България платила 700 хил. лв. на Лувъра, за да изложи ценности в... коридор

Минеков: За пръв път плащаме, за да представим наше наследство
185
България платила 700 хил. лв. на Лувъра, за да изложи ценности в... коридор
Снимка: БГНЕС

Служебният министър на културата Велислав Минеков съобщи за нецелесъобразно изразходване на средства за първата българска изложба в Лувъра през 2015 година.

По думите му за пръв път ние плащаме, за да представим нашето културно наследство. Такова нещо никога не се е случвало, заяви министърът.

Той обяви, че България плаща на Лувъра близо 700 хиляди лева, за да бъдат поставени експонатите в "един нещастен коридор".

По думите му, за да бъде събитието отразено подобаващо, са поети разходи към български журналисти, които да опишат случая като величав и съществен - без да бъдат запознати, че държавата е платила за "това наше щастие".

"Разходите, които съм установил до момента, са близо 20 хиляди лева. За съжаление, едни журналисти са били по-любими от други, което се вижда от цената на техните пътни дневни. Едни за 2000 лева, а други - само за 246", каза още министърът, цитиран от БТА.

"Няма да разреша подобно излагане на нашите културни ценности по този начин, тъй като това е наистина щета. Може би е добре да има някакъв музеен обмен", коментира още Минеков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Типично по гepбepски просто класика в жанра
87
9
 
16
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 2 години
Минеков може би го е яд, че не е намазал от поръчки и прочие, затова сега толкова пали. Защо да правим ревизия само на ГЕРБ, а не, например, назад до царя?
86
9
 
7
 
! Отговори
Ако това е вярно, преди 2 години
оня ря заният веднага да плати загубата. Вместо България да печели от антиките си, плаща за това други да печелят!? Ря заният на съд и да плаща!
85
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
OTвратителна марионетка е този скъсанЦървул...
84
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото и да триете и блокирате, пак си оставате ПЪЛНИ ЧЕР-ВЕ-НИ ***!
83
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Румен Гечев фалира цели 19банки за 3 месеца.Работещите предприятия ги на.рязоха и продадоха на скрап.Крадяха като за последно. Така БСП фалираха 3пъти България.За Чернобил скриха и пукахме марули с радиация,а комунистите ядоха от държавен резерв.През 1991г. кукумицинаа Слави пусна фалшива новина, че че реактор в АЕЦ"Козлодуй" е избухнал.Хората не стига, че бяха гладни и объркани,окрадени и обезверени...а Слави се из.гав.ри с народа като ги излъга. От тогава Лъжливото овчарче е патологичен лъжец
82
3
 
18
 
! Отговори
До 83 преди 2 години
А, да. Мисля, че до една седмица ще станат МИЛИОН! А НЕЩО КАТО ДОКУМЕНТИ?! ИЛИ ДА РАЗЧИТАМЕ НА ЧЕСТНОСТТА НА ЧОВЕКА? СМЯХ!
81
1
 
15
 
! Отговори
Майна преди 2 години
Защо не кажете нещо за една от фипмите на славчо - кръстена е на ЕРМИТАЖА!!! ДОВОЛНО БЪЛГАРСКО Е!!! ХА ХА ХА ХА ХА!!!
80
15
 
5
 
! Отговори
83 преди 2 години
Обяснявам като за гейбер - 700 000 са дали на Лувъра за коридорчето, а 20 000 за журналистките, за да става купона, ако ме разбираш...
79
4
 
22
 
! Отговори
О хо хо преди 2 години
Само Дворецът на фалиралия некадърник Славчо може да се конкурира с резиденцията на Бойко Рашков/ едната от 19те имота, де/!!! Ха ха ха ха ха! Това са " честните чалгари - водачи на народа"! Смях!!!!
78
3
 
17
 
! Отговори
ленин преди 2 години
дайте ги в кремъл на съхранение пак каро резерва от злато и да ни дадат матрьошките пак копия
77
19
 
11
 
! Отговори
Хахахаха преди 2 години
Може да сме платили 700 000, но Вежди е получил обещание да му изложат нещо лично негово, а на Боко са му дали да се снима с някой главен уредник и готово. Младите журналистки са ги довели до Париж, консумирали са ги и всичко е ОК.
76
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това служебно правителство половината са за закона Магнитски със къщи за по три милиона
75
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистите приватизираха България, ограбиха я с кухи банки създадени от Луканов, след това Жан Виденов с неговата Гладна зима съсипа здравето на хиляди хора като направи заплатите им по 5 щ.д.В магазините нямаше дори хляб. Нямаше също мебели, стоки за бита, свещи нямаше и си пишеха децата на свещи домашните. С по 5 одеала ме завиваше баща ми щото зъбите ми тракаха в блока... а само в 2 стаи имаше комини. Но нямаше с какво да запалим печките.Туби разнасяха хората с бензин от колонките на опашка
74
3
 
19
 
! Отговори
Майна преди 2 години
Алоууууу, льольо, дай ДОКУМЕНТИ!!!! Един път 20 000, втори път 700 000....?!? Ако не лъжеше, щеше да дадеш до.ку.мен.ти!!
73
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1995Г/1997Г БСП ФАЛИРАХА 16 БАНКИ РАЗДАВАЙКИ ЗАЕМИ БЕЗ ОБЕЗПЕЧЕНИЕ НА НОМЕНКЛАТУРНИТЕ КАДРИ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ ТАКА ЗАМИНАХА СПЕСТЯВАНИЯТА НА ПОКОЛЕНИЯ БЪЛГАРИ, ИЗ БЪЛГАРИЯ ЗАПОЧНАХА ДА СЕ СТРОЯТ ДВОРЦИ НА СЪВРЕМЕННИТЕ БЪЛГАРСКИ КРАЛЕ- ТИЯ ДНИ ВИДЯХМЕ ДВОРЦИТЕ НА РАШКОВ. ТОГАВА ПОД РЪКОВОДСТВОТО НА ПРОФ БОЖИДАР ДИМИТРОВ БЪЛГАРИЯ Е ПОКАЗАЛА НА СЪВРЕМЕННА ЕВРОПА КРАСОТАТА НА ИЗКУСТВОТО ОТ ДРЕВНИТЕ БГ ЗЕМИ.
72
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
чегъртяне му е майката
71
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами това е Лувъра все едно да хленчиш че си платил 100 паунда за да гледаш мач на Уембли ами за какви измислени клипове рекламиращи България бяха изхарчени милиони плащаш 700 хил. за Лувъра много са типично по български
70
2
 
13
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
А НЕЩО КАТО ИМЕНА, ДАТИ, СУМИ С ДОКУМЕНТИ....??? ИЛИ САМО ОБЩИ ПРИКАЗКИ ЗА В КРЪЧМАТА?
69
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Били платени неправомерно, абе вие комунисти фалирахте държавата 3 пъти и ограбихте народа със стотици милиарди. Червени бокллууци!