Как се променя тялото, когато спрете млечните продукти?

Може усещането за подуване на корема да изчезне
33
Как се променя тялото, когато спрете млечните продукти?
Снимка: Istock

Млечните продукти могат да бъдат разглеждани колкото като полезни, толкова и като вредни. Полезни са за изграждането на костите и мускулите, тъй като са много добър източник на протеини и калций. Могат да бъдат вредни обаче заради лактозата, която съдържат. Редица изследвания, цитирани от сайта Bright Side показват, че възрастните не се нуждаят от толкова големи количества млечни продукти, за да поддържат здравословния си статус, както бебетата, децата и подрастващите.

Какво се случва в тялото, ако ограничите или спрете млечните продукти? Ето и отговорите.

Възможно е главоболията ви да изчезнат

Според Web MD млечните продукти могат да предизвикат главоболие или да влошат съществуващото такова. Ако сте намалили нивата на стрес, спите добре и сте ограничили консумацията на кафе, но въпреки това имате главоболие, една от възможните причини са млечните продукти. Опитайте се да ги консумирате в малки количества или да ги изключите, за да се уверите дали те не са в основата на проблема ви.

Може да станете емоционално по-стабилни

В много млечни продукти се съдържат животински хормони, които могат да влязат в конфликт с вашите собствени. Това може да доведе до промени в настроението, дори депресия. Ако намалите млечните продукти или ги изключите от менюто си, това може да повлияе положително на настроението ви.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
инж Цв. Владова преди 3 години
До Едно КИСЕЛОТО МЛЯКО, ИЗВАРАТА И КЕФИРА СА ПРОДУКТИТЕ , КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ КОНСУМИРАТ. ВРЕДИ НАНАСЯТ ПРЯСНОТО МЛЯКО, СИРЕНЕТО И ВРЕДАТА МОЖЕ ДА СЕ ЕЛИМИНИРА С КОНСУМАЦИЯ НА 1 СКЕЛИДКА ЧЕСЪН.
29
0
 
8
 
! Отговори
Едно преди 3 години
Време даваха на хората, които работят в труд вредна среда по 1 мляко на ден. Сега вече млякото е вредно. Е може и да е вреден бо. клу-к@, който продават, но натуралното от домашно животно не. Хормони на разстежа има в млякото на промишлено отглежданите крави. Ижектират ги редовно за да дават повече мляко и естествено хормона преминава и в млякото. Идете в Родопите да питате столетниците с какво се хранят. Ами не са вегани и не са отказали млякото.
28
0
 
2
 
! Отговори
До 27 преди 3 години
Врачка ти сериозно ли?!
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди години имах остри болки в гърлото под ябълката,толкова силни че ми се насълзяваха очите,просто нетърпими.Започнах да подозирам че това се случва след консумация на прясно мляко.След случаен сеанс при известна екстрасенска,научих че не трябва да консумирам прясно мляко,а само кисело,серене и кашкавал и то ограничено.Както ви казах случаен сеанс.Като започна ми вика: сега първо аз ще ти кажа какво ти има,а после ти ще ми кажеш от какво се оплакваш.Като свърши,вече нямаше много за оплакване.
26
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако са истински направени , без палмово масло , сухо мляко , мас , много сол ,имитиращи добавки , млечните продукти са полезни и векове наред ,хората ,които са ги консумирали са били по- здрави и силни от тези ,които не са имали възможност да се хранят редовно с истински млечни продукти
25
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Даааа. много е вредно. Значи, според тази дето е писала статията, България е прочута по цял свят със своето изключително вкусно и полезно Кисело мляко. Дори и в япония, когато кажеш че си българин, веднага в главата им идва Кисело мляко. А бактерията, която го прави толкова хубаво и полезно, в България вирее на 90%. Вземали са я в други държави и там не успяват да направят същото мляко, което се прави в България. Защото условията не отговарят на тези, каквито изисква бактерията за да се развие.
24
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ок няма проблем пинте си го щом е полезно. После да не се чидите защо имате рак или остеопороза!
23
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименКак може нещо, което съдържа калций, да ти дърпа калций от тялото??Дръпнали са ти мозъка, още като малък на тебе.Напиши Мляко в уикито и чети и гледай да схванеш, защо млякото е полезно. Не е вредно, полезно е.
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 1Повярвам ти напълно!Мисля, че на всеки е ясно, че гаранция има само за домашно приготвеното с мляко взето от близки хора гледащи животни или от собствени крава/кози/овце.Нарочно написах имитиращия продукт, защото кофичка кисело мляко с цена лев и нагоре е скъпа за всеки пенсионер разполагащ с бюджет от 5-6 лева на ден при пенсия от около 300 лв месечно, след като махнеш 100-на за текущи разходи и лекарства.
21
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименС грешка си. Козето мляко е най-близко до човешкото.Старите хора поселата гледаха животни и всяка сутрин закусваха попара от прясно мляко и хляб. И повечето умираха с техните си зъби а сега на по 35 години им изпадали зъбите. Млякото е калции, жизненоважен за костната ситема. Млякото е полезно, но истинското мляко.
20
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дори и ай-истинското чисто мляко НЕ е полезно за порастнал организъм. То е предназначено за подрастващ организъм. Кравето мляко е много близко по състав до човешкото и има най-силно влияние. Демек хормона на растежа си работи съвсем чинно и не особено безопасно!
19
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Млякото съдържа хормони на растежа. Те помагат на раковите клетки да растат и дс се размножават. Мит е, че млякотп е полезно за възрастни хора. Полезно е единствено за деца до 3 години.
18
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази приказка, че млечните сс полезни за костите още ли я прокарвате. Няма нищо вярно в нея. Ъе по-скоро съсипват костите, защото дърпат калции!
17
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно време, имаше едни бурканчета стъклени и запечатани с капачка от фолио. Е това беше мляко. Пиеш алкохол до 4 сутринта, в 5 шибваш едно бурканче мляко и в 6 часа си вече на работа. Бодър и няма грам следа от алкохол. Сега, пиеш до 4 сутринта, в 5 пиеш 5 кофички мляко, в 6 часа си тотал щета и лягаш да спиш.И 2 дена не можеш да станеш от леглото, повръщаш, главоболие... Ей ви демокрация, онова време лошо било...
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми нормално, то вече не е мляко а нишесте.Иначе едновременото кисело мляко, си беше мляко. Млякото е полезно и то много, но... ако е истинско, натурално мляко а не сегашното нишесте.Навремето в България от краве мляко се правеха - Прясно мляко, кисело мляко, кашкавал, сирене и чисто масло.Сега крави няма, сметнете кво продават по магазините. Нито един от изброените продукти не става за консумация. Всичко е сухо мляко, вода и нишесте.
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Откъде измислиха тази теория? Млякото вредно? Та това мляко което се продава в магазините дали е от истински крави та да е вредно ? Всеки ден нови и нови измишльотини
14
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Киселото мляко е полезно.
13
2
 
16
 
! Отговори
леля ви Пенка преди 3 години
Мили дами, а най полезно е Мъжкото Мляко, опитайте после ще ми Благодарите
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой е тоя, дето изхвърля протеини с някакви йони? Казеинът се разгражда. По бавно от другите протеини, което е и предимството му. Някои хора не могат да го обработват и не трябва да ядат НИКАКВИ млечни продукти, дори ферментирали.Остеопорозата е заболяване на възрастта и най-вече хормоналните проблеми, които идват с годините. Спортът и стабилни нива на витаминни и калций могат само да го забавят. Дори най смотаното мляко има калций.
11
1
 
13
 
! Отговори
чичо преди 3 години
Хитрите евреи пият козе мляко.