US-пилоти: Шок и ужас очакват F-16 в небето над Украйна

Американският изтребител е на прицел от руските ракети още преди да е долетял
29 апр 2024 15:49, Петър Бойчев
438
US-пилоти: Шок и ужас очакват F-16 в небето над Украйна
Снимка Bussines Insider

Небето над Украйна ще се превърне в най-опасното бойно поле, на което изтребителите американско производство F-16 са се сблъсквали досега, твърдят пред изданието Bussines Insider бивши военни пилоти от САЩ.

Самолетът ще трябва да издържи на съвременните руски системи за противовъздушна отбрана - както С-300, така и С-400.

"Руският арсенал от системи земя-въздух е по-модерен и усъвършенстван от тези, с които F-16 се е сблъсквал в минали конфликти“, се казва в статията.

Русия разполага и с "огромен флот“ от Су-35 и МиГ-31, въоръжени с ракети с голям обсег, а военните й са в състояние да откриват американски изтребители на стотици километри разстояние.

"Руснаците имат оборудване от висок клас за войната в Украйна“, докато предишните противници на F-16 в Близкия Изток, като Ирак и Сирия, "обикновено използваха остаряло съветско оборудване и вероятно военните им не бяха толкова добре обучени“.

Когато украинските F-16 излетят, те вероятно веднага ще попадат в обсега на руските системи за противовъздушна отбрана. Украинските пилоти може да се окажат "под прицел, дори преди да започнат да използват собствената си тактика".

По данни на ресурса Oryx, който проследява военните загуби, Украйна вече се е простила с най-малко 86 самолета от началото на войната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


438
Още по темата: небеУкрайнапилотиF-16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
301
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
русия ке падне! Казах!
300
7
 
14
 
! Отговори
Комундялник преди 1 месец
297, ти си глас и съвест на епохата. Западът рухва от 1917, а сега е 2024 и продължава да рухва. Междувременно рухнаха пeдeрckитe ви СеСеСеРета, СИВ, Варшавский дагавор и цялата социалистическа ***. Ко шъ ни кайш, другарю koмyнягa.
299
1
 
4
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 месец
Няма по-добър тест от реалните бойни действия. Така че не ги мислете ,предварително са заложени загубите и едната и другата страна го иска.
298
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Очакваме скоро да им падне цената, като започнат да падат над Укрия.
297
16
 
13
 
! Отговори
Ватник преди 1 месец
Знаем самальотите на Рассия от ирано-иракската война, когато СУшките бяха помляно от F-4. Щатите предоставиха F-самолетите на Иран. След това се насладихме и на военната руска техника по време на войната Пустинна буря. Какво да говорим? СеСеСеРейски таралясници, сър. Иначе, яка пропагандна статия на ДНЕС. Молодцъй!
296
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Големи и празни думи. Какво стана с Абрамса? Лежат по полетата на Украйна.
295
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 299 - Как , не виждаш ли че нашите копейки са ГОТОВИ да посрещат алкашите с ВАЗЕЛИН в задният джоб.
294
17
 
16
 
! Отговори
Костя преди 1 месец
Лелеее укрите са довиждане
293
33
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хората поне се сражават храбро срещу Огромното ядрено ч.удовище,живеещо в блата и злоба .Не знам ние на тяхно място колко и как щяхме да издържим.Не че ако деревянно-клазетная армия се справи там и реши да продължи,няма да ни се наложи да се замислим.На нас и на ония гейзери,които всъщност изоставиха Украйна от страх пред тараканките.
292
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Кольо, всичко в *** вече е обречено....
291
14
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен294 Западът вече рухна... След две години може и да няма НАТО и ЕС.
290
23
 
12
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Мхм, понеже ефките ще са супер безполезни срещу безаналоговата руска авиация, *** и копейките в хор обясняваха как подобна ескалация ще доведе до ядрена война. Те завалиите не могат дронове да свалят на собствена територия та ще свалят джетове на чужда. :)
289
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Петко сатъра Поради същата причина поради която най голямата икономика САЩ е на осмо място по покупателна способност според МВФ и на единайсто спред Световната банка.
288
37
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия максимум може да издържи икономиката и още една,пряко сили две години,след което следва тотален внезапен колапс.Русия ще рухне като кулите близнаци.
287
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
(свобода) и (демокрация) имало в ционистката и сатанистка к***лоака САЩ..?! Я пак...Ето ви нещо което няма да чуете по медиитеОт началото на студентските протести в щатите ,които са срещу геноцида на ционистите над палестинското население има вече над 2000 арестувани студенти и ореподаватели които ще бъсат съдени ,забележете за антисемитизъм и теророизъмОтделно освен арестите полицията влиза в университетите да пребива протестиращи.
286
15
 
12
 
! Отговори
Кольо преди 1 месец
Америанците пак си пращат старите щайги в Украйна.Дайте им бомбърите В и далекобойни ракети. Пуцайте от полската граница. За какво са въобще самолети в украинското небе??? Тия дето летят, ги видяхме, колко струват. СУ, МУ, БУ и т.н., всичко отива в гьола. Стига с военни тактики от корейската война...
285
11
 
17
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
До Анонимен 287 Украйна ОФИЦИАЛНО ОБЯВИ ДЕФЛОТ/ФАЛИТ на 2022.10.01. Това е реално ФАЛИРАЛА ДЪРЖАВА НА ГРАНИЦАТА НА АНАРХИЯ - Кажи ми "професоре" една фалирала държава да е спечелила война през човешката история? Сегашния конфликт не напразно е Титулован: НАЙ-ВИСОКО ТЕХНОЛОГИЧНАТА ВОЙНА В ИСТОРИЯТА.
284
11
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изпълзяли са тук няколко ж***паветни еврейчета-гейчета да тролят колко е (зле) Русия ,ама и на децата е ясно,че тези краварски щайги Ф-16 ще капят като гнили круши.Кошко и да се напъвате еврЕоатлантичета Русия,БРИКС и ШОС приключиха юдо-масонския и англо-саксонски сатаниски световен ред.Светът вече не е същия и това го виждаме днес дори и в САЩ където студентите във всички университети скочиха срещу жидо-ционистите и в подкрепа на палестинския народ..
283
9
 
32
 
! Отговори
до ПЕТКО ТАПИРА преди 1 месец
Петко гледай нашата ко4ина която е в ЕС а изпреварена от страни от третия свят. Не бери грижа за Руснаците виж какво става в България хората изнемогват. А нашите национални предатели гледат пъво да оправят наглите украинци.
282
9
 
17
 
! Отговори
F-ките падат преди 1 месец
падат от небето! Евроатланти литват в небитиееето!