Бивш бодигард на Бай Миле проговори

Бившият охранител на Бай Миле- Иван Лозанов даде показания пред съда днес по делото за убийството на бившия си работодател; пред съда днес бе разпитана и водачката на такси Маринка Терзийска
12 дек 2006 15:23,
Бивш бодигард на Бай Миле проговори
Бай Миле и бодигардовете му бяха разстреляни в ресторант-градина "Славия" на 30 юли 2004 година. Снимка: Булфото

Бившият охранител на Милчо Бонев (Бай Миле) - Иван Лозанов даде показания пред съда днес по делото за убийството на бившия си работодател.

През 2004 година, когато бе убит Милчо Бонев, Иван Лозанов е работил при него като охранител. В показанията си пред съда Лозанов заяви, че Бонев често е ходил в столичния спортен комплекс "Славия", защото е бил футболен мениджър.

Често посещавал и ресторанта, в който се намирал и офисът му.

В ресторанта Милчо Бонев сядал в сепаре в дъното на ресторанта, а пред заведението винаги оставали по двама охранители. Други четирима гардове пазели Бонев вътре в заведението.

В дните преди убийството на Бонев - 30 юли 2004 година,нищо не е обезпокоявало Бай Миле и нищо не е направило впечатление на охраната. На 30 юли, в деня на убийството Иван Лозанов узнал за станалото от телевизията. Предишният ден бил на работа, но нищо тревожно не се случило.

В показанията си Лозанов посочи, че когато бил охранител, мъжете, пазели Бонев, носели куфарче, без да знаят какво е имало в него и за какво го носят.

Пред съда днес бе разпитана и водачката на такси Маринка Терзийска. В деня на убийството тя ималa поръчка, според която в непосредствена близост до ресторанта трябвало да вземе клиенти. Терзийска си спомня, че видяла две коли със сини "буркани", които минали с изключително висока скорост покрай нея.

Три-четири минути по-късно едната от тях се върнала отново с висока скорост.

Две от свидетелките, призовани по делото, които живеят с двама от подсъдимите, отказаха да дават показания, защото НПК им дава това право.

Освен бай Миле, в ресторант "Градина" бяха убити още Любомир Николов, Георги Узунов, Веселин Миланов, Милен Колев и Методи Маринков.

Подсъдими по делото са Тихомир Дочев, Стилиян Георгиев, Георги Стефанов и Анатолий Мънков. Те са обвинени и в опит за убийство на Александър Ананиев и Емил Стоилов.

На 30 октомври тази година вдовицата на бай Миле застана пред съда. Силвия Панагонова даде показания по делото за убийството на съпруга си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание