Пленер след пленер и всички са доволни

Пленерът все по-често става предпочитаната форма за бягство на художниците...в реалността. За организаторите пък е начин да формират личната си колекция, с любимите си автори. Ето последната изложба
26 апр 2007 15:49,
Пленер след пленер и всички са доволни
Картина на Станимир Видев. Снимка: Галерия книжарница София Прес
Пленерът все по-често става предпочитаната форма за бягство на художниците... в реалността. За организаторите пък е начин да формират личната си колекция, привличайки любимите си автори. Така взаимно-изгодната симбиоза дава неочаквани резултати, не само чиста печалба. Важни са емоциите, както всички казват.

След изложбата от пленера в Несебър, тази седмица ще можем да проследим резултатите с изложбата на участниците от пленера в Черноморец в пространството на галерия-книжарница София Прес.

Тя ще включва живописни платна на Станимир Видев, Валентин Узунов, Станимир Желев, Димитър Яранов, Огнян Цеков, Евгени Халачев, Атанас Атанасов, Елена Панайотова, Катя Ортвайн, Найден Найденов и Иван Хаджийски.

Инициатори са Стоимен Илиев – домакин на пленера и Зорка Хрусанова – кмет на Черноморец. Всички – и организатори и участници, превръщат Черноморец в нещо повече от туристическа дестинация.

Изложбата е придружена от каталог, който включва всичко, случило се през трите издания на пленера. Както се казваше една изложба на FLUXUS, “където е течението, там е движението”.

Изложбата е в Галерия книжарница София Прес от 26 април до 14 май, 2007

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание