Актьорът Стойко Пеев: Прекрасна страна, но нямаме държава!

"Изкуството и религията са съхранили българския дух по време на робството"
4 мар 2016 12:45,
74
Актьорът Стойко Пеев: Прекрасна страна, но нямаме държава!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Страната ни е прекрасна, но нямаме държава. Тази теза защити актьорът Стойко Пеев в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

"Хан Аспарух е създал България преди 1335 г. по такъв начин, че да оцелее и до днес", отбеляза той.

"Една сграда е толкова по-здрава, колкото по-здрави са основите й. Значи основите на държавата ни са поставени правилно. Оттам насетне през годините за съжаление явно има нещо, което не е наред", смята Пеев.

Актьорът обаче не смята, че той е човекът, който да говори за тези неща, но според него българите са достигнали до духовна нищета.

"Остава да се надяваме, че преодолеем тази духовна нищета и ще тръгнем напред. В момента общо взето хората на изкуството са оставени на опашката. Почти никой не се интересува от нас", добави той.

Пеев смята, че българският дух по време на робство се е съхранил, благодарение на две неща - на изкуството и на религията.

"В днешно време религията не е толкова силна, така че остава изкуството, но явно хората, които ни управляват не го разбират. За съжаление", коментира той.

Какво каза още Стойко Пеев вижте във видеото на Bulgaria ON AIR
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
28
 
! Отговори
ист преди 8 години
Държава нямаме, но имаме 400 партии.Изводът - колкото повече партии и политици, толково по малко държава.
10
2
 
20
 
! Отговори
Владо преди 8 години
В страна, в която кучетата *** на воля там, където играят децата ни , като пример.
9
4
 
6
 
! Отговори
от не сме монголи преди 8 години
До Гай *** ОриджиналГанчо, а ти с какви гени мислиш , че си, бе мамин сладък? Славянски, персийски, тюркски или...руски от Камчатка !?
8
4
 
6
 
! Отговори
Гай Баньо Ориджинал преди 8 години
До не сме монголиНикой отдавна не твърди че сме монголи освен няколко омовски изкуфелника и жителите на една бивша българска територия.Но това че ти си "тракедонец" е толкова вярно колкото е вярно че сме монголи тоест изобщо не е вярно...
7
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отидете в националния-исторически музей в София. Прекрасна експозиция, но всичко останало е като провинциална авто-гара - лелките на касата, които не знаят английски, кафене, в което мирише на угарки (продават бира!!), занемарени гардероб, тоалетни, тревни площи, лелките от администрацията на входа си говорят по жиесемите, всички облечени по свой вкус, сякаш отседнали в планинска хижа, неразпознаваеми за посетителите, на които трябва да помагат. С една дума - директора явно се е запил някъде...
6
3
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
до 10То и аз това казах в първи пост с други думи, но овцете си остават овце.
5
10
 
6
 
! Отговори
не сме монголи преди 8 години
Къв е този измислен "хан Аспарух" и неговите юрти, коне и прочее азиатски антуражи. Коварни и престъпни измишльотини от юдеогерманските и юдеоруските шпионски централи през 19 в. с цел да ни изкарат някакви си диви, невчесани и некъпани диваци от монголскитее стеепи и от незнам къде си, които сме дошли тук неканени в Европа. Имаме владетел с името ИСПЕРИХ (Исперерих,Есперерих, Испорканас) т.е. Царят (князът)ездач. Владетел на северните траки, които слизат от Сев. Черноморие в балканска Тракия
4
1
 
18
 
! Отговори
АК-47 преди 8 години
До не се учудвайДа, така е, щом и учителките вече си мълчат, когато се говори за "съжителство", чужда власт" и т.н. И не вземат да изкрещят на самозабравилите се американски поклонници и европейски "ценноносители", че с помощта на Русия сме се освободили от турско робство! Но навряно е много сладко да стоиш до съсипателите на България, за партиен пост и пари, явно се забравят думи, като национална памет и морал...
3
1
 
21
 
! Отговори
БЕЛАГРИ=ТРАКИ=БЪЛГА преди 8 години
Ами , това се е целяло през вековете. Да бъде изтрит от лицето на земята и историята народ с име Българи , както и спомена за НАШИТЕ държави като се започне от античността и се стигне до 04.03.2016 г. !!! На първо място щом още ни хипнотизират с измислената ни и подло подтурена история за някакви си ханове, монголи, татари, волгари, утигури, кутигури, чукундури...какво да очакваме. А това , че сме най-стария оцелял етнос близо 5 хиляди години тук в Европа и на Балканите, нито дума!
2
0
 
20
 
! Отговори
не се учудвай преди 8 години
Това искаха НБУ политолозите-разграден двор в който да израсте гангстерско общество от което те да се" притесняват" и да обират парите.
1
24
 
1
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
Стойко, все едно слушам пра баба ми на 92 години. Толкова си изкуфял и елементарен.