Анна Мария Гюзелева подготвя филм за съпруга си

Журналистката разказа за лентата пред Bulgaria On Air
Обновена: 28 сеп 2015 11:45 | 28 сеп 2015 11:44,
4
Анна Мария Гюзелева подготвя филм за съпруга си
Снимка: Bulgaria On Air

Анна Мария Гюзелева започва работата по биографичен филм за живота и творчеството на именития си съпруг Никола Гюзелев. Работното заглавие на филма е заемка от книгата, написана за него от Александър Авджиев и издадена в Италия - "Гласът, който вае." Филмът трябва да бъде готов през 2016 година, когато великият оперен певец щеше да навърши 80 години.

Анна Мария сподели пред Медиите ON AIR по Bulgaria ON AIR, че трудно би могла да опише живота си с Никола с един синопсис.

"Това са 31 години на практика. Беше много хубаво, беше напрегнато, задъхващо, поетично, романтично, много творческо. Но не слагам точка, а многоточие", каза тя. 

Анна Мария Гюзелева допълни още, че се чувства много радостна след изложбата, също посветена на Никола Гюзелев. "Дойдоха много хора, музиканти, колеги, Светлин Русев... Залата се оказа тясна. Едва успя да побере всички, които искаха да присъстват. Това беше един подарък за Никола, за една година след смъртта му. Догодина би навършил 80 години. Имаме много проекти в много области, за да отбележим това", добави тя.

На въпроса къде усеща повече положителна енергия - в България или в чужбина тя сподели, че в София не се чувства добре.

"Заради събитията, които се случиха напоследък. Скоро ходих на Рупите. Там е различно. Почувствах едно отваряне. Мисля си, че не е внушение. Освобождаване, топлота, спокойствие. Самата Ванга колко неща ни е завещала! Как да живеем, какво да правим. Винаги много съм я уважавала и съм спазвала нейните съвети. Опитвам се да живея по тези съвети", разказа тя.

Анна Мария Гюзелева сподели, че и е неприятно, когато попадне на новини за България в италианските медии. Защото те обикновено са с негативен отенък - за обири, кражби, взлом и то на граждани с небългарски произход.

На въпрос не я ли блазни политиката тя коментира, че който я оцени би могъл да се възползва от нейните знания и умения. "Дори и в Европейския парламент, най-малкото защото съм се занимавала с журналистика и продължавам да се занимавам, а говоря и някой и друг език. Ако някой ме покани, може и да не откажа. Аз просто искам България да е по- добре, а не само джобовете на някои хора. Но точно такива сме - неудобни, излишни. Ние сме излишни", допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И аз не се чувствам добре в София !Наистина , както казва Гюзелева , " ние сме излишни " ! Защото сме оценили много неща извън България и съжаляваме много , че българските правителства не работят за България !
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, време е да се изкара и некой лев.
1
2
 
5
 
! Отговори
абе преди 8 години
Лехар е написал една оперета...