В настроение за Бродуей

Или най-интересните мюзикъли, които ще излязат през 2009-та година
25 дек 2008 21:05, Петя Славова
2
В настроение за Бродуей
Джейн Фонда отново се завръща на Бродуей. Снимка: БГНЕС

Доста познати мелодии ще звучат на сцената на Бродуей през следващата година.

Сред едни от най-известните е антивоенният мюзикъл на Джеймс Радо и Джером Рагни “Коса”.

Музикалният спектакъл, екранизиран и от Милош Форман през 1979 г., ще бъде поставен през февруари, а официалната премиера ще се състои през март. За последно знаменитият мюзикъл се играе на Бродуей през 1972 г.

Пионерът на пънк музиката Малкълм Макларън също работи над мюзикъл за Бродуей. Той обаче е вдъхновен от легендарния моден дизайнер Кристиан Диор.

Бившият мениджър на "Секс пистълс" води преговори с компания "Дисни" да финансира продукцията, която ще разказва за живота на Диор, починал през 1957 г.

Още един познат мюзикъл ще оживее на бродуейска сцена. Заплануваната дата е 23 април. Това е познатият мюзикъл по филма от 1980 г. "От девет до пет". Спектакълът е по текст и музика на кънтри певицата Доли Партън, номинирана за “Оскар” за едноименната песен към филма.

Във филма Партън, Джейн Фонда и Лили Томлин изпълняват ролята на колежки, които решават да отмъстят на своя сексистки настроен и егоистичен началник.

Най-голям финансов успех на Бродуей е за новия мюзикъл "Спайдърмен", който членовете на U2 Боно и Едж пишат по комикса. Тойще достигне 40 млн. щатски долара, което е абсолютен рекорд в историята на Бродуей.

Режисьор на продукцията е Джули Теймор, поставила като мюзикъл и "Цар лъв". В киното, тя е позната с филми като "Тит", "Фрида" и номинираният за "Оскар" "През вселената".

Премиерата на "Спайдърмен" е планирана за началото на следващата година в театър "Хилтън".

Почти по същото време на Бродуей ще дебютира първият мюзикъл с елементи на бойни изкуства. Шоуто "Soul of Shaolin" е и първата китайска продукция на световноизвестната театрална сцена.

Историята е разказана през гледната точка на сираче, което е приютено от монасите от Шаолин и става велик войн, защитаващ доброто.

Вижте още за мюзикълите на Бродуей...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
въздишка и половина преди 15 години
Като млада беше гадже и половина!!!!