вероятно не им харесват новите ATACMS ракети а и е нормално да е така след Джанкой и имайки предвид че мостчето вероятно вече ще падне а наближава и 9 май.Нещо им се запреговаряло.Украйна и свободният и демократичен свят НЕ ПРЕГОВАРЯТ С ТЕРОРИСТИ.С русия се преговаря САМО от позицията на силния.Те разбират САМО ОТ БОЙ-МНОГО ЗДРАВ БОЙ.Слава Украине.