Арестуван за източени от САПАРД пари ще разследва сам аферата

Ще проведа собствено разследване за задържането ми, срещу мен няма абсолютно никакви доказателства, обяви бизнесменът Людмил Стойков
1 мар 2007 08:36,
Арестуван за източени от САПАРД пари ще разследва сам аферата
Стойков бе задържан в ареста по случая с източените от САПАРД пари. Снимка: БГНЕС

Ще проведа собствено разследване за задържането ми. Срещу мен няма абсолютно никакви доказателства, обяви бизнесменът Людмил Стойков, който бе задържан заради случая с източените от САПАРД пари, цитиран от БГНЕС.

Лично аз не съм ползвал никакви пари на САПАРД, каза той. По думите му, той е участвал само в една фирма, която е имала един проект по САПАРД. В нея той е имал миноритарен дял от 48% без да бъде в ръководството й или да участва в изпълнението на този проект.

Стойков бил влязъл във фирмата заради Марио Николов, който му дължал пари. Мъжът не пожела да каже за колко дължими пари става въпрос, но добави, че от задържаните е познавал единствено Марио Николов.

Той отрече да е финансирал кампанията на президента Георги Първанов и прозря по-скоро икономически интереси за изваждането му от строя в продължение на известно време отколкото политически такива.

Той допълни, че още не е мислил дали ще съди държавата.

Преди дни Софийски градски съд /СГС/ наложи запор върху три банкови сметки на фирми (в размер до 30 хиляди лева), чиито управители са сред обвиняемите за престъпления в общ размер на 7 491 771 евро, получени като средства по програма САПАРД.

Припомняме, че преди две седмици бяха задържани седем българи за източване на 7.5 млн. евро от програма САПАРД.

Тогава бяха арестувани и четирима чужденци - двама в Германия и двама в Швейцария.

Впоследствие пък стана ясно, че бизнесмените Марио Николов и Людмил Стойков са основните движещи лица в схемата за източване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание