Маджо пожела видеоразпит, отказаха му – не уточнил къде живее

Състав на Софийски градски съд /СГС/ отхвърли молбата на Младен Михалев-Маджо за разпит чрез видеоконферентна връзка по делото за убийството на Милчо Бонев - Бай Миле
20 мар 2007 16:01,
Маджо пожела видеоразпит, отказаха му – не уточнил къде живее
Бай Миле и охранителите му бяха покосени на 30 юли 2004 година. Снимка: Булфото

Състав на Софийски градски съд /СГС/ отхвърли молбата на Младен Михалев-Маджо за разпит чрез видеоконферентна връзка по делото за убийството на Милчо Бонев - Бай Миле.

Съдът посочи, че в молбата си за разпит чрез видеоконференция  Михалев не е уточнил държавата, в която се намира и живее със семейството си в момента.

Съдът счете, че при липса на изясненост на обстоятелството в коя страна се намира свидетелят,  подобен вид разпит не може да се осъществи.

Причините за това са, че не може да се установи дали между България и страната, в която се намира Михалев има подписан международен договор за правна помощ и дали законодателството на двете страни позволява използването на подобен вид разпит.    

Като аргумент за решението си съдът отчете и факта, че Михалев е бил в България през последните три месеца.

Поради тези обстоятелства бе решено, че Младен Михалев трябва да свидетелства по делото за убийството на Милчо Бонев лично и непосредствено пред съда.

Поради това съдът остави без уважение искането на защитата за прочитане на показанията на Михалев, които той е дал по време на досъдебното производство.    

Съдът отправи искане до МВР за призоваване на Михалев, ако той влезе в страната до определените за следващото зесадение по делото дати - 16, 17, 18 май.    

На днешното заседание беше разпитана Вера Славова, чийто съпруг Стоил Славов е бил един от съдружниците на Милчо Бонев в петролната компания "Интергруп енд партньрс".

Пред съда Славова заяви, че не е знаела в кои фирми съпругът й и Бонев са били съдружници и добави, че в срещите си с нея Бонев не е споделял притеснения за бизнеса си, а също така и че съпругът й не е казвал да знае за заплахи за живота на Милчо Бонев.    

С оглед на тези аргументи съдът отправи повторно искане за  призоваването на Михалев за следващото заседание по делото.

Припомняме, че на 30 юли 2004 година в ресторант-градина в София бяха убити Бай Миле, Веселин Миланов, Любомир Николов, Георги Узунов, Милен Колев и Методи Маринков.

През януари 2006 година по делото бе разпитана вдовицата на Милчо Бонев -  Силвия Панагонова, която разказа, че покойният й съпруг е бил приятел с Младен Михалев – Маджо.

Тогава тя си спомни още, че  в деня на престрелката Бонев носел куфарче със себе си. В него имало информация за банкови сметки, два пръстена и часовник от лимитирана серия. 

През декември 2006 година за пръв път проговори и бившият охранител на Бай Миле - Иван Лозанов. Той разказа, че в дните преди убийството, нищо не е обезпокоявало Бай Миле и нищо не е направило впечатление на охраната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание