Експертиза: Чората е починал след удар в главата

Експертизата на националния консултант по съдебна медицина е категорична; вътрешният министър Румен Петков е взел своите управленски решения
7 дек 2005 16:25,
В експертизата на националния консултант по съдебна медицина проф.Стойчо Раданов е записано, че Ангел Димитров-Чората от Благоевград е починал вследствие на кръвоизлив, причинен от удар в главата.

Експертизата на професора е категорична и аз съм взел за себе си своите решения – така коментира министърът на вътрешните работи Румен Петков, попитан дали се е започнал с петорната медицинска експертиза, която трябваше да уточни причината за смъртта на Ангел Димитров.

Чората почина по време на операция "Респект", когато бе арестуван в Благоевград от служителите на реда.

Утре ще се срещна с роднините на Ангел Димитров и ще ги информирам за резултатите от проверката и за управленските си решения, каза още Румен Петков. Днес той ще се запознае с първоначалните резултати от вътрешната проверка, а окончателно до края на седмицата трябва да приключи цялостната проверка в РДВР-Благоевград, информира министърът.

Фактът, че с главния секретар Илия Илиев поискахме петорна експертиза, показа, че не става дума за прикриване, каза Румен Петков. Според него случаят с Ангел Димитров-Чората не е провал на операция "Респект". Когато се прекрачва закона, ще бъде безкомпромисен, добави той.

Петков не отговори на въпрос дали Ангел Димитров-Чората и убития през януари в Благоевград Васил Горчев-Кьоравия са имали връзка помежду си.

По-рано днес, във връзка със смъртния случай при полицейската акция за задържането на Ангел Димитров, от ДСБ обявиха, че „в състава на българското Министерство на вътрешните работи има убийци и хора, които ги прикриват“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание