Актьорът Стойко Пеев: Прекрасна страна, но нямаме държава!

"Изкуството и религията са съхранили българския дух по време на робството"
4 мар 2016 12:45,
74
Актьорът Стойко Пеев: Прекрасна страна, но нямаме държава!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Страната ни е прекрасна, но нямаме държава. Тази теза защити актьорът Стойко Пеев в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

"Хан Аспарух е създал България преди 1335 г. по такъв начин, че да оцелее и до днес", отбеляза той.

"Една сграда е толкова по-здрава, колкото по-здрави са основите й. Значи основите на държавата ни са поставени правилно. Оттам насетне през годините за съжаление явно има нещо, което не е наред", смята Пеев.

Актьорът обаче не смята, че той е човекът, който да говори за тези неща, но според него българите са достигнали до духовна нищета.

"Остава да се надяваме, че преодолеем тази духовна нищета и ще тръгнем напред. В момента общо взето хората на изкуството са оставени на опашката. Почти никой не се интересува от нас", добави той.

Пеев смята, че българският дух по време на робство се е съхранил, благодарение на две неща - на изкуството и на религията.

"В днешно време религията не е толкова силна, така че остава изкуството, но явно хората, които ни управляват не го разбират. За съжаление", коментира той.

Какво каза още Стойко Пеев вижте във видеото на Bulgaria ON AIR
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Прав е!
30
2
 
0
 
! Отговори
Питагор преди 8 години
До Анонимен-Коментар номер 252016-1335 = 681.....Схвана ли вече???
29
3
 
3
 
! Отговори
Славянски език преди 8 години
Славянския език по време на Византия е бил като Англиския език сега по наши дни , тоест ако искаш да комюникираш с другите , само на славянски затова Българите са били принудени да говорят на славянски с хората тогава
28
0
 
1
 
! Отговори
Пиатагор преди 8 години
До Анонимен2016-1335 = 681.....Схвана ли вече???
27
1
 
2
 
! Отговори
бай Иване, преди 8 години
Аз никога не съм бил мачкан от фашисти ! Напротив- помагали са ми във всичко, на мен и на моите деди ! Бай Иване- фашизмът е бъдещето !!!
26
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква ти държава ,щом ,,държавниците ,,не се поколебаха да посегнат на историята ни ,да подменят робията и тиранията, геноцида над етноса ни . Да поругаят гробовете на дедите ни, избити от потисника и да ни говорят за ,,съжителство ,, за ,,съвместен живот,, Не държава ,а колония Министри събрани от кол и въже ,само повтарят мантрите от Брюксел ,министър -председател ,с психични проблеми ,папагалстващ едно и също и ПОДЧИНЕНИЕ ,ПОДЧИНЕНИЕ НА ВСИЧКО НАРЕДЕНО ОТВЪН . Окупирана и колонизирана .
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Към 31:И така всички започват да говорят на славянски. По това време хората не са могли да пишат. Ние говорим за азбука, но тогава сигурно 1000 души са могли да пишат. И ако искаш да научиш нещо, ти се налага да говориш на славянски
24
6
 
5
 
! Отговори
Византийско РОБСТO преди 8 години
За Византийското РОБСТВО никой не споменава , като че ли забравено или през 21 век никой българин не зане какво е станало с Българския народ преди 1000 години:Когато се приема християнството, са избити над 100 хиляди българи. Тази религия е наложена насила от Византия. Налага се една азбука, която е на базата на стара писменост, създадена през 4-и век. Прабългарите са използвали друга писменост тюркските руни. От тях са взети няколко знака и са внесени в азбуката. По времето на Борис I в България се завръщат антите славянски племена, изгонени от нашите ханове. Те налагат славянския език.
23
1
 
5
 
! Отговори
Нищо не знаете за... преди 8 години
историята си, затова ще изчезнете !!! Историята, с която ви пълнят главите, такива като този горе е Историята на слугите, ту на Изтока, ту на Запада ! 1335 години от основаването, чистокръвни славяни, религия, дух и т.н. и т.н. пълни глупости- слушайте, докато изчезнете !!!
22
3
 
2
 
! Отговори
от не сме монголи преди 8 години
До Гай *** ОриджиналЯзък, значи и с етническите руснаци нямаш никаква кръвна връзка. Съде с германо-пруската еврейка Катето Велика се родееш по "славянска" линия. :)
21
4
 
0
 
! Отговори
Гай Баньо Ориджинал преди 8 години
До съдраната юртаТочно така!!
20
6
 
0
 
! Отговори
Гай Баньо Ориджинал преди 8 години
До от не сме монголиПодчертано славянски!!!
19
2
 
0
 
! Отговори
Djin преди 8 години
:-):-):-)Dobri komshii imame - ot tiah ikonomika i proizvodstvo za telata...:-):-):-)
18
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как 1335г ...хан Аспарух , какво пишеете бе *** неземни .... 0_o
17
1
 
18
 
! Отговори
аз преди 8 години
1.Ние живеем разделени. От различни държави ли сме? Форума също го показва.2.Защо не се отразява как се празнува на Шипка? Нямаше вождове, имаше само индианци! Това не е важно, важното колко много други останаха в Казанлък и Габрово със своя си транспорт, а масовото возене беше рано провалено. Платените медии мълчат.
16
1
 
9
 
! Отговори
съдраната юрта преди 8 години
До LesaintАбсолютно съгласен! С едно малко допълнение. Всъщност титлата е "Канас" или "Кънас" ( понеже е дошла от писмени извори от гръцки, а те както знаем нямат звук и буква "Ъ") т.е. по-старата форма на КНЯЗ. Пак изкривено предадено чрез гръцките букви(колко са гръцки, това е отделен въпрос) "Канасювиги" всъщност си е "Къназ у Биги" т.е. " Княз в (името) на Бога". И до ден днешен в украинския език Бог е "БИГ". А известно е , къде е била разположена Кубратовата Стара Велика България.
15
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прекрасна страна и Държава е България , но не случи на читави артисти . Всеки иска пари и само те са най важните т.н. културтрегери . Какво да кажат инженерите , лекарите , учителите , работниците или тях кучета ги яли .
14
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
щом почнаха и артистите които не са дали нищо на тази страна започнаха да ни учат ... наистина сме зле
13
13
 
7
 
! Отговори
Lesaint преди 8 години
Прекрасна страна, но нямаме държава!... Не "умнико"! Нямаме общество, една невежа ***, която се има за всичко знаеща, можеща и ... Това е основната причина българинът да не прогресира! Все някой му е крив, все някой му пречи, все световни конспирации с/у България. НА КАЛПАВА РАКЕТА КОСМОСЪТ И ПРЕЧИ! Самият ти си невежа! Не е хан, а е кан, даваш го за пример, достатъчен факт да покаже, че ти самият си НИКОЙ. Той е създател, но ти и всички мислещи като теб сте рушители, плямпала, лаещи кервана!
12
4
 
18
 
! Отговори
аман от плювачи преди 8 години
До ВладоПриятел, абе що не се смесиш с имигратите , които чакат на гръцко-македонската граница и...така на авант ще стигнеш до държавата на баба Ангела... Там нито ***, нито пикаят...Всичко е стерилно , в т.ч. и самите й коренни поданици са вече стерилни.