Затворени във времето

Живи участници в компютърна игра, превърнала се в реален кошмар, героите в книгата на Дейвид Морел "Ловци на време" трябва да оцелеят на всяка цена...
24 ное 2007 10:40,
Затворени във времето
Корица: Хермес

Дейвид Морел е бестселъровият автор на 28 книги, сред които спечелилата му световна известност „Първа кръв“ с главен герой Джон Рамбо. Книгите му са отпечатани в над 18-милионен тираж и са преведени на 26 езика.

В България излиза един от другите му известни романи - “Ловци на време”.

В него бившият рейнджър Франк Бейлинджър и приятелката му Аманда не предполагат, че зад поканата да присъстват на лекция за времеви капсули се таи смъртна заплаха.

Упоена, Аманда се съвзема затворена с четирима непознати в изолирана сграда, заредена с взрив. Всеки един от присъстващите е специалист по оцеляване в екстремни ситуации. Задачата им, както ги уведомява неизвестният им похитител, наричащ себе си Господаря на играта, е да открият Гробницата на земните желания.

Живи участници в компютърна игра, превърнала се в реален кошмар, те трябва да оцелеят на всяка цена. Единствено препятствие в плана се оказва Франк, който успява да открие къде се разиграва смъртоносната игра. Но и той не подозира, че наградата за победителя ще се окаже ликвидирането на създателя й…

Завършил с отличие държавния университет „Пенсилвания“, авторът на книгата - Дейвид Морел - е уважаван професор по американска литература в университета в Айова.

Известен с детайлното проучване при подготовката на всяка книга, Морел се е обучавал да оцелява сред екстремни обстоятелства и е посещавал курсове за подготовка на охранители.

Тренирал е стрелба, водене на преговори с похитители, смяна на личността, лична охрана, рисковано шофиране и др., като част от многобройните екшън-умения, които използва в творбите си.

Съпрезидент е на международната организация на трилърови писатели, той е считан от мнозина за бащата на съвременния екшън роман.

Издава: Хермес

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание