Рецептата Dnes: Хрупкави чеснови бутчета с пармезан

Леко пикантни и апетитни
17 яну 2022 17:22, Илияна Николова
2
Рецептата Dnes: Хрупкави чеснови бутчета с пармезан
Снимка: istock

 Продукти:

1/3 чаша зехтин
1 чаша настърган пармезан
1 чаена лъжица чеснова сол
1 чаена лъжица лют червен пипер
½ чаена лъжица чесън на гранули
8 бр. пилешки бутчета без кост и кожа
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 190 градуса. Поставете фолио в тава за печене. Излейте зехтина в плитък съд. Смесете пармезана, чесновата сол, пипера и чесъна на гранули в друга плитка купа. Разбъркайте. Нарежете месото от бутчетата на едри парчета. Потопете ги в зехтина, а след това в сместа с подправките и пармезана, за да покрие. Подредете в подготвената тава.
 
Печете за около 25-30 минути или до златисто. Ако имате термометър, можете да се ориентирате кога пилешкото е готово, ако вътрешната му температура стане 75 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
Дв§б вгз ! преди 2 години
Как да си отвора устата, за толкова висока съблазнителка ?!
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Звучи чудесно, благодаря - ще се пробва някой ден ! Bookmark'd !