Как Мадона спаси Земята

Мадона взриви и заслепи деветте концерта Live Earth за спасението на Земята от екологична катастрофа
9 юли 2007 14:58,
39
Как Мадона спаси Земята
Почти на 49 години Мадона няма спиране, а когато става дума за спасяването на Земята, е съвсем неудържима. Снимка: БГНЕС
Музиката даде своя мощен глас за спасението на Земята от прекомерното замърсяване в серия концерти Live Earth, които заляха цялата планета на вълшебната дата 7.07.07.

24-часовият музикален маратон обаче отекна най-вече под едно име – това на урагана Мадона, която закри концерта в Лондон.

„Сега говорим толкова много за пестене на енергия“, извика Мадона пред 70 000 души на стадион Уембли в Лондон, при започването на супер хита си „Ray of Light“ (вижте тук).

„Точно сега обаче не искам да стискате енергията си. Искам да скача целия стадион“, закрещя певицата и подлуди публиката, като я призова и с "нежното": "Скачайте коп*лдаци".

48-годишната Мадона изпя и новата си песен „Hey You“, която написа специално за събитието (вижте тук). Певицата изпълни и хита си „La Isla Bonita“, като вярна на себе си в измислянето на провокации, включи в изпълнението джипси-пънкарите Gogol Bordello (вижте тук).

Накрая Мадж заби култовото „Hung up“ (вижте тук) и тотално довърши публиката не само в Лондон, но и по целия свят с бясно танцуване и хореография, подобна на тази от турнето й „Confessions“ от 2006 г.

Градовете, които приютиха концертите от Live Earth в последния момент станаха цели девет. Освен Лондон в музикалния призив за спасение на планетата се включиха Ню Йорк, Вашингтон, Хамбург, Токио, Йоханесбург, Шанхай, Сидни и Рио де Жанейро.


Куп звезди се включиха в безпрецедентното събитие – Риана (вижте тук) и Linkin Park от Токио, Дюран Дюран и Red Hot Chilli Pepper (вижте тук) от Лондон, Фарел и Лени Кравиц от Рио, Бон Джови и Канйе Уест от Ню Йорк и още и още музиканти, актьори и обществено значими личности.

Live Earth е организиран по идея на бившия американски вицепрезидент Ал Гор, който стои зад наградения с Оскар документален филм „Неудобната истина“, представящ вредите и опасността глобалното затопляне.

При започването на първия от концертите в Сидни, Ал Гор се обърна към света с думите: „Сега е времето да спасим планетата“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
2
 
! Отговори
BG преди 16 години
ko ma byrka :)
37
1
 
2
 
! Отговори
men преди 16 години
MADONNA RULLZ!
36
1
 
2
 
! Отговори
Evil Kornholio преди 16 години
Дали има или няма затопляне няма нищо общо с елементарните неща които всеки може да прави, не заради незнам кво си, просто защото е по приятно за околните и за него самия. Елементарна култура се нарича това да не си фърляш фасовете, да ползваш колкото ти е нужно, баклука да отива в кофата и т.н. Много ясно, че Ал Гор не го е напраил т`ва филмче от човеколюбие и загриженост.... Има си нейзбежен ефект върху средата от всяко действие, УЕКО побутване на фактите и те ти затопляне, УЕКО побутване и те ти мноооооо мангизи в нова индустрия дето уж ликвидира последиците. Не се връзвайте на поредната пропаганда, бъдете по културни просто.
35
1
 
2
 
! Отговори
debnadaviebna преди 16 години
1. водата циркулира, сигурно няколкостотин пъти съм се изкъпал с едни и съще капки вода2. на хората в Африка знаеш ли как им се иска и те да могат да вземат водата за даденост, ако наистина ти пука за планетата и за тях, отиди им изкопай по един кладенецводата Е даденост, като купуваш шише минерална вода ти не плащаш водата, плащаш сондажа, бутилирането, поддръжката на оборудването, заплатите на работниците, печалбата на предприемача, но не и водата3. ако природата наистина е всевишна, тогава какво сме способни да й причиним ние низшите материалистични същества, които понеже не сме част от природата и нашата дейност не е естествена, както всичко друго, което се случва в природата
34
1
 
2
 
! Отговори
Nechovek преди 16 години
Това беше добро попадение. :)))))))
33
1
 
2
 
! Отговори
me преди 16 години
ами ще се чеше - като пести вода от къпане :-)
32
1
 
2
 
! Отговори
Nechovek преди 16 години
и един мармот завиваше шоколад... а мечката си чешеше...пич, така май ще стане цяла приказка. хехе.
31
1
 
2
 
! Отговори
me преди 16 години
"има една много яка историйка, в която едно дете, което си мие зъбите и е оставило водата пусната. паралелно в едно езерце живее една рибка. и колкото повече тече водата от чешмата, толкова повече намаляа езерцето. а рибката най-накрая умира" и един мармот завиваше шоколад...
30
1
 
2
 
! Отговори
Nechovek преди 16 години
Напълно си прав, че "ако й пречим неимоверно и заплашим земята от унищожение тя ще ни е..е мамата". Или поне на повечето обикновенни хора като нас. Това обаче не ми изглежда особено приятна картинка. Защо пък да не направим нещо по въпроса. относно симбиозата мога да кажа, че според мен, когато хората се научат да живеят в хармония със себе си ще могат да живеят в хармония и със забикалящия ги свят. знам ли? Даже може и в хармония един с друг. За жалост това е просто една хубава идея. Но не пречи да се опитваме. Колкото до избиването на хора... няма нужда да избиваме никой. сега докато пиша тези редове човешки същества се избиват едни други не на едно-две места...Водата. ще ти дам един пример за къпането, след като го спомена. не мисля, че е нужно да спрем да се къпем или да се къпем само веднъж в месеца. просто не е нужно да седим и да се киснем и да се плацикаме всеки път по 45 минути. особено в тези жеги един бърз душ за 4-5 минутки е направо спасение. но то вода се хаби по много начини. като си търкаме зъбите какво пречи да спрем водата. в тоалетната по малка нужда да пуснем наполовина водата (много казанчета вече имат такъв бутон). има една много яка историйка, в която едно дете, което си мие зъбите и е оставило водата пусната. паралелно в едно езерце живее една рибка. и колкото повече тече водата от чешмата, толкова повече намаляа езерцето. а рибката най-накрая умира. Хората възприемат много неща за даденост. Но има места, където водата, храна и много други неща не се намират така лесно. Благодарен съм, че съм се родил тук, а не някъде в Африка да речем, защото много вероятно нямаше да доживея до сегашната си възраст. П.П. В Америка съм виждал много страшни хора. На една жена глезена и беше колкото моето бедро. И в повечето такива случаи това не се дължи на някаква болест или дисбаланс. Хората обичат да си похапват. Нямат мярка, преяждат, препиват, живеят на бързи обороти. Изхабяват се. И когато станат на 45-50 и са с диабет, високо кръвно, затлъстяло сърце и още нещо, им става криво и обвиняват живота или някой друг. Така погледнато как тези хора ще им пука за Земята като явно не им пука за самите тях. Третират тялото си по същия начин, по който и планетата. П.П.П. Поздрави на всички и живейте, който както сметне за добре.
29
1
 
2
 
! Отговори
me преди 16 години
28-ми, що приказвате глупости не ми е ясно!Сам си противоречиш! Ами казваш, че природата е над човека (в което съм съгласен) - тогава не следва ли, че ако й пречим неимоверно и заплашим земята от унищожение тя ще ни е..е мамата? За симбиоза чувал ли си? А за промени?Ами айде тогава да избием няколко милиона човека, които дишат, къпят се повече от веднъж в седмицата и да останеш ти и още няколкостотин души. Или да се върнем в каменната епоха? Или предпочиташ в началото на 19 и 20 век, когато технологиите са били неразвити и на никой не му е дремело какво унищожава и как произвежда!Не смяташ ли, че сега е малко по-добре положението?Айде по - обективно и по - сериозно!Няма да се къпем толко често и природата ще е ок!а като земем да вонкаме и да ни ядат бактерийки, които отделят СО2 не е ли по-зле ;-) Струва ми се, че въпреки че казваш, че природата е по-велика от нас, не го мислиш наистина - иначе не би се съмнявал, че ще можем да я унищожим. Относно селениите за хвърлянето на *** кой-къде свари - с две ръце те подкрепям (мислейки не толкова дългосрочно - щото е гадно, *** се всичко и е един добър начин да развъдиш доста болести).
28
1
 
2
 
! Отговори
Nechovek преди 16 години
Здравей друже!Няма значение дали за глобалното затопляне човечеството има 10% или 80% заслуга. Това е един начин да направим равносметка накъде се е запътило човечеството. (Разбира се ако си от хората, които се смятат за над ПРИРОДАТА няма нужда да четеш нататък.) Човечеството, лично според мен, се е изродило. Станали сме едни празноумни комсуматори, с пълни търбуси и пълни стаи с ненужни глупости. И си мислим, че планетата Земя ни е длъжница. Алчността ни е несравнима с нищо. И за да задоволим нуждите си сме готови на всичко. Унищожаваме, убиваме, рушим, грабим. Скоро няма да можем да разпознаем планената си. Всичко това е тъжно. Много даже. И може да не звучи свързано с темата за затоплянето, но всъщност е много свързано. Ежедневно, без да се усетим, с малките си дейности вредим много на Планетата. Толкова ли е трудно да се направи малко усилие. Човек да преосмисли живота си, ценностите си. И да започне с малки стъпки да променя нещата. Например да направи усилието да не си изхвърли *** на Витоша докато се разхожда, а да поизчака малко докато намери кофа. Да не си купува излишни неща седми чифт обувчици и прочие. Много са нещата. Знам че много хора не им пука за това. Не само на разни мутри и мутриси, бизнесмени без съвест, но и на много много обикновени хорица, които не биха се разделили с някои удобства. И накрая де да беше глобалното затопляне единствения ни проблем...П.П. знам, че хората са различни. Затова е ясно, че хората с подобен на моя светоглед ще ме разберат. За другите писанията ми ще са разни глупо-фантасмагории. Така е било, так и ще бъде.
27
1
 
2
 
! Отговори
Nechovek преди 16 години
хихихи :)
26
1
 
2
 
! Отговори
debnadaviebna преди 16 години
мой човек, опитай да ми размажеш фасонамного е жалко, че всичките вицове, които знам не могат да спасят човешката цивилизация от невежеството на хипитата и злобата на *** и евреите
25
1
 
2
 
! Отговори
Nechovek преди 16 години
pi4 bih ti razmazal fasona. s ogromno udovolstvie da znaesh.
24
1
 
2
 
! Отговори
debnadaviebna преди 16 години
Що всички толко мразите бетона, двигателите с вътрешно горене и дърводобивната индустрия? Аз вярвам, че хората в дърводобивния отрасъл са разумни и не желаят един ден да се събудят и да осъзнаят, че са останали без суровина, така че предполагам, че взимат мерки да не се случи това. Нека да спрем да сечем дървета, обаче после върху какво ще седнем, върху какво ще се нахраним, от какво ще вдигнем къща? Жилище ще построим от бетон, ама нали и него го мразим, какво ще правим тогава? А и да се примирим с бетона как ще ни го докарат, като не търпим двигатели с вътрешно горене?А господин Ал Гор толкова загриженият, дето в момента не прави всичко възможно да привлича внимание към себе си, защо не свърши нещо докато беше вицепрезиент на най-влиятелната и икономически развита страна на планетата аджеба?
23
1
 
2
 
! Отговори
с преди 16 години
номер 21. е и оригинален...знае мноооооого смешни вицове...какво ще кажеш за това пич http://liveearth.msn.com/green/liveearthfilmprojec t ?
22
1
 
2
 
! Отговори
Mary преди 16 години
Темата за глобалното затопляне е доста спорна. Учените са разделени 50 на 50. Едните водени от икономически интереси твърдят,че такова чудо като глобално затопляне няма, а другите грачат, че планетата умира.Според мен истината е по средата. На много места ледниците не са мръднали даже са се увеличили, на други се топят. Снежната шапка на килиманджаро се топи, защото дърветата в подножието му се изсичат без спир, а те се явяват като щит за издигащия се по-топъл въздух. В градовете е по-топло, защото количеството бетон се е увеличило, както и това на бълващите газове автомобили.Като цяло глобалната температура има нищожно увеличение, което не е прецедент. Често след това следват периоди на понижение в градусите.Но все пак е истина, че там където има активна човешка дейност, има и покачване на температурата.
21
1
 
2
 
! Отговори
debnadaviebna преди 16 години
кое е общото между глобалното затопляне, планетата Плутон и растежа на българската икономика:никой не го е виждал и е толкова незначително и далечно от нас, че се открива само по косвени методи
20
1
 
2
 
! Отговори
debnadaviebna преди 16 години
news flash, климатът на земята не е постоянен, динамичен е, каквото и да се случва не сме виновни ние, ако Софията почне да се наводнява и наистина ми се наложи да се катеря по покривите сам ще съм си виновен, че живея на планета с непостоянен и непредсказуем климат и не съм взел необходимите предпазни меркилюбопитен факт:вие tree hugger-ите имате ли представа, че всъщност 2/3 от кислорода, който се изпуска в атмосферата не е дело на сухоземната флора, а на фитопланктона
19
1
 
2
 
! Отговори
sofia преди 16 години
пич искам да ти видя физиономийката когато ледниците се разтопят и реките излязат от коритата си...когато дърветата жално изпускат стонове при поредната сеч( ти естествено не ги чуваш)...искам когато планетата умира да те видя как си навираш в ..... скапания ти раждясъл бойлер...