Гагаузов наследил „Фронтиер“

Според министъра на регионалното развитие, станалата скандално известна фирма е била обвързана доскоро и с проекта Бургас- Александруполис
10 май 2007 17:07,
Гагаузов наследил „Фронтиер“
И министър Асен Гагаузов се оказа замесен в скандала, както и колегата му Румен Овчаров. Снимка: БГНЕС
„Наследих фирма “Фронтиер” като акционер в Бургас-Александруполис чрез универсалния терминал. В резултат на разговорите ми с Красимир Георгиев “Фронтиер” вече не е акционер в проекта“, заяви министърът на регионалното развитие Асен Гагаузов.
Гагаузов отрече да е познавал Георгиев преди да стане министър и отбеляза, че ако той е говорил 87 пъти с Георгиев, предшественикът му Валентин Церовски навярно е говорил 870 пъти.
 
Гагаузов посочи, че в момента акционери в Бургас-Александруполис са само държавни фирми и не е имало никакво лобиране от страна на членове на правителството, фирма “Фронтиер” да остане акционер.
 
Не съм знаел за СРС-тата, не ми е приятно да ме подслушват, но те не ме притесняват, допълни министърът.
 
Според него всеки, който се обажда на Красимир Георгиев, е подслушван.
 
Dnes.bg припомня, че депутатът от ДСБ Атанас Атанасов обяви за наличието на папки със специални разузнавателни средства /СРС/ по скандала Овчаров-Александров, в които има данни за проведени разговори между собственика на "Фронтиер" и министър Гагаузов. 
 
Според Атанасов за тези разговори е известно в тесни кръгове, включително и на президента.
 
Атанасов каза още, че вътрешният министър действал избирателно като подавал на медиите информация, насочена основно само срещу Румен Овчаров, а пропускал Гагаузов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание