Признат грях не е грях

Регионалният министър си призна, че никой не е застрахован от корупция; вътрешният пък се закани, че няма да има недосегаеми
24 яну 2008 14:46,
26
Признат грях не е грях
Кой кого? Снимка: БГНЕС

"Никой не е застрахован от такива неща“, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов в отговор на въпрос дали, според него, има по-голяма група, която е взимала подкупи във Фонд" Републиканска пътна инфраструктура".

Министърът призна, че е много разтревожен от това, че има корупция във Фонда и приветства днешната акция, при която бяха арестувани двама служители с подкуп.

"Всички носим отговорност и органите на прокуратурата, след като си свършат работата и покажат нещо по-конкретно, тогава ще се вземат мерки. Разбира се, това се отнася и до шефа на Фонда, ако той има нещо общо с това", подчерта министърът.

На свой ред вътрешният министър обяви, че в борбата с корупцията няма недосегаеми,

Румен Петков допълни, че мъжете поискали парите от гражданин, който искал земята му, близо до магистрала “Хемус” да бъде повишена в по-горен клас, за да е подходяща за строителство.

Засега двамата експерти са задържани за 24 часа, като ще се иска мярката им да бъде удължена.

Министърът каза, че прокуратурата ще извърши всички необходими действия, за да разследва случая.

„Така показваме на своите европейски партньори, че имаме механизъм за борба с корупцията по високите държавни етажи, което отчитаме като сериозно постижение и се надяваме то да бъде оценено от тях“, смята той.

Петков посочи още, че това не е единичен случай, и че по всички подобни ще бъде реагирано адекватно и всеки ще получи своето наказание.

„Трябва да има противодействие на корупцията“, категоричен бе Румен Петков.

Премиерът също взе отношение по въпроса и обяви, че няма да има компромис с корумпираните.

„Всеки държавен служител, чиновник трябва да знае, че ако практикува корупция, е заплашен и ще има санкции и наказания“, обяви Сергей Станишев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
ДОКАТО КОРУПЦИЯТА СЕ ПОКРОВИТЕЛСТВА ОТ НАЙ-ВИСОКО НИВО, ЩЕ СЕ СТОИМ В БЛАТОТО - ЛОШОТО Е ЧЕ ТЕЗИ ЗАРАДИ КОИТО СМЕ В НЕГО СА ИЗВЪН НЕГО
24
0
 
1
 
! Отговори
romen преди 16 години
А защо г-н Гагаузов не припомни как той докар съшият шеф на фонда от Нова Загора след като стана министър и поради "доброто"си сътрудничество като кмет на Сливен с фирмата му Биндер?И защо забрави как по матросовски го защитаваше първият понеделник след публикациятя в "Капитал"за милионите налети във brothers'фирмите му?Дали и той не е уплашен здраво от случилото се с човека му?
23
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Абе само като му видиш самодоволната физономия и можеш да разбереш с колко *** си е натъпкал джобовете.
22
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
от цялото море ,толкова чакаха тези еврофондове че предварително ги бяха разпределили,чудя се на акъла на европа как им ги дадоха.Такива далавери има 4е бедна ни е фантазията
21
0
 
1
 
! Отговори
anitta преди 16 години
Всички в град в който живее брата Емил на шефа на Агенция пътища знаят,че всички обществени поръчки се получават от фирмите Биндер и Инмат-собственост на сем. Георгиеви.Чудя се защо още няма задържани???
20
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
ako bsp si izkara mandata to e edinstveno zaradi kreditite otpuskani ot bankite 6toto horata tegliat kinti da mogat da se prehranvat ako gi niama6e tqh 6te6e da izkarat polovin godina
19
0
 
1
 
! Отговори
видял, прочел и се и преди 16 години
някаква гадателка беше предрекла, че след като БСП дойдат навласт такъв социализъм ще ни докарат, че животът ни няма да стигне да се оправим и ще трябва всичко да започнем отначало. п рава е била. ПО-СКОРО ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ!
18
0
 
1
 
! Отговори
видял, прочел и се и преди 16 години
същият този по-горе сниман само преди 10-тина дни ни убеждаваше от медиите колко добре работел фонда и че никога досега не е работел така добре както през последните 2 г.
17
0
 
1
 
! Отговори
gruio преди 16 години
огледайте се -кой бори корупцията!?_тези които непрекъснато си тъпчат джобовете с черни пари от какво ли не!!да сте видяли наказан полицай или прокурор,или дупетат ,ТЕ СА БОГОПОДОБНИ И ЗА ТЯХ ЗАКОНИТЕ НЕ ВАЖАТ
16
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Крадат защото са на мизерна държавна заплата.Може ли със заплата 400 лева да се живее в София.Това се прави нарочно от дясната партия БСП за да могат по-лесно да си купуват чиновниците.Ако един чиновник взема нормалните за днес 2-3000 лева ще държи повече н за работното си място и няма да рискува с рушвети. Аз оправдавам двамата служители виновни са управниците които имат ресурс и могат да вдигнат заплатите т.е да си изпълнят обещанието но те станаха дясна партия т.е. защитават интересите на бизнесмените не на работещите и затова е така.
15
0
 
1
 
! Отговори
kasapo преди 16 години
Първо ако един грах е празен за какво си говориме?Второ ако тоа с брадето е празен да го натъп4ат с боб.И трето ако пак е празен да го наебът.
14
0
 
1
 
! Отговори
минаващ преди 16 години
Всички крадливи и лъжливи комунисти - зад решетките.Опропастиха тая малка държавица.
13
0
 
1
 
! Отговори
кики преди 16 години
Не можа ли да си измислиш друго име,а взимаш моето.Не е хубаво така...не е интелегентно и колегиално...
12
0
 
1
 
! Отговори
ciklopat преди 16 години
Малиии,ми ако се разровят в най-турското министерство....какво ще се разсмърди...
11
0
 
1
 
! Отговори
d3 преди 16 години
kakva durjava samo...tiq hora ve4e nqmat sram ot ni6to. 4udq se za6to ne vzemat da priemat zakon s koito da legalizirat korupciqta i taka da si upravqt jivota a ne da ni pravqt na *** s neskoposani obqsneniq
10
0
 
1
 
! Отговори
bate ivo преди 16 години
папури хората работят.нямат вина че имат власт,вече ще имат и пари
9
0
 
1
 
! Отговори
кики преди 16 години
само не мога да разбера нашите управляващи толкова ли са *** или PR-рите са им ***.Да замажат очите "на запад"- не могат- те много добре си ни знаят, нищо че се правят на шутове. Хората и вестници четат и посланици тук имат... Да е за да замажат на хората очите- пак тъпо! та нали 1/2 от населението работи в държавната администрация! на тях ли ще обясняват има ли корупция или не?!? създават се цели агенции с некадърници -партиини членчета, които да отклоняват парите. тук-таме остана по някоя фирма, която да се докопа до финансиране- ама те пък са от големите- все на някой министър са свършили работа или са му платили сметката... и понеже са си ***- вместо да наливат парите в бизнес,който да им носи пари те ходят и ги изпиват, купуват си скъпи коли и строят хотели ...и после пак на аванта чакат...
8
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Никой не е застрахован от уволнение. Лобиращите за оневиняване на корупцията - тоже.
7
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Ей Гагауз ,да се прибираш към Варна >Гагаузландия .
6
0
 
1
 
! Отговори
zoro преди 16 години
Крадеца вика, дръжте крадеца.А тариката, балъците клеца...Що е корупция и има ли то почва у нас?На тоз въпрос си отговарят още в първи клас!