СДС "скъса" с коалиционните си партньори в парламента

По думите на лидера на СДС Петър Стоянов това не означава тотално отказване на по-нататъшни контакти, а просто промяна в редиците на парламентарната група на ОДС
22 ное 2005 15:52,
СДС "скъса" с коалиционните си партньори в парламента
Лидерът на СДС Петър Стоянов. Снимка: Булфото
Националният съвет на СДС реши да прекрати всички споразумения между СДС и партиите в ОДС - Демократическа партия, Движение "Гергьовден", БЗНС, НС - БЗНС, ДРОМ. Това съобщи на пресконференция след заседанието на съвета лидерът на СДС Петър Стоянов.

С решението си Националният съвет възлага на председателя на СДС в рамките на съществуващата парламентарна група да сключи нови споразумения с Движение "Гергьовден", БЗНС и НС-БЗНС. Те трябва да се основават на принципите на взаимно уважение и постоянен диалог между ръководствата на партиите, висшегласие при вземането на решения на парламентарната група и запазване на досегашните позиции на партиите участнички в обединението.

В решението е записано задължение за членовете на СДС от парламентарната група на ОДС да гласуват произтичащите от решението промени в състава на групата, както и нов неин правилник.

В отговор на въпрос дали лидерът на Демократическата партия Александър Праматарски е уведомен за решението на Националния съвет на СДС Петър Стоянов каза, че днес следобед има насрочен политически съвет на коалицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание