Трагикомичен триптих: На Волен отново му се привидя тероризъм

Сидеров обвини Румен Петков в участие в поръчкови убийства в Плевен; министърът се учуди на възможността да чуе „толкова лъжи за единица време"
12 май 2006 13:06,
Трагикомичен триптих: На Волен отново му се привидя тероризъм
Волен Сидеров отново се разпени срещу министъра и обяви, че срещу "Атака" се води война. Снимка: Булфото
"Атака" определи като терористичен акт снощния взрив в клуба на партията във Варна и настоява Народното събрание да осъди този акт.

В декларация от името на ПГ на "Атака" лидерът на партията заяви от парламентарната трибуна, че ако това не стане, партията ще приеме, че мнозинството в този парламент е съпричастно към "терористичния бомбен акт".

Той настоя за незабавно разкриване на извършителите и техните поръчители.

Лидерът на "Атака" съобщи, че тази нощ около 1.00 - 1,30 часа самоделно взривно устройство е хвърлено през прозореца на клуба и е избухнало в него. Щетите са големи, човешки жертви няма, каза Сидеров. По думите му този терористичен акт е кулминация на една силова кампания срещу "Атака".

Сидеров каза, че е имало заплахи за физическа разправа с него, били са извършени нападения над активисти на "Атака", бил е нападнат и клуба на "Атака" в Пещера от две въоръжени лица, които все още не са задържани от МВР.

Според лидера на "Атака", вместо да бъде разследвано нападение срещу него на магистрала "Тракия" на 7 април, е била "скалъпена и поднесена на обществото една съшита с бели конци версия, изпълнена с лъжи на вътрешния министър Румен Петков".

По думите на Сидеров той е бил нападнат от хора, свързани с вътрешния министър Петков и функционери на ДПС.

Всичко това доказва, че срещу партия "Атака" се води истинска война, в която вече са включени и истински бойни средства, каза Сидеров. По думите му това се покрива със "заканите, отправени от президента Първанов и премиера Станишев, че ще се справят с "Атака".

Според лидера на партията, срещу "Атака" се води политика на физическа разправа "под диктовката на висши държавни фактори, сред които е и министърът на вътрешните работи".

Сидеров допълни, че от партията в случая с взрива във Варна не разчитат на действията на министър Румен Петков.

Имаме достатъчно факти, че той е замесен в криминални дела, сред които има и неразкрити поръчкови убийства в Плевен, обяви Сидеров.

Срещу вътрешния министър Румен Петков има заведени дела, които са били прекратени през 2001 г. поради депутатския му имунитет, допълни той и призова главния прокурор Борис Велчев да продължи делата.

Според Сидеров министърът имал наглостта от парламентарната трибуна да говори лъжи по адрес на "Атака" във връзка със случая на магистрала "Тракия".

Ще направим необходимото да огласим станалия бомбен акт тази нощ в цяла Европа и във всички международни информационни средства, защото очевидно е, че в България властта в лицето на един министър на вътрешните работи води истинска физическа война срещу една парламентарно представена сила, продължи разпалено лидерът на "Атака".

В отговор на това вътрешният министър Румен Петков заяви, че не е очаквал, че толкова лъжи накуп могат да бъдат чути за единица време в Народното събрание.

Съгласен съм с едно от твърденията на Сидеров - че в материалите, които съм изнесъл в парламента, има лъжи. Прочел съм показанията му в СДВР, ако той там е излъгал, аз съм изнесъл пред Народното събрание лъжи, заяви Петков.

Вътрешният министър заяви, че няма да коментира клеветите срещу него, защото уважава парламента, за да прави там такъв коментар. Петков съобщи, че сигналът за случая от тази нощ е получен в РДВР -Варна около 7.30 часа.

При реализирането на това взривно устройство, което не е от мащабите, за които г-н Сидеров намеква, са счупени стъклата на клуба, добави той. Румен Петков каза, че огледът продължава и в момента, ще бъде направена оценка и на взрива, и на последствията от него, както и ще се работи по разкриване на това кой го е подготвил и реализирал.

Боя се, че ако този терористичен акт, се окаже като предния, нещата ще добият трагикомичен характер, коментира още вътрешният министър и изрази надежда действително Европа да бъде информирана за всичко, което става през последния месец-месец и половина, за да е ясно и за българските граждани какви политици избираме в НС и какво трябва да ни е отношението към тях впоследствие.

Напомняме, че случаят с инцидента на магистрала "Тракия" на 7 април действително придоби хумористичен оттенък, след като версиите по случая се смениха няколко пъти, благодарение на лъжливите показания на членовете на "Атака", замесени в него.

След като стана ясно, че нещата не стоят така, както Волен Сидеров ги представя /тоест, че 22-годишният младеж е опитал да извърши атентат срещу тях/, той реагира доста емоционално и предрече, че Румен Петков ще напусне поста си скоро.

Няколко дни по-късно лъсна истината - Сидеров накарал Павел Чернев да лъже за случилото се на магистралата, а истинският бияч, посегнал на младежа, бил шофьорът на Сидеров. Разкритието бе направено от самия Чернев.

Междувременно Сидеров продължи да се жалва от погазените си права и настояваше, че инцидентът е бил атентат срещу него. Министър Петков определи жалбите му като "будещи потрес и смях".

Отново след няколко дни стана ясно, че Павел Чернев няма да бъде подведен под наказателна отговорност за лъжливите си показания, тъй като все пак накрая бил признал истината.

Съпратийците му обаче не остаха безучастни към това предателство и мигновено го изпъдиха и побързаха да допълнят, че освен всичко друго, той е и автокрадец.

Лъжесвидетелстването обаче изигра лоша шега на Волен Сидеров и срещу него  постъпи искане от тогавашния градски прокурор Бойко Найденов за сваляне на имунитета на лидера на "Атака". Главният прокурор се съгласи с искането.

Коментарът на Сидеров по случая бе, че обвиненията срещу него няма как да издържат и главната цел била да се всява смут и страх и да го плашат.

Междувременно "Атака" продължи да се разпада, а днес членовете на организацията в Каварна - около 70 души, я напуснаха и ще подадат заявления за членство в сдружение ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание