Заради Маджо - невиждана охрана на съда, плашат го с убийство

Правосъдното министерство поиска строга охрана на Съдебната палата, МВР изпрати полиция в сградата
16 май 2007 17:29,
Заради Маджо - невиждана охрана на съда, плашат го с убийство
Вероятно искането за засилена охрана на съда е свързано с явяването на Маджо като свидетел по делото за убийството на Бай Миле. Снимка: БГНЕС
Заради опасност от убийство и по искане на Министерството на правосъдието, МВР е изпратило полиция в Съдебната палата, съобщиха от вътрешното ведомство.
 
Искането за охрана е постъпило от зам.-министъра на правосъдието Димитър Бонгалов.
 
Предполага се, че искането е свързано с днешното явяване пред съда на Младен Михалев – Маджо, свидетел по делото за убийството на Бай миле.
 
От МВР уточняват, че не е от компетенцията на вътрешното ведомство да отговаря какво е наложило тази засилена охрана, какви служители са били използвани за осигуряване на реда и сигурността в Съдебната палата.
 
Във връзка с оплакването на фотографа на в."Експрес" Емил Иванов, че е бит, министърът на вътрешните работи Румен Петков е разпоредил незабавна проверка.
 
Ако се констатират нарушения на полицейски служители, министърът декларира, че ще бъде безкомпромисен срещу посегателствата срещу журналисти и полицаите ще бъдат наказани по най-строгия начин, предвиден в закона.
 
Очаква се проверката да приключи в средата на следващата седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание