Ейми Лоурън - медицинската сестра, разкрила убийствата на колега

Истинска история, вдъхновила предстоящ сериал
22 окт 2022 20:17, Дарена Найденова
7
Ейми Лоурън - медицинската сестра, разкрила убийствата на колега
Снимка: БГНЕС

 Винаги харесвам, когато един филм или сериал се базира на истинска история. Да, в измислените сценарии има доза магия, тъй като създават от нищо нещо, но тези по действителен случай винаги ще останат моя фаворит. Карат ме да гледам с интерес всяка една минута, да се гмурна в историята още по-дълбоко и след това дълго време да чета и анализирам какво се е случило в действителност.

 
Именно заради тази си страст очаквам с нетърпение The Good Nurse по Netflix. Да не говорим, че в него участват Джесика Частейн и Еди Редмейн, което си е още една добра причина да си направите абонамент за платформата, ако все още нямате. И двамата са носители на "Оскар", и двамата знаят как да играят реални персонажи (Еди Редмейн получава златната статуетка за ролята си на Стивън Хокинг в "Теорията на всичко", а съвсем наскоро Частейн победи конкуренцията с превъплащението си в Тами Фей). 
 
Филмът The Good Nurse излиза на 26 октомври и е вдъхновен от истинската история на медицинската сестра Ейми Лоурън, която слага в малкия си джоб всички критици на женската сила и шесто чувство, усещайки какво се крие зад приятната усмивка и отзивчива личност на колегата й Чарлз Кълън. Събитията се случват през далечната 2003 година, но стават достояние на целия свят 10 години по-късно, когато на пазара се появява книгата, вдъхновила едноименния филм по Netflix.
 
За любителите на истинските детективски истории, това е чудесен начин да се потопят в миналото и да видят как една обикновена майка на две деца, която се бори с коварна болест, може да осуети порочните мисли на свой колега по-добре, отколкото самата полиция. Както казва самата Ейми Лоурън, "Медицинските сестри са невероятни".
 
Но каква всъщност е историята зад книгата и филма? Как Лоурън успява да се досети за действията на Кълън? И откъде намира силата да се изправи срещу него, знаейки че може да бъде следващата му жертва?
 
Всичко започва през 2003 година, когато полицията споменава пред Ейми, че новият й симпатичен колега всъщност крие ужасна тайна. Въпреки че имат подозрения за извършените от него убийства, органите на реда не могат да ги докажат, като за това им е нужна помощта на медицинската сестра. Тогава Лоурън работи заедно с Чарлз Кълън в местна болница в Ню Джързи, а той за пореден път сменя работното място без адекватна причина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: историиЕйми Лоурън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
плащаш си за нетфликс акаунт и гледаш веднага, чакаш малко и гледаш безплатно в арената или замундата ;)
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде да гледаме филма ?