Човешка топлота и наивност в галерия "Натали"

От 7 март в „Галерия Натали“ картини на художника Росен Рашев ще посрещат и изпращат всеки, който харесва изкуството, направено с човешка топлота. Художникът е признат за един от най-добрите наивисти
7 мар 2007 14:51,
Човешка топлота и наивност в галерия "Натали"
Две от картините на Росен Рашев - горе: "Приказка за любовта", долу: "Вечния ловец". Снимки: галерия "Натали".
От 7 март в „Галерия Натали“ картини на художника Росен Рашев-Рошпака ще посрещат и изпращат всеки, който харесва изкуството, направено с човешка топлота. Платната на художника съдържат и мъдростта, с която ни дарява природният свят. А този свят за него е тема и вдъхновение – от охлювите до кита, и от обичаите по Коледа до звездите и ореола на светците.

В работата на Рошпака разбираемостта на примитива е съчетана с вечната легенда за доброто, което трупа сили, за да надвие змейовете.

Творбите му са отличителни и заради изключителното си разнообразие. Неговите платна с лекота се вграждат в модерния интериор с хумора и цветоусещането си  /една от най-модерните сгради в Кьолн е изпълнена с картини на Росен Рашев /.

Росен Рашев-Рошпака е признат за един от най-добрите наивисти в света – носител е на Голямата награда на Световното биенале на наивното изкуство в Сърбия за 2003 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание