Арестуваха фермери, помъкнали крави на протест незаконно

Животните ще бъдат прибрани обратно във ферми с камион
16 фев 2008 12:02,
32
Арестуваха фермери, помъкнали крави на протест незаконно
Животните могат да бъдат транспортирани само с ветеринарно свидетелство. Снимка: Булфото

Тази сутрин полицията е арестувала инициатора на протестния поход с животни Андриян Цаконски.

В момента Цаконски се намира в Районното полицейско управление в Мездра.

Според БГНЕС, имало е и други арести сред фермерите.

Животните ще бъдат прибрани обратно във фермите с камион.

Задържането на фермерите е заради изискванията на Националната ветеринарномедицинска служба, според които по закон животните не могат да бъдат премествани от едно място на друго без разрешение на службата, каквото фермерите нямат.

За това и животните трябвало да бъдат върнати във фермите. Не е ясно дали ще бъде повдигнато обвинение от прокуратурата срещу протестиращите с животни.

Dnes.bg припомня, че фермери от Врачанско и Великотърновско тръгнаха от село Търнава към София заедно с 25 крави. Те искаха целогодишна субсидия на литър мляко.

Фермерите трябваше да пристигнат в столицата в сряда, 20 февруари, когато е планиран национален протест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
jeko преди 15 години
za umnite grajdani koito ne znaqt che hranite v magazina idvat ot [selo]a za fermerite nie sme sas vas.....
30
0
 
0
 
! Отговори
Реалистът преди 16 години
Който не слуша - в районното за 24 часа и ще видим кой ще протестира!
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
айде стига глупости, би
28
0
 
0
 
! Отговори
632 преди 16 години
Като се не разбират по цивилизован начин управниците така ще бъде.Тези фермери за да тръгнат с тези животни помислете в какво положение са.....
27
0
 
0
 
! Отговори
ERASER преди 16 години
Те са решили да протестират, не да транспортират. Ако унищожаването на мляко, вино и др. продукти чрез изхвърлянето им от съответните производители не е незаконно, то поне е неправилно, но е форма на протест. Според закона: разрешава се протест само на работното място, без прекъсване на работния процес и безшумно, за да не пречат на околните. ХА-ХА-ХАМного ми е интересно дали всеки *** с конска каруца има подобно разрешително за транспортиране на животни, а те са навсякъде, включително и по жълтите павета.
26
0
 
0
 
! Отговори
Frank преди 16 години
Само глупаците не разбират трагичността на протеста на българските фермери.България е мафиотско-*** нарко-република,управлявана от проруски компрадори,които се отнасят към народа,към когото принадлежат точно както господарите им от Кремъл към своя - като към роби.
25
0
 
0
 
! Отговори
анти-зоореспект преди 16 години
Вместо ония люде от органите да се перчат юнашки с успеха на ювелирната си лековата операция "Зоореспект" , да вземат поне веднъж да свършат и някаква обществено полезна мисловна дейност в рамките на интелигентността на собственото си ведомство. Да задължат престъпниците , осъдени на пробация или условно , да бачкат общественополезен труд не къде да е , а в обора, риейки на говедата, в помощ на фермерите. Да видят от чий труд идва откраднатото папо и защо данъкоплатците не желаят да ги хрантутят на пълноценни хранителни рациони в панделата.
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Намерили те начин да се противопоставят на фермерите! Ако не друго поне фермерите се стараят, борят сеи полагат толкова много усилия, а на среща им разни корумпирани служители, които веднага намират противодействе и то срещу наистина заслужаващи уважение хора!
23
0
 
0
 
! Отговори
ловец преди 16 години
каква е тази показна акция на затлъстели и затъпели чиновници от НВМС ??? ЯВНО се стремят всячески да угодят на министъра си и директора си,спирайки юниците и фермерите,че току виж стигнали до София и свалили от власт хората докарали ги дотук. А в същото време в цяла Б-я всеки си превозва ж-ни както и докъдешо си иска без необходимите документи .КЪДЕ СА ЖЕКО БАЙЧЕВ И СИЕ?Вие си направете заключение.И НЕКА ИМА ПОВЕЧЕ ФЕРМЕРИ КАТО ТЕЗИ
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
И ЗАЩИТАВА ИНТЕРЕСА НА БАНДИТИТЕ ! А ПРОТЕСТИРАШИ МИНЬОРИ И МЕТАЛУРЗИ ГИ БИЯТ И ПРОИЗВОДИТЕЛИ ОТ СЕЛАТА ВКАРВАТ В ЗАТВОРА ! ДА СПРЕМ БЕЗУМНИТЕ ДЕЙСТВИЯ НА БАНДИТА ПЕТКОВ И ЦИАЛАТА БАНДИТСКА ОЛИГАРХИЯ НА ЧЕРВЕНИЯ ПРОРУСКИ ОКТОПОД !
21
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 16 години
това е бизнес, който не му отърва да не се занимава. и аз искам да си отворя фабрика за колбаси, ама не ходя през някое Министерство да се моля за пари. като не могат да си гледат кравите да не го правят и да се занимават с нещо друго, питай ги колко от тях си произвеждат фуража за животните, както е по цял свят?!
20
0
 
0
 
! Отговори
Best for the best преди 16 години
Ми то всеки иска пари некой никого не кара да прави нищо насила като иска гледа крави като не ще работи в някое предприятие и без това има недостиг на работна ръка .Това нещо като работно време обаче не е за всеки много по лесно е с кравите де гледал де негледал и да ревем дайте ни пари Кокото и да е просто нещо животновъдството и селското стопанство за това се иска акъл единици го имат
19
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 16 години
Аз мисля че всеки нормален човек трабва да подкрепи тези хора които пряко изхранват народа.Да им ринеш фъшкиите само на тези животни,и ти идва да полудееш,а тези хора се грижат за по 10-15 животни.......аз съм с тях.....и се молете да не се откажат от животновъдството защото тогава ще ядем бизонско от гражданската воина в САЩ!
18
0
 
0
 
! Отговори
правосъдие преди 16 години
правилно, съгласно закона така трябва да деистват ветеринарите. незнам защо обаче не деистват така в кърджали, хасково, смолян, и др. райони където кравите се отглеждат в коптори и землянки р цял ден са на паша под слънцер дъжд и снягл не получават нищо дрего за хапване и млякото се предава в легени и кофи както видяхме по телевизията преди няколко дни. ами намесете се итам бе хора това мляко го ядем ние. а които иска да има коли те на адриан да вземе да гледа крави. абе момче ти знаеш ли че 300 крави струват 500000 лева и още толкова оборудване ами ще кара хубава кола човека я. няма да седи само на трактора дето съм го виждал хиляди пъти и му се изтръскаха дисагите
17
0
 
0
 
! Отговори
фсв преди 16 години
Трябва да се арестуват кравите за неправилно преминаване на шосето , също така трябва Румен петков да награди с ордени за храброст тези 30---40 Ветеринари които проявиха такъв героизъм за залавянето на престъпниците (КРАВИТЕ)а също така искам да отбележа че за първи път виждам толкова много ветеринари на едно място.Слава богу терористичната заплаха е хваната още в зародиш и затова Румен Петков трябва да се самонагради за бързата реакция,, с всички видове медали и щикове и да тича към най близкият пункт за цветни метали.
16
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 16 години
Във ФРАНЦИЯ си протестират , а тука само да шътнеш и в ареста, но ако продаваш дрога, крадеш на широко ти викат евала и шапка ти свалят!Жълти стотинки получават за литър мляко, но печалбата после се гушва от мафиотите, които държат магазините и мандрите...Работи народе за червените олигарси безплатно...Манипулатурите пак са на линия!Ку-ку...караславов..хайде дерзайте болшевики...цялата власт в ръцете ...на МАФИОТИТЕ!
15
0
 
0
 
! Отговори
M.С. преди 16 години
Протеста си е протест! Но не приемам да тормозят и без това измъчените добичета по пътищата....
14
0
 
0
 
! Отговори
Каубой преди 16 години
Навремето им казвахме говедари, живеха си кротко и си пасяха добитъка.Откакто журналистите ги прекръсти във фермери (а *** в роми) нещата загрубяха. Какво да се прави и те са жертва на модата.
13
0
 
0
 
! Отговори
мими преди 16 години
вие, дето много ви е жал за тия фермери, знаете ли колко кинти има тоя Цаконски и че всичко е инсценировка, знаете ли кви коли кара и че ако ги продаде може да храни 200 крави за 1 година, а.само дрънкате без да сте запознати с фактите!
12
0
 
0
 
! Отговори
snake eater преди 16 години
Евалла браточка, добре му го каза:) Много е лесно да се правиш на тежкар, ама никой не знае как системно се ограбва трудът на тези хора.