Най-младият европейски депутат- български крайнодесен активист

Британският вестник "Дейли телеграф" посвещава отделна статия на българския евродeпутат Димитър Стоянов от партия "Атака"
11 яну 2007 18:16,
Най-младият европейски депутат- български крайнодесен активист
Димитър Стоянов. Снимка: Булфото

Агенция ДПА, австрийският вестник „Курир“ и „Вийнер Цайтунг“ информират за засилването на позициите на крайната десница в Европарламента след присъединяването на България и Румъния към Общността, съобщава DW.

Под заглавие “Крайнодесен активист става най-младият европейски депутат” вестник „Дейли телеграф“ посвещава отделна статия на българския евродeпутат Димитър Стоянов от партия “Атака”.

Националният фронт има всички основания да е доволен от разширяването, което толкова бе критикувал, пише днес и парижкият вестник „Либерасион“, като добавя, че благодарение на България и Румъния, които носят в багажа си крайнодесни депутати, Националният фронт най-после може да основе политическа група в ЕП.

Вчера британският всекидневник „Financial Times“ коментира, че с присъединяването на България и Румъния към ЕС кошмарният сценарий на крайната десница е на път да се осъществи.

На тази тема се спря и агенция АФП, която напомни, че едва с присъединяването на двете източноевропейски държави крайната десница в Европарламента успява да изпълни условието да има най-малко 19 представители, за да може да сформира своя фракция.

Във вторник реномираният германски всекидневник "Ди Велт“ припомни за расистките изявления на българина Димитър Стоянов от „Атака” по адрес на унгарската евродепутатка от ромски произход Ливия Ярока. 

Авторът на публикацията в "Ди Велт" изказва опасението, че напролет, когато България избира представителите си в Страсбург, „Атака“ би могла да е представена от повече от един депутат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание