България платила 700 хил. лв. на Лувъра, за да изложи ценности в... коридор

Минеков: За пръв път плащаме, за да представим наше наследство
185
България платила 700 хил. лв. на Лувъра, за да изложи ценности в... коридор
Снимка: БГНЕС

Служебният министър на културата Велислав Минеков съобщи за нецелесъобразно изразходване на средства за първата българска изложба в Лувъра през 2015 година.

По думите му за пръв път ние плащаме, за да представим нашето културно наследство. Такова нещо никога не се е случвало, заяви министърът.

Той обяви, че България плаща на Лувъра близо 700 хиляди лева, за да бъдат поставени експонатите в "един нещастен коридор".

По думите му, за да бъде събитието отразено подобаващо, са поети разходи към български журналисти, които да опишат случая като величав и съществен - без да бъдат запознати, че държавата е платила за "това наше щастие".

"Разходите, които съм установил до момента, са близо 20 хиляди лева. За съжаление, едни журналисти са били по-любими от други, което се вижда от цената на техните пътни дневни. Едни за 2000 лева, а други - само за 246", каза още министърът, цитиран от БТА.

"Няма да разреша подобно излагане на нашите културни ценности по този начин, тъй като това е наистина щета. Може би е добре да има някакъв музеен обмен", коментира още Минеков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименТи добре ли си или просто така трябва да обидиш българите за кеф? В Лувъра много български експонати са били излагани неведнъж , дори и златните съкровища са били в Лувъра, в Германия , Япония и по целия свят! Твоите обиди са просто смешни или си някой незапознат селянин без колело!
67
7
 
4
 
! Отговори
питане ! преди 2 години
ФЪФ изложбата имало ли е , тоалетна чиния ?
66
8
 
9
 
! Отговори
много важно преди 2 години
Айде де , голяма работа , 10-тина детски градини на вятъра , колко да са 700 хилки , даже и две тоалетни кабинки до НДК и КРИСТАЛ , не работят , ама ИМА !
65
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Минеков се излага без да плаща нищо. Той човека си е излагация!
64
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПОМОГНЕТЕ МУА са платени 700 хил....***
63
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПОМОГНЕТЕ МУПише се "Ришельо" на български език
62
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ааа , не случайно Рашидов си излекува рака във Франция ! 700 000 за музея и вип лечение ! пък българския данъкоплатец мре на стълбите пред болницата ! Чегъртайййй и в Затвора Всички Крадльовци !
61
2
 
7
 
! Отговори
Кръстьо преди 2 години
До Анонимен 61Навреето беше не диктатура, а демокрация (власт на мнозинството). Диктатура (власт на малцинството) е сега - със сексуални, идеологически и т.н. извращения, прокарвани през малцинства от всякакъв вид и калибър.
60
4
 
4
 
! Отговори
АЛОООО! преди 2 години
До до 62 ... А ЗАЩО НЕ ПОПИТАШ САЩ за Борисов , не питай нас !?
59
4
 
13
 
! Отговори
ПОМОГНЕТЕ МУ преди 2 години
ИЗЛОЖЕНИ СА БИЛЕ 1690 ЕКСПОНАТА ОТ 17 БГ МУЗЕЯ. ПРЕДСТАВИТЕЛНИЯТ КАТАЛОГ Е ОТ 320 СТРАНИЦИ И Е ПРОДЪЛЖИЛА ОТ 16АПРИЛ ДО 20 ЮЛИ 2015Г- ЕКСПОЗИЦИЯТА Е БИЛА В ЧЕТИРИ ЗАЛИ НА КРИЛО РЕШИЛЬО- А МИНЕКОВ Е БОЛЕН И ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕГЛЕДА И ЛЕКУВА.
58
2
 
2
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
А защо да не даде , ''богата'' дРъжава , пенсийте са над 5 000 евра , заплатите над 10 000 евра , няма неграмотност , здравеопазването е ''безплатно'' , няма грам КОРУПЦИЯ ...! А КАЖИ , ЗАЩО ДА НЕ ДАДЕ ?
57
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижте сега....братя булгерианс....вижте се де!! От Лувъра ви подават любезно огледалото за да се видите. Каквито са ви "историческите ценности" такива сте и Вие за света. Маршшш в коридора!!докато не са ви изритали и да си платите за това...му-ха-ха
56
11
 
13
 
! Отговори
до 62 преди 2 години
Борисов има само една къща от баща му наследствена. Рашков има 19 имота. Борисов ви е все в главите. Ако го няма Борисов нямате аргументи за живот. Най- силния коз на олигарсите клиенти на прокуратурата се оказа Бойко Борисов.
55
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 45Виж в нета статията за Бойковата къща как е построена през соца, с крадени материали и също с използване на чужда работна ръка безплатно! В статията е подробно описано с имена и дати!
54
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом Емо Кошлуков е бил в затвора за бунт защо сега не са в затворите хората от протестите?При това от платените протести на Черепа и Радев??НА 2 СЕПТЕМВРИ 2020 ПРОТЕСТИРАЩИ ПОДПАЛИХА ПОЛИЦАИТЕ СЪС СЛАМА, ИЗЧАГЪРКВАХА ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА И ЗАМЕРЯХА ХОРАТА. Има доказателства и свидетели. Няма нито един осъден за бунт. Ама навремето си беше Диктатура. Насилсвено смяняха дори имената на хората. А във всеки квартал имаше доносници.Агентурата отделно пишеха за хората докладни и доноси.Млади сте и не знаете
53
5
 
5
 
! Отговори
Кофти преди 2 години
Хората които харесват тази престъпна група ГЕРП, явно са държани на тъмно . Когато истината за безобразията излиза наявае - не могат да повярват. Ходете се застреляйте другари и другарки.
52
6
 
8
 
! Отговори
Мария преди 2 години
Абе тоя дето хвърляш е яйца и домати по паметниците се перли -нямал да разрешава ....Я изчезвай бе наглецо бок лук
51
11
 
8
 
! Отговори
до 45 преди 2 години
Много ясно, че ще предизвиква бунт в онова мътно време в казармата, където за един виц хората гниеха в затворите или в Белене. Сега РАДЕВ ПРАВИ МЕТЕЖ. Освен това знаеш ли какво са ги карали да правят в казарамите? Войниците са ги експлоатирали да строят къщи на хора от партията. Имаме едни братовчед беше шеф на Бобовдол. Войниците му построиха къщата и то без нито една стотинка. Войниците бяха подлагани на изв.ра.щения от старите войници. На новобранците им казваха зайци. Беше ужасно време......
50
3
 
1
 
! Отговори
Бспар преди 2 години
До анонимен *** имам в предвид
49
9
 
12
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Не приемам мнението на човек, завършил заради баща си специаност, хвърлящ яйца и домати по паметници на килтурата и носещ ковчези и бесилки и в последствие избран от разединителя Радев за министър на културата!жалко ако баща му е известен , този ползва само името му!