Влезте във форма с тичане

Сред най-ефективните тренировки
2 юни 2021 23:40, Ивета Иванова
52
Влезте във форма с тичане
Снимка: Pexels

Много специалисти се съгласяват, че един от най-ефективните начини да отслабнете е да имате балансирана диета и да тренирате много. Но се спори относно това кои са най-подходящите тренировки - това може да зависи от възрастта, дали имате придружаващи заболявания, активен начин на живот ли водите и т.н. За да остлабнете, трябва да изгаряте повече калории, отколкото консумирате. Затова, тичането е сред най-препоръчваните тренировки, когато трябва да свалите килограми. Eто какво трябва да знаете за него, според "Pop Sugar".

Защо е подходяща тренировка?
 
Най-добрите и ефективни тренировки са тези, които харесвате и превръщате в редовно занимание. Може да бягате сутрин, вечер, следобед - когато ви е удобно, не е нужно да ходите в залата, да давате излишни пари, а и не се нуждаете от много специално облекло. Всеки има клин, тениска или анцуг в гардероба. Все пак, добре е да се сдобиете с удобни спортни обувки, за да ви е комфортно, когато тичате. Може да тичате на равно, по хълмчета, в планината, без да се притеснявате. А ако изберете да карате велосипед, това означава, че за планината трябва да се сдобиете със специален такъв и много да внимавате за контузии, пишат от изданието.Освен това, тичането подсилва кардиоваскуларната и разширява аеробния и анаеробния ви капацитет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С тичане се ускорява процеса, иначе става и само с хранене. Но тичането е травматично за ставите, никога не бух си го причинил. Велоергометъра/колелото е за инвалиди или хора с травми. Затова - крос тренажор или плуване са ми идеални. Крос тренажор на изплащане излиза по-евтино от месечен абонамент дори в нисък клас зала. Цаката е в дисциплината да го ползваш...