Две сестри изнасилени и убити край Пещера

Момичетата са удряни с камък по главата; според шефа на РДВР-Пазарджик убийците са били поне двама
1 фев 2006 10:32,
Две сестри изнасилени и убити край Пещера
Снимка: Булфото

Труповете на две сестри - на 15 и на 18 години, са били открити тази сутрин в местността Грамада, между Пещера и Ракитово.

Полицията работи по горещи следи за разкриване на извършителите на убийството на двете сестри, съобщи на извънредна пресконференция директорът на РДВР-Пазарджик полк. Жоро Стоицев.

Росица Стоименова Белнейска/18 г./ и сестра й Кристина/15 г./ са били видени за последно в петък вечерта /27.01.2006г/ около 22,30 да излизат от кафе-аперитив "Болид" в Пазарджик.

Родителите на двете сестри подали сигнал за тяхното изчезване в понеделник, като през почивните дни се опитали да направят самостоятелно издирване. Във вторник вечерта момичетата са обявени за общодържавно издирване.

Междувременно на 30 януари около 16 часа в полицията е бил подаден сигнал за открито тяло на момиче в местността "Гамадите" край град Пещера. Трупът е открит от овчар, който минавал наблизо. При огледа, в близост до първото тяло е намерено и второ.

Момичетата са били удряни с камък по главата, в следствие на което е настъпила и смъртта. Преди да бъдат убити, Росица и Кристина са били изнасилени.

Телата им са били полуголи, а аутопсията е констатирала степени на вкочаняване. По думите на Стоицев убийците са били поне двама.

Той отказа да коментира версиите, по които се работи, с мотив, че оповестяването им може да попречи на разследването. 

Момичетата не са са движели в криминални среди и няма данни да са били експлоатирани като проститутки. Стоицев подчерта, че момичетата не са имали мобилни телефони.

Криминалистите обаче не изключват версията двете сестри да са станали обект на интерес на местни сутеньори.

За разкриване на случая е мобилизиран целият потенциал на дирекцията и периодично се изпращат доклади до ръководството на МВР, каза Стоицев.

Той заяви, че дълги години е работил като криминалист, но с толкова тежък случай не се е сблъсквал.

Росица Белнейска е била ученичка в 12 клас на СОУ"Георги Брегов" в Пазарджик, сестра й Кристина е учела "Фермерство" в Професионалната гимназия по селско стопанство "Царица Йоана".

Бащата Стоимен Белнейски е работник в БДЖ, а майка им Фани е продавачка в павилион на ЖП гарата в Пазарджик.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание