Оправдаха Софиянски за Халите

В мотивите на съда за оневиняването му дори е отбелязано, че бившият столичен кмет е действал в интерес на общината, продавайки Халите
29 дек 2007 12:40,
32
Оправдаха Софиянски за Халите
Бившият столичен кмет Стефан Софиянски е оправдан окончателно по делото за сделката с Халите.

Върховният касационен съд /ВКС/ е оставил в сила оправдателната присъда на бившия градоначалник, обявена през юни 2006 г., а впоследствие потвърдена от апелативния съд.

В мотивите на съда дори е отбелязано, че Софиянски е действал в интерес на общината.

Прокуратурата обаче настояваше за 7 год.затвор, защото кмета занижил над 400 пъти цената на Халите и с това нанесъл щети на общината за около 2 милиона лева.

Стефан Софиянски вече е спечелил на втора инстанция и делото за “Миленуим център”.

По това дело прокуратурата искаше да му наложат 4 години затвор, но апелативният съд го оправда.

Преди две години бившият кмет бе оправдан и за делото за „Погребите“.

Предстои ВКС да се произнесе за „Милениум център“, а Софийският градски съд да приключи делото за Бизнес Център "Гурко 1".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
anonimniq_fen_na_pol преди 16 години
Софиянски е масон, голям натиск е оказан върху процеса от руска и албанска страна.Братята му масони оттам са налели огромни суми, за да остане чист, но тва си е лично мое мнение.
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Мафия.
29
0
 
0
 
! Отговори
marvelis преди 16 години
Така мислят всички ченгета,които имаха задача да направят и отстояват СДС,да объркват и без това липсващото мислене на хората (ега ти обществото!), на тях все Костов им е виновен! Десет готини вече след неговото управление той е трън в очите им,защото е единствения мислещ политик и държавник от 1989 г.!Нали той издигна и Софиянски и Петър Стоянов,които се забравихо и се *** - петното ,което си лепнаха дълго ще е на сурата им! Има пари Стефчо и се откупува,какви тук съдилища,на децата вече е ясно как става у нас,ама онзи,който последен ще го осъди си знае работата,ще го видим! Намалил цената на халите 400 пъти,та той има пари да откупи и жена си и децата си ,ако се наложи!ГОСПОДИ,НЕ СЕ БАВИ!
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Abe ei lud...
27
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 16 години
Всички тези процеси са дело на *** Костов. Не можа да се примири с това, че хората обичат Софиянски. И Халите, и банята, и библиотеката(сега х.София) бях сборище на наркомани и клошари. Може да е крал, но е оставил нещо и за нас. А Костов, да му яде к**а !!!
26
0
 
0
 
! Отговори
bgman преди 16 години
агент на ЩАЗИ !!!
25
0
 
0
 
! Отговори
Кольо Балъка преди 16 години
Що бе! Що само Софиянски нападате? Той има пари да се откупи от всяко съдебно преследване! Що не кажете тези прокурори дето му пишат обвинителните оправдания (трябва май нов съдебен термин да се създаде заради него - "обвинително оправдание") не влезнат в затвора щото за взели един милион да го оправдаят (примерно)? Ами ето и един парадокс. Полицай те спира че си минал с колата на червено и това минаване е вече административно нарушение . За да не ти пише акт му даваш 10 кинта и си без наказание. Само че взимането на подкуп вече е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ но тъпия полицай не му пука че за да прикрие административно нарушение прави престъпление. Точно така се получава и тук. За да оправдаят Софиянски който може и да е в нарушения правят престъпления на Закона и те са по големите виновници и плачат за затвора защото не само един престъпник са прикрили заради пари!
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Stefcho si vee gashtite v Dubai, puka mu za vas :))
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Стефсо-Стефчо нали знаеш че като не те осъдят в съда ще те съди Господ това ще е най-страшната ти присъда дупе да ти е яко
22
0
 
0
 
! Отговори
Един преди 16 години
Посмей се още малко,Стефчо.Малко ти остава.
21
0
 
0
 
! Отговори
norm преди 16 години
Делата срещу Софиянски са поредната мимикрия на българското правосъдие.Вместо да го съдят за ограбването на софиянци чрез партийните бордове в общинските фирми,измислиха недоказуеми обвинения.Така и той чист,и партиите чисти.Нищо ново под слънцето.
20
0
 
0
 
! Отговори
яко преди 16 години
защото - не е луд, който яде зелника, луд е който му го дава! ако има гражданско общество ще има и прокуратура и съд на място. Вижте какво правят французите със Саркози - дебнат го на всяка крачка. егати *** сме.
19
0
 
0
 
! Отговори
az преди 16 години
abe 17ti, ti lud li si? kak taka 6te dokazvat?! prokuraturata i dana4nite trqbva da dokajat, 4e sa spe4eleni po prestapen na4in. tova, 4e te sa nekadarnici i korumpirani e otdelen vapros.
18
0
 
0
 
! Отговори
az преди 16 години
za tazi gavra s nego trqbva da sadi darjavata za naneseni vredi. lo6oto e, 4e 6te pla6tame nie danakoplatcite, a ne tezi koito sa go obvinili nespravedlivo.
17
0
 
0
 
! Отговори
яко преди 16 години
всички имоти и техника, коли, банкови сметки, за които не може да се докаже че са плащани съответно данъци, защото не са били реално изкарани с честен труд парите да се конфискуват в полза на държавата. Купил си апартамент, чиято реална пазарна стойност надхвърля заплатата ти за петнайсет години, а ти си работил примерно една - не можеш да докажеш законни приходи - айде, в полза на държавата. Без да ги пращат в затвора - само да им вземат краденкото. На двайсетина като се случи другите сами ще окапят защото ще знаят че има съд и той ги дебне. А сега какво? Перекендетата им карат коли за милиони, без един работен ден и прокуратурата си спи на ушите. Прозрачност ще има когато всички българи го поискат. Де го това гражданско общество Иде ли?!!!
16
0
 
0
 
! Отговори
Ro преди 16 години
е ЕС сега, бе? По наш пример трябва да бъде създаден оксиморонен израз - "частна държава". За никого другиго не работи, освен за частни интереси... Плюя на тия институции!
15
0
 
0
 
! Отговори
Schellenberg преди 16 години
хе-хе-хе-хе-хе....
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Не се безпокойте Братя Българи Вие също повярвахте на Софянски гласувахте за него,той какво направи?? Обра София до шушка сега повярвахте на Бат Бойко и кво накрая ще стане май същата работа
13
0
 
0
 
! Отговори
vazmuten преди 16 години
i na slepite e jasno che sofianski e bezkrupolen kradec i lajec samo ne i za nasta slajapa ,,pravosadna ,,sistemaza vsi4ki e jasno che tova e maskarad kolkoto da otbijat nomera - kakto pravjat s milion drugi nestaprosto iskam vsi4ki da gi prokalnat tezi xora s strasna kletva taka che te decata im roda im semeto im da se parjat v adski maki i da iztegljat vsi4ki teglila dvukratno koito sa pri4inili na naroda!!!
12
0
 
0
 
! Отговори
b0rislav преди 16 години
забележете само колко хитро това става по време на празниците и как тази новина ще бътде подмината от заетите с приготовления българи...иначе какво да ви кажа - престъпна държава от където и да погледнеш... политици, съд, прокуратура...поредна подигравка с българите.