Нежен преход на цената на милион от Лукавия

На пазара е новата книга от поредицата на Александър Томов „Лешоядите“ - "Милион от Лукавия"; В нея действието рови във висшите ешелони на комунистическата номенклатура
4 юли 2007 17:24,
Нежен преход на цената на милион от Лукавия
Корица: Хермес
През 2007 година писателят Александър Томов и Издателска къща „Хермес“ започнаха издаването на серията „Лешоядите“, която описва тъмното лице на прехода. Това е поредица политически трилъри, които динамично и драматично отразяват проблемите на нашата съвременност.

Една поредица за живота на днешния българин – отчаян и вярващ, губещ и печелещ, страдащ и мечтаещ, отричащ и приемащ прехода с всичките му зашеметяващи промени. Поредица за власт и пари, за българските олигарси, които превърнаха държавата в лична собственост. Истината за нас самите, която се чете на един дъх.

Първото заглавие от серията - „Мечът на групировката" - беше представено тържествено на 8 май. На пазара вече е и втората книга от „Лешоядите“ - "Милион от лукавия".

Действието се развива в преломната 1989 година.

Топследовател разследва афера за един милион долара, която води към висшите ешелони на комунистическата номенклатура. Но аферата е само прелюдия към далеч по-стройна престъпна верига за милиарди, които определени хора се готвят да присвоят.

Ще успее ли топследователят да разобличи замисъла на изпечените „перестройчици“, или те ще положат основите на „нежен преход“, който ще е и изцяло криминален? Каква ще е съдбата на идеалистите, които наивно вярват, че идващата промяна ще раздаде справедливост?

Истински психотрилър за една преломна година от най-новата ни история, който обяснява на читателя откога и как са режисирани събитията в наши дни - чудовищната корупция, икономическата мощ на групировки и политически лобита, мафиоти, убийства…

Издава: Хермес

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание