6 съвета за балансиране на имунната система

Ето кои са те
23 мар 2020 23:00, Ивета Иванова
6
6 съвета за балансиране на имунната система
Снимка: Pixabay

За да се предпазим от коронавирус, сега всички опитваме да засилим имунната си система - с пиене на витамини, поемане на определени храни, повече сън и почивка и т.н.

Джена Маккиочи, имунолог в Брайтън, казва пред "Pop Sugar", че в момента не трябва да се опитваме да подсилим имунната система, а да я балансираме.
 
"Имунитетът е система, не един субект, така че, за да функционира добре, тя изисква баланс, а не подсилване. Балансът идва не само от храненето и хранителните добавки, то се простира до базисната хигиена, разумният начин на живот, с редовна физическа активност, достатъчно сън и управляване на стреса", обяснява тя.
 
Ето и как да постигнете този баланс, според специалистката.
 
Спете достатъчно
 
Качественият сън е много важен за психическото здраве, за доброто състояние на организма и за имунната систеча. Клетките естествени убийци в организма ни се борят с настинките и вирусите. "Само една нощ лош сън може да намали броя на тези клетки със 70%", обяснява Маккиочи. Това води до разрушаване на баланса на имунната система. По-голямото количество сън подобрява произвеждането на тези клетки и възможността за преборване на вирусите.
 
Грижа за стомаха
 
"Над 70% от имунната система е разположена в стомаха", казва екпертът. Затова трябва да се храните разнообразно, да включвате в менюто си фибри и растения, за да се заредите с добри бактерии. Лекарката препоръчва да хапвате лук и чесън, които са пълни с антиоксиданти и помагат на имунната система да се бори. Ако ядете и пиете твърде много сладки храни и напитки, пълни със захар, това потиска възможността на организма ви да абсорбира витамин С. А той е приятел на имунната система.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: здравеимунна система
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Почвам да чета и след малко повече информация на друг сайт. Пълна тъпотия
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До трогнат до сълзиС - червени пиперки,лимони,портокали,шипка,касис,грейпфрут,мандариниД - от слънчевите лъчи,в мазнината на определен вид риба(рибено масло),печурки,млякоЧерния дроб също е много полезен.
1
3
 
8
 
! Отговори
трогнат до сълзи преди 4 години
Кой отдето се отвърже и почва да открива топлата вода, пардон - да дава съвети !И като съветвате да поемаме определени витамини , посочете поне от кои плодове да ги набавим, понеже в аптеките витамините ги няма изобщо ?Или важното е да нахраним и "теенпроблем.нет" на всяка цена ?!