Путин кацна без Путина, на Орлов мост не го искат

Самолетът на руския държавен глава кацна на българска земя малко след 18 часа
17 яну 2008 18:26,
58
Путин кацна без Путина, на Орлов мост не го искат
Президентът на Русия пристигна в България за двудневната си официална визита. Снимка: БГНЕС

Президентът на Русия пристигна в България за двудневната си официална визита.

Самолетът на руския държавен глава кацна на българска земя малко след 18 часа.

Руският президент беше посрещнат от българския външен министър Ивайло Калфин и началника на кабинета на българския президент Никола Колев.

Съпругата на руския президент Людмила Путина няма да го придружава при посещението му в България. Това съобщиха от прессекретариата на българския държавен глава.

От прессекретариата на президента не посочиха причините, поради които Людмила Путина няма да посети страната ни.

Според дипломатически източници здравословни причини в последния момент са й попречили да придружи Путин при визитата му в България.

На Летище София пристигна и самолетът с делегацията, съпровождаща Путин.

По-голямата част от руските журналисти, които ще отразяват събитието, са пристигнали още вчера, а със самолета на президента пристигнаха журналистите от Кремълския пул.

Над 75 представители на медии от Русия ще отразяват посещението на Путин в България.

Същевременно около 150 души от различни граждански организации са се събрали на Орлов мост на втория за днес протест срещу посещението на руския президент Владимир Путин.

Митингът се организира от Асоциация на свободното слово “Анна Политковская”, Коалиция за честно управление, Гражданска инициатива „Справедливост” и други.

Проявата се охранява от около двадесетина полицаи.

Протестиращите носят плакати с надписи: "Вземи ни централата, тръбите, България ни остави", "Стига съветски колониализъм", "Путин и Гоце – КГБ и ДС".

Тази вечер Путин ще присъства на концерт в зала 1 на НДК по повод “Годината на Русия в България”.

Икономическите въпроси ще бъдат в центъра на визитата на руския държавен глава.

По време на посещението на Путин ще бъде подписан договорът с “Атомстройекспорт” за проектиране, доставка и изграждане на АЕЦ Белене.

Ще бъде подписано и споразумение за създаването на проектна компания за строителство на петролопровода Бургас - Александруполис.

Предвижда се и подписването на документ за създаването на фериботна връзка между пристанищата Кавказ и Варна.

Посещението в София ще е последната визита на Владимир Путин в чужбина като президент.

Неговото последно официално посещение у нас беше през 2003 година.

Първият вицепремиер на Русия Дмитрий Медведев ще пристигне в България с друг самолет два часа след Владимир Путин.

Медведев, който е кандидат за президент на Русия, е сочен за най-вероятния наследник на Путин.

У нас Медведев ще има срещи с българския президент Георги Първанов и с премиера Сергей Станишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
2
 
! Отговори
ирина преди 16 години
кучето си лае,кервана си вървизабравихте предните президенти,сега Путин ви е виновен за всичко,а той не взима дума и решение без съгласие на своети съветници и други политици. Владимир Путин е свестен човек,цяла Русия го обожава,а другите държави го уважават,безпорен факт. а кой колко крал вие не можете зда знаете,както и какво сънува президента. не му трябва да краде,боже господи,та той си има всичко,а колко му трябва да живее човек нормално,той си има достаточно и предостаточно,от посто който заема сега и който ще заема после.
56
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Putin kacnal bez *** si...
55
1
 
2
 
! Отговори
bg преди 16 години
Добре дошъл, господин Путин!
54
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
В смисъл - по-евтини са навсякъде в Европа , а неизвестно защо мърльовците ги продават на ненормални цени в България......
53
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Много си прав ! Почти всички компютърни части в момента се продават по-евтино във ЕU, отколкото в богатите страни от западна Европа. А нашите бумбали ги вземат супер евтино от Китай - но явно са много алчни.......
52
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Аз така и не виждам ползата от влизането ни в ЕС... Но виждам нещо друго - всички цени са станали или са по-големи от европейските, но заплатите ни няма да станат скоро европейски! Мога да дам много примери - за стоки и продукти в България които имат по-високи цени от същите стоки в която и да е страна от EU!
51
1
 
2
 
! Отговори
shihan преди 16 години
какво ви пука - щом руснаците си го харесват - техен си е. Само *** може да обиждат чужд държавен глава. Празноглавие и малокултурие. Нас не ни вълнува Путин или Медведев или който ще да е КГБист, ще е острието на руската държавна машина... Нас ни вълнува нашите управници дали са в час повелите на времето. Трябва ни пробългарска политика. ТОВА Е.
50
1
 
2
 
! Отговори
ГЕШЕВ преди 16 години
ТЕМЕНУЖКЕ ЦЕЛУВАМ ТЕ ! ТИ СИ ИСТИНСКИЯТ ФЕНОМЕН ! ВСИЧКО В КОМЕНТАРА ТИ Е ПЕРФЕКТНО И ТОЧНО ! ИСКАМ ДА ТЕ ЧЕТА ПО ЧЕСТО !
49
1
 
2
 
! Отговори
ГОШКО ГЛАРУСА ОТ Б преди 16 години
НЕ БОИТЕ СЕ БЕ БРАТЯ БЪЛГАРИ ! ПОНЕ 20 000 000 ОТ РУСНАЦИТЕ СА БЪЛГАРИ ! ЗА ПОВЕЧЕ ОТ ПОЛОВИН ВЕК ЗАСЕМИХМЕ ТОЛКОВА МНОГО РУСКИНИ , ЧЕ МОЙЕ ДА ПРЕТЕНДИРАМЕ ЗА РЕПУБЛИКА В РАИОНИТЕ С ГАЗОЖИ НАХОДИЩА , А НЕФТЕНИТЕ НИ ПРИНАДЛЕЖЪТ ИСТОРИЧЕСКИ ! ТАМ Е БИЛА ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ ! ХА ХА ХА ДА ГО ДУХА *** ! А ПУТКИНА МАИ ЯКО СЕ Е УПЛАШИЛА ОТ ГЪРМЯЩИТЕ ПРОЖЕКТОРИ ! А СЕГА МОЖЕ ДА НЕ ГРЪМНАТ САМО ПРОЖЕКТОРИ ??! ШУБЕТО Е ГОЛЕМ СТРАХ ! А И *** БЕШЕ ДОСТА ПРЕБЛЕДНЯЛ В НДК , МОЖЕ И ХЕПАТИТ А ДА Е ПИПНАЛ НА ОРЛОВ МОСТ !
48
1
 
2
 
! Отговори
kyky преди 16 години
друго си е като засерат платените русофоби, нали, даскалеску :)
47
1
 
2
 
! Отговори
теменужка преди 16 години
Путин е изкуствено създаден феномен. Той е политически голем, хомункулус, произведен от точно установена и добре известна фабрика за кадри.Путин връща Русия в нейното обичайно русло на недемократичност, враждебност, ксенофобия, култ към личността и нетърпимост към различните мнения. След като смачка свободните медии, той сега гази с подковани ботуши през опозиционните и граждански формации. Новата му политика към свободния свят е по-скоро враждебна, въпреки че единственият източник на нарасналото му самочувствие са парите, идващи от същия този свободен свят, във вид на плащания за суровини. Ако утре пазарът се обърне, а цените на нефта започнат да падат, Русия ще бъде изправена пред пореден тотален икономически колапс
46
1
 
2
 
! Отговори
sas преди 16 години
Гергана,някак си е много просташко да наричаш руския президент ***.Не че те възприемаме по друг начин де.:))) Научи се да уважаваш поне себе си!
45
1
 
2
 
! Отговори
rusnak преди 16 години
subrali sa se na mosta nai golemite palq4ovci ot sofiq,hahaha
44
1
 
2
 
! Отговори
Гери преди 16 години
Искрено се надявам тези краставички да не са ги извадили от дупето на Путин!
43
1
 
2
 
! Отговори
Dedo Liben преди 16 години
Ну чтож. Путин приол товарищи и товаришутки.Пришол, посмотрел, подписал, выпил, потанцевал и ушол!И все!У мы будем пет песенку: Пусть всегда бодут солнце, пусть всегда будет водка, пуст всегда будут огруцы, да и пусть всегда друзя будут выпивать с меня! Наздаровя товарище, товоришутки и медсетры! Как жизнь прота Путин пришол а мы выпили Путинко с Антон и огурчиками! Так наздаровя и пока! Хлъц
42
1
 
2
 
! Отговори
Даскалеску преди 16 години
русофили . Колко ни била изгодна дружбата с Россия , и особено с големия Крадец на Милиарди - *** .Е къде ни е далаверата , бе кьопеклар , пардон , собаки ? Че бензина ни е по-скъп от Гърция , ли ? Или че тока открай време е по-скъп от Испания , да речем ? То за вас че има келепир от лъжите и манипулациите - има , но и ние не пасем трева , все пак , не сме русофили и *** . Вашите глупости , като ги пише Тошев , хващат дикиш , но в интернет не предат .*** с *** ....
41
1
 
2
 
! Отговори
kasapo преди 16 години
Abe kvo ste fanali u4eni4eskite liniiki da merite kolko e dylyg penisa na Bush i kolko huia na Putin. Po-e vajno da minat pone 10 trybi ot Burgas do Aleksandropolis, ce da ima edna ot koiato rusite da kradnat, vtora za gry4oliata i 2-3 trubeta da ostanat i za nas. tuk, dup4ica, tam dup4ica-, e i 3-4 trybeta za EU, nali sme im sme 4lenka na EU. E, drugo beshe da sme 4len, no tova e, ne sme 4lenkite, te putkite.
40
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Колкото и да плюят комплексираните мърлячи против Русия и Путин, повечето договори с Русия ще бъдат подписани. Построяването на Белене означава енергийна независимост на страната! А сделката - затваряне на 3 и 4-ти блок на АЕЦ Козлодуй срещу приемането ни в EU - както стана, може да се опише само по-един начин - кон за кокошка! България губи милиарди долари от затварянето на тези блокове, а какво спечелихме от влизането в Евросъюза - аз лично не съм усетил да има полза от това!
39
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 16 години
Жалко че по време на втората световна война американците не изравниха София със земята та сега софянци щяха да са провинция.
38
1
 
2
 
! Отговори
Гери преди 16 години
Все пак тук не говорим за риска, който аз бих поела сама за себе си. Може още утре да се гътна. Говорим за човечеството, в частност за целия български народ. Несериозно е да микажеш, който не рискува, не знае какво губи. Говорим за милиони хора.