Свидетел по делото Кузов призна за хомосексуалните му действия

По време на днешното заседание по делото срещу депутата Владимир Кузов беше изслушана графологична експертиза и двама свидетели
2 мар 2007 14:29,
Свидетел по делото Кузов призна за хомосексуалните му действия
Кузов е поискал по-лека парична гаранция от наложената му от 1000 лева. Снимка: БГНЕС

По време на днешното заседание по делото срещу депутата Владимир Кузов беше изслушана графологична експертиза и двама свидетели, съобщи БГНЕС.

Единият младеж е потвърдил обвиненията срещу Кузов за извършване на хомосексуални действия с непълнолетния Николай Кирилов през 2001 година.

Протоколът за разпознаване на  Кузов е подписан от 13-годишния Николай Кирилов. Това сочи експертиза по делото срещу депутата.

Самият Кузов е поискал по-лека парична гаранция от наложената му от 1000 лева.

Това негово искане не е било уважено от съда.

Следващото заседание по делото бе отложено за 9 май.

Един от разпитаните свидетели по делото - Стефан Младенов, заяви преди да влезе в съдебната зала, че е виждал Кузов в района на гара "Подуене", съобщи БТА.

Попитан какво е правил Кузов там, Младенов каза: "Сваляше момчета, предлагаше им секс за пари, те се съгласяваха за по два лева и повече, но аз не съм бил от тях. Имам приятели, които са ми разказвали това. Случвало се е два-три пъти. Това беше преди около три години."

БГНЕС припомня, че Кузов е обвинен за извършване на хомосексуални действия с 13-годишно момче.

За това престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода за период от 2 до 5 години.

На предишното заседание главният свидетел по делото срещу депутата Владимир Кузов, Николай Кирилов заяви, че се отказва от подписите си за разпознаването на Кузов.

Това бе потвърдено косвено и от прокурора по делото Иванка Трифонова, която съобщи, че е назначена графологична експертиза, защото свидетел е заявил, че не е полагал подпис под протокол за разпознаване.

По делото беше назначена и комплексна сексологична, психологична и психиатрична експертиза. Визираните в обвинителния акт престъпления от Владимир Кузов са извършени в периода юни-септември 2001 година.

Обвинителният акт на Софийска градска прокуратура срещу Владимир Кузов беше внесен на 24 август тази година в СГС.

Производството по делото е започнало през 2005 г. от Софийската районна прокуратура, но след като Кузов е избран за народен представител, то е било прекратенo.

Междувременно стана ясно, че журналистът Мартин Карбовски ще съди обвинения в педофилия депутат Владимир Кузов за клевета, морални щети и уронване на професионалното име.

Причина за завеждането на делото са твърденията на депутата, че Карбовски е подбуждал към лъжесвидетелстване свидетелят по делото „Кузов“ Златан Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание