Мисия: Уби я - Мария!

В нова книга едни срещу други се изправят всякакви спец-части и една рускиня с уклон към масови убийства и ислямски фундаментализъм
13 авг 2007 13:37,
3
Мисия: Уби я - Мария!
Корица: Хермес

В Русия явно трябва да си бил служител в някоя изключително спец-служба, говорител на 10 президента или съдия- прокурор- подсъдим- затворник, за да ти обърнат внимание издателите.

Най-вероятно поради това в последните години в България се превеждат, а на руския пазар се бълват - писанията на горе-долу половината служители в държавни институции.

Най-новата е "Антитерористична акция" на Сергей Самаров, който, както се оказва, познава спецификата на работа на СПЕЦНАЗ, защото е служил като технически специалист в отрядите със специално назначение към Главното разузнавателно управление на Русия.

Участвал е в много операции на територията на Русия, Виетнам, Ангола, Никарагуа и Афганистан, но в момента, разбира се, е изцяло посветен на писателската и журналистическата си дейност, защото най-вероятно му е трудно да става рано.

Така или иначе, романът му е идеалното шпионско-екшън-крими забавление за любителите на този жанр. Особено за всеядните от тях. В него главни герои са бившият офицер от спецчастите на ГРУ майор Толстов и бившият му командир от Афганистан подполковник Проханов. Първият кротко разследва леки случаи в частно детективско бюро. Докато не се оказва консултант в разследването на бившия си командир...

И тъкмо когато обвиненията са разплетени, се завързва моряшкият възел в сюжета. Двамата ветерани са влезли в полезрението на жесток и опасен убиец. Легендарната терористка Мария, по прякор Гаврош, подготвя серия от терористични акции в няколко големи града, за да всее страх и ужас. Тя не е хубавица - за тези, които се надяват на малко сапунка насред убийствата и гоненията.

Всъщност е рускиня, която обаче с цялото си сърце и черен дроб е отдадена на излямския фанатичен фундаментализъм. За каузата се е насочила към най-опитните в бранша - бившите офицери от СПЕЦНАЗ, които са недолюбвани от обществото и доста добре се справят с оръжията и тайните мисии.

И когато Толстов и Проханов отхвърлят нейните предложения, Мария не се поколебава да ги изнудва. Тя инсценира убийство с извършител Толстов и отвлича дъщерята на Проханов.

При създалото се положение не им остава нищо друго, освен да проведат последна мисия и да се внедрят в чеченската групировка. В опасната игра залогът е много по-висок от живота им.

От тях зависи съдбата на близките им и на хиляди невинни хора… И честта на СПЕЦНАЗ.

Изобщо няма шега, няма забава – екшън да става!

Издава: Хермес

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
gost преди 16 години
Понякога е по добре да си прочел дадена книга преди да я коментираш....
1
1
 
0
 
! Отговори
rusnaka преди 16 години
Ti puk ot koga si tolkova zapoznata s knijniq pazar v Rusiq, ta tvurdi6, 4e izdavali samo opredelenata ot tebe literatura, bre mome???Ili i tvoq mozuk po4va da pridobiva opredelena 4estota na zombiranost...???