Пиян прокурор блъсна кола и излезе в отпуска

Заместник-окръжният прокурор на Пловдив Виктор Янков не спря на "Стоп", блъсна друга кола, избяга от мястото на инцидента и се върна със заловилите го полицаи
27 авг 2007 18:05,
29
Пиян прокурор блъсна кола и излезе в отпуска
Прокурорът не спрял на знак "Стоп" и отнесъл друга кола. Снимка: СВ

Заместник-окръжният прокурор на Пловдив Виктор Янков е шофирал автомобил след употреба на алкохол и е предизвикал катастрофа.

Новината бе съобщена от говорителя на Пловдивската апелативна прокуратура Огнян Урбалов.        

Инцидентът е станал на 25 август, на кръстовище на пътя от село Дъбене и околовръстния път за Карлово.  

Янков не спазил знак "Стоп" и се блъснал в лек автомобил. Блъснатата кола излязла от пътното платно и се е ударила челно в телена ограда.    

След катастрофата прокурорът продължил пътя си, но скоро след това бил спрян от патрул на РПУ-Карлово и заедно с полицаите се върнал на местопроизшествието.          

Незабавно е образувано следствено дело и са извършени разпит на свидетели, оглед на местопроизшествието и на автомобилите.

Взета е кръвна проба за изследване на виновния водач, назначена е експертиза за щетите по автомобилите. Пострадали в инцидента няма.

Незабавно са уведомени съответните висшестоящи ръководители на прокурора Виктор Янков.   

Днес е изготвена експертизата на кръвната проба на Виктор Янков, която е показала наличието на 1,39 промила алкохол в кръвта му.

Пред административните си ръководители и следователя той обяснил, че е пил алкохол вечерта преди произшествието.

Следственото дело предстои да бъде изпратено на главния прокурор.  

В Окръжната прокуратура в Пловдив е образувано дисциплинарно производство срещу Янков за нарушаване на правилата на професионалната етика и за извършване на действия, накърняващи престижа на съдебната власт.

След инцидента прокурорът е излязъл в отпуска. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
15
 
! Отговори
безалкохолен преди 16 години
До кога пияни магистрати ще разполагат със съдбите на престъпниците??? :)
27
0
 
14
 
! Отговори
pipo преди 16 години
Мутри на улиците, Мутри в МВР, Мутри в съда, мутри в правителсто, Мутри при чиновниците - държава на мутрите !Да живеят МУТРИТЕ !
26
0
 
14
 
! Отговори
преди 16 години
ами да, ще си почине човека докато се позабрави и после пак на работа...за съжаление в България някои хора законите не ги ловят...какво стана с Максим например - някой мисли ли, че той наистина ще влезе в затвора? Според мен 2 год условно, малко сълзи, малко извинения и готово...сякаш нищо не е било...
25
0
 
14
 
! Отговори
преди 16 години
emi sled kato e izliazal otposka vednaga da se kandidatira za kmetotgovaria na fsi4ki danni
24
0
 
14
 
! Отговори
Mariana преди 16 години
Браво на пракурора, браво на съдията от Плевен, браво на цялата ни правосъдна система.Браво на нас, че още сме живи и оцеляваме.Какво търпение извадихме-ние сме за рекордите на Гинес-целия български народ.
23
0
 
14
 
! Отговори
преди 16 години
ако няма смърт и катастрофи, цялата съдийско-прокурорска система ще остане без хляб. и тогава ще строят хотелчета по курортите.смъртта била тя ненавременна и нещастна е начин май да се изчисти тази задръстена държава от назадничавият и народ.както се пее в една песен на брая аргириви " и смъртта е също форма на живот"
22
0
 
14
 
! Отговори
smaili преди 16 години
В България вече е мода да се кара след чашка, а и масата некадърни шофьори които бълна системата като на конвейр са постоянен фактор за злощастните инциденти, но явно някой има полза от "подаряването" на шофьорски книжки....
21
0
 
14
 
! Отговори
преди 16 години
За такъв като този, който заема такава длъжност само дисциплинарно уволнение, законите са писани за всички и трябва да се спазват от всички за да има ред и дисциплина.
20
0
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 16 години
Постепенно се вижда какви са прокурорите в страната ни -каквито са и управляващите- комунистически мекерета- живеят си още в едното време. Затова няма и осъдени истински престъпници .освен кокошкарите.Но ще им дойде времето-кръв ще връщат.
19
0
 
14
 
! Отговори
преди 16 години
Убиецът-наркоман-алкохолик Ставински си развява *** на свобода. Има пари - платил си е на когото трябва. Законите не са за такива, като него, те са за хората, които пишат тук и нямат пари за други занимания, нямат и смелост да се надигнат и да изметат от България изметта, която ги управлява...
18
0
 
14
 
! Отговори
преди 16 години
Да избягаш от местопроисшествието не беше ли за най-тежко наказание? Или т'ва не важи за юристи - в смисъл че те са го мислели за другите не за тях си...
17
0
 
14
 
! Отговори
Francisco Alberto Fe преди 16 години
Ako toi e pil da ne kara klata . Zada ne mu se barka glavata da znae kakvo ravi
16
0
 
14
 
! Отговори
преди 16 години
bravo
15
0
 
14
 
! Отговори
taina maina преди 16 години
Познавам тоя ГАД, мисли се за недосегаем и че не е от простолюдието, но си е пълен ***. радвам се че се е издънил . поздрави от Станимака г-н "Аз не съм к'ат другите бе".
14
0
 
14
 
! Отговори
преди 16 години
evalata
13
0
 
14
 
! Отговори
преди 16 години
всичко в бг е пълен хаос, само престъпността е организирана...
12
0
 
14
 
! Отговори
pavel djurov Asseno преди 16 години
ми то прокурорите от Пловдив са под всякаква критика!! Мен ме набеди в престъпление Росен Димов пред главна прокуратура с постановление N:4027/94 A тоя пък карал с алкохол бе кво да говорим............те които трябва да спазват законите и да са за пример пред гражданите си позволяват да не спазват никакви закони и се скатават зад имунитета си.........
11
0
 
14
 
! Отговори
LORENA преди 16 години
Казвали за Ал.Капоне.А тези *** би трябвало да са ни слугите-плащаме им заплати,за да ни обслужват.Нас,държавата...Само че с безумието си я унищожиха!Като се започне от онези в парламента-приемат закони,които безочливо нарушават и не им пука,след тях-съд,полиция,прокуратура!И ги търпиииим
10
0
 
14
 
! Отговори
преди 16 години
"След катастрофата прокурорът продължил пътя си, но скоро след това бил спрян от патрул на РПУ-Карлово и заедно с полицаите се върнал на местопроизшествието"
9
0
 
14
 
! Отговори
Димо Димитров преди 16 години
Всички съдии, прокурори, следователи и висши полицейски началници са такива, защото са парашутисти, а не достойни хора с достойнство