На 1 юли българските майки протестират в шест града в страната

От Инициативния комитет на насоящите и бъдещи български майки са изпратили отворено писмо с исканията си до президента, премиера и министри
28 юни 2006 12:49,
На 1 юли от 10.00 до 12.00 часа ще бъде проведено протестно шествие в подкрепа на исканията на насоящите и бъдещи български майки, по градове както следва:

София - Начало 10.00 часа, фонтана пред Президентството, ще продължи по булевард „Цар Освободител“, крайна точка Парламента - 12 часа. Изпратена е покана за присъствие на протеста на г-н Бойко Борисов, кмет на гр. София.

Пловдив - Начало 10:00 часа на пл."Съединение", шествието ще мине по Главната улица и ще завършим на пл. "Централен" в 12:00 часа.

Варна - 10.00 часа, на Входа на Морската градина.

Бургас - 10.00 часа, Пантеона в Морската градина.

Плевен - 10:00 - 12:00 часа – маршрут: театър "Иван Радоев" по Главната улица до трибуната пред мавзолея - костница "Св Георги Победоносец".

Пазарджик -10:00 часа - площад Константин Величков / Тортата /

Предстоящият протест е организиран съвместно и с подкрепата на следните организации:

Инициативен комитет на родители на деца с увреждания, Фондация „Движение на българските майки", Българска асоциация „Осиновени и осиновители" – БАОО, Сдружение „Детство без сълзи", Сдружение „Зачатие", с подкрепата на Фондация „Рождество Христово", Институт за социални дейности и практики, Ресурсен център „Ломидол", Фондация „За Децата".

„С посочените организации изготвихме единна платформа, която обхваща решенията на голяма част от проблемите, свързани с липсата на достатъчно ангажирана държавна политика по отношение на насърчаване на раждаемостта и спокойното отглеждане на децата ни, решаването на проблемите на стерилните двойки в страната, проблемите при отглеждането на деца с увреждания, намаляване броя на престъпленията срещу деца“ - казват от Инициативния комитет на настоящите и бъдещи български майки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание