Малкия Маргин е епилептик. Честно.

Единият от лекарите, участвали в изготвянето на експертизата за състоянието на Малкия Маргин, потвърди, че подсъдимият наистина е епилептик
18 апр 2007 08:53,
Малкия Маргин е епилептик. Честно.
ЗДравословното състояние на Малкия Маргин било несъвместимо с условията на следствения арест. Снимка: БГНЕС

Аз съм абсолютно спокоен и с чиста съвест. И тримата специалисти нямахме колебание относно диагнозата на Николай Маринов - Малкия Маргин, обяви в ефира на Нова телевизия доц. Иво Райчев, който участва в изготвянето на експертизата за състоянието на Маринов.

По думите му, над него не е упражняван никакъв натиск относно изготвянето на тази експертиза.

Тук нямаше колебания и никой не се е опитвал да ни въздейства - и документацията, и разказите за припадъците на пациента са били достатъчно красноречиви, посочи доц. Райчев.

Според него епилептичен припадък не може да бъде симулиран. Освен това показания за епилептичните припадъци в болницата на затвора е дал не само лекарят, но и медицинските сестри и охраната.

Според доц. Иво Райчев следственият арест не е благоприятен за такъв вид заболяване и липсата на естествена светлина и въздух могат да го провокират. Доц. Иво Райчев бе категоричен обаче, че Николай Маринов може да участва в съдебни заседания и да излежи присъдата си, ако бъде осъден и се лекува ефективно.

Според него досега Николай Маринов не се е лекувал, защото е смятал, че това ще навреди на неговата спортна кариера.

Припомняме, че на 12 април тази година състав на Софийски градски съд промени мярката за неотклонение на Николай Маринов - Малкия Маргин от задържане под стража в домашен арест.

Според тройната съдебно-медицинска експертиза здравословното състояние на Маринов било несъвместимо с условията на следствения арест. Той е имал неколкократни епилептични припадъци в резултат на продължителен престой при ограничителни условия.

Поради това съдът промени мярката от задържане под стража в домашен арест. Брат му- Красимир Маринов, преди време също бе освободен по здравословни причини, след което бе опериран.

Николай и Красимир Маринови са подсъдими по наказателно дело 1281/06 за подготвяни покушения срещу Любен Гоцев, Людмил Георгиев и покойния вече Иван Тодоров - Доктора.

Освен тях по това дело са подсъдими и Светлин Карагеоргиев, Иво Карагеоргиев, Веселин Тошев, Бисер Илиев и Стефан Рангелов.

Поради влошено здравословно състояние от началото на съдебния процес бяха променени мерките от задържане под стража в домашен арест на Красимир Маринов и Веселин Тошев, с по-лека мярка е и Светлин Карагеоргиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание