Мислиха, мислиха и измислиха... 5 варианта за боклука

Столична община и Министерството на околната среда отказват да съобщят 5-те варианта, докато не ги обсъдят
13 ное 2007 12:21,
15
Мислиха, мислиха и измислиха... 5 варианта за боклука
Къде да го денем, боклука?! Снимка: Булфото
Пет са вариантите, които Столична община и Министерството на околната среда и водите обсъждат за съхранение на балите с боклук, обяви министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова след днешното заседание на Съвета по европейски въпроси /СЕВ/.

На заседанието е обсъждан проблема с отпадъците на столичния град след предупреждението за България от страна на Европейската комисия.

Както министър Грънчарова, така и зам.-кметът по екология на Столична община Мария Бояджийска отказаха да съобщят кои са петте варианта за съхранение на балите.

Ще ги обявим, след като ги обсъдим и съгласуваме с МОСВ и експерти от ЕК, бе категорична Мария Бояджийска. На днешното заседание на Съвета по европейски въпроси е решено Столична община до 5 декември т.г. да представи в СЕВ план за действие с временни мерки до намиране на трайно решение на проблема с отпадъците.

Планът ще залегне в отговора, който българското правителството трябва да изпрати на Европейската комисия до 23 декември 2007 г. Гергана Грънчарова посочи, че ако се стигне до финансови санкции за страната заради столичния боклук, глобата няма да е символична и ще се плаща не от общината, а от държавата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
17
 
! Отговори
гражданин преди 16 години
Тия *** шопи/столичани/ вече ми надуха главата с техните ***! Явно колко са оправни шом до там са я докарали с тия проблеми. :))))
13
0
 
17
 
! Отговори
софко преди 16 години
Кореняците Софиянци са се изродили като английските аристократи.Доре че София се напълни с *** да им вкарат малко здрави гени!
12
0
 
17
 
! Отговори
европеец преди 16 години
Ами то завод за отпадъци не се прави за 2, че дори и за 3 години! Надявам се, че това е ясно на повечето хора. Съоръжения от този тип се правят за по-дълъг период от време, което включва предварителни проучвания, одобряване на най-надеждния проект, финансиране, започване и т.н. В Европа този въпрос е решен по най-добрия начин - например в Австрия, заводът им за *** е в центъра на Виена, като се оползотворяват отпадъците и след изгарянето се отопляват домовете в столицата и т.н. проекти. Дотогава трябва да се реши проблема с *** на София по най-категоричен начин. Не е решение превозването на толкова далечно разстояние до Пловдив и Карлово.Решението на кризата с *** изисква съпричастност на всички софиянци и решение на най-високо ниво!
11
0
 
17
 
! Отговори
преди 16 години
нема да се плашиш - селяните са навсякъде - плъзнали са и миришат из цяла Софя - превзеха ни с две думи
10
0
 
17
 
! Отговори
преди 16 години
Тая *** от как е дошла в общината за 5 стотинки работа не е свършила. Но като сложиш чиновничка на 29 години от село за зам. кмет на София не очакваш реално да върши работа, нали?
9
0
 
17
 
! Отговори
преди 16 години
точно така, но има ли наивници, които пък да мислят, че б.б. и алчната му ***, не са се наточили за предстоящото лапане - ех, бедни ми бедни народе, кой те в таз робска люлка люлее
8
0
 
17
 
! Отговори
KKK преди 16 години
Хора, разберете, че Доган и БСП искат да изградят частен завод и блокират нарочно всички решения, за да може да лапат десетки години, ако им мине номера.
7
0
 
17
 
! Отговори
преди 16 години
Che koi e kazal, che se plashim ? Da se plashat tezi, pri koito moje da se poiavi, dokato praviat zavoda :)
6
0
 
17
 
! Отговори
преди 16 години
нема 'а се плашите - мутрата бойчо ша ви оправи
5
0
 
17
 
! Отговори
b преди 16 години
pak s tehniq *** ni zanimavat.....
4
0
 
17
 
! Отговори
преди 16 години
mi to biurokratziata kakvo mislish e ? Shurei do shurei v dylga reditza.
3
0
 
17
 
! Отговори
tig преди 16 години
Ми то нали мутрата на предизборния дебат каза, че той работел за завода, ама с бюрокрацията преди 2011 нямало да е готов.
2
0
 
17
 
! Отговори
преди 16 години
chakai, oshte ne sa se razpredelili %-tite dobre. Ima pone 15 shureia, koito oshte ne sa naiasno kolko she gushnat ot dalaverkata.Inache do sega da e postroen.
1
0
 
17
 
! Отговори
преди 16 години
Абе няма ли да построят тая фабрика най-накрая????????? Кво се мотаят още.