Защо наричат Кане Корсо кучето на италианската мафия?

Ето любопитни факти за тази порода
Обновена: 30 юни 2020 11:45 | 29 юни 2020 23:30, Ивета Иванова
35
Защо наричат Кане Корсо кучето на италианската мафия?
Снимка: Pixabay

Ако се чудите каква порода куче да си вземете за двора на къщата, може да заложите на Кане Корсо, които са чудесни пазачи. Това са порода големи кучета от италиански произход.

Интересното е, че те се използват за проследяване, лична защита, както и за правоприлагане и куче пазач. Кане Корсо най-често се използват като бойни или пазещи кучета, но са подходящи и за домашен любимец на семейства с деца.

Характеристики
 
Мъжките представители на тази порода обикновено са високи между 64-68 см., а женските - 60-64 см. Ако говорим за килограми, мъжките стигат между 45 - 50 кг., а женските между 40-45 кг. , пишат от fci.be.
 
Кане Корсо правят най-голяма впечатление с главите си, ако говорим за външен вид. Челото им е плоско и сближено с муцуната, а главата им обикновено е доста голяма. Муцуната им е плоска, правоъгълна, а очите им са с форма на бадеми. Тези кучета често са с тъмни очи, както и с тъмна, черна козина. Но има и такива с бежова или сивкава козина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
60
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако му пусна един 9мм през малкото черепче какво ли ще стане?
8
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комшията има ядат ВСИЧКО.
7
7
 
37
 
! Отговори
Вай! преди 3 години
Някъде четох, че пилешките кости са вредни за кучетата, не бивало да им се дават.Значи на този кучо трябва да му се дава обезкостено пилешко месо. Ми много аристократичен п.е.с, бе!
6
37
 
15
 
! Отговори
Лили Барута преди 3 години
Един наш"Каракачанец" ще го сбърка тоя Кане Корсо
5
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако искаш куче да те подлуди изяде половината къща вземи си бултериер
4
6
 
46
 
! Отговори
Цък преди 3 години
В Италия може и да го наричат "куче на мафията" заради характера му.У нас обаче то може да бъде куче на мафията на първо място заради това, че изхранването му е непосилно за повечето от обикновените българи - телешко и пилешко месо, зеленчуци (които хич не са евтини).
3
29
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Реклама на пес.Утре ще даваш половин заплата за излишно его.Отделно сутрини вечер,в студ и пек,всеки ден.Куче на двора ,вързано ,парче хляб идо там.Няма нужда от бълхарен донор.
2
21
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Куче сладур, това на снимката.
1
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото е италианска порода и ,защото мафията в Южна Италия ги предпочитат пред питбулите билтериерите просто националисти са хората