Българските изпълнители се хванаха за косите заради Евровизия

Група Мастило и Ивайло от „Стар академи“ обвиниха в измама победителите Мариана Попова и Азис, от БНТ твърдят, че гласуването не е опорочено
13 мар 2006 14:58,
Българските изпълнители се хванаха за косите заради Евровизия
Победата на Мариана Попова бе обсипана със съмнения от нейните колеги в поредния грозен скандал около Евровизия. Снимка: Булфото
Явно нито един български музикален конкурс не може да мине без потресаваща поредица от скандали, особено ако е заложена на карта международна изява.

И тазгодишното българско издание на Евровизия бе опорочено от грозни караници, които ескалираха тотално след края на конкурса в събота.

Въпреки че Мариана Попова спечели след зрителски вот, продължил 10 минути, нейни колеги намериха претекст да обявят гласуването за фалшифицирано.

Изпълнители, сред които са Гепи, "Мастило", "Биг мама скендъл", Ани Лозанова, Стоян Захариев и Ивайло от „Стар академи“ поискаха прегласуване.

Според тях гласуването през М-тел и БТК е било практически невъзможно.

От БНТ обаче твърдят, че това не отговаря на истината. Проверка е показала, че вотът е бил обективен, тъй като при обработката на всички съобщения - включително на тези, получени в рамките на 10-те минути, и на тези след края на гласуването - класирането се запазва същото.

По регламент на 11-и март в рамките на 10 минути чрез обаждания и sms-и зрителите определиха песента, която ще представи страната ни през май в Атина.

Окончателните данни потвърждават, че българската песен тази година е "Let Me Cry" в изпълнение на Мариана Попова.

Тя беше избрана с 4700 гласа или 24,05% от общия брой гласували - 19 543.

На второ място остана група "Мастило" с "Next to You". За изпълнителите на "Жокер медиа" бяха получени 4000 гласа /20,47 на сто от общия брой/.

Ивайло Колев, известен като един от талантите на българската "Стар академи“, събра 3993 гласа /20,43 на сто от всички получени/.

Изпълнителят, чийто продуцент в момента е живеещата в Италия българска певица Ерилиен (бивша Платино), представи песента "Every Dream at Night", издържана в стил на "Бекстрийт Бойс".

Най-малко гласове - 167, получи групата "Биг мама скендъл", която се яви последна и представи "All This Time". За нея са гласували едва 0,85 на сто зрителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание