Вучетич бяга от нас

Сърбия нареди бързо изтегляне на посланика си в България; плашат ни с "изолирани инциденти"
21 мар 2008 09:01,
123
Вучетич бяга от нас
Данило Вучетич посланик на Сърбия у нас. Снимка: Булфото

Сръбското Министерство на външните работи съобщи, че е изпратило протестна нота до правителството на България по повод признаването на едностранно провъзгласената независимост на Косово.

В съответствие с плана за действие на сръбското външно министерство министър Вук Йеремич нареди спешното изтегляне от София на посланика Данило Вучетич.

Той трябва да напусне България в срок от 48 часа от връчването на протестната нота и да се завърне в Белград за консултации.

Сръбският външен министър допълни, че решението на България, Хърватия и Унгария да признаят незаконната независимост на Косово представлява удар за Сърбия и крачка назад в регионалното сътрудничество и добросъседските отношения.

Пред Нова телевизия Данило Вучетич заяви, че българското решение за Косово е взето "много трудно".

„Това решение засяга дълбоко суверенитета на нашата страна. За нас е много по-чувствително и много по-трудно, когато едно такова решение се взема от съседи, а не от някои други по-отдалечени страни, смятам това е разбираемо“, допълни той.

По думите му едно такова решение не може да остане без последствия.

“Не става дума за това, че Сърбия ще прибягва до някакви мерки на отмъщение, но това ще повлияе върху по-нататъшните ни отношения”, каза Вучетич.

Според него са възможни изолирани инциденти с българи в Сърбия в резултат на „безотговорното поведение на отделни лица“.

„Но проблеми от подобен тип като например счупени стъкла на български автомобили в Сърбия в никакъв случай на се продукт на политиката на правителството“, завърши посланикът на Сърбия у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
17
 
! Отговори
xaskovo преди 16 години
koga v jugoistocna blgaria,krdzaliskata oblast ste poiska da se spoi s tyrcia togava srbia ste priznae tazi oblast
121
0
 
17
 
! Отговори
преди 16 години
narode sabudi se-sledva makedonia i posle nie...Da jivee Sarbia i Rusia...atom za 4itacite i ibrik4iite
120
0
 
17
 
! Отговори
YERO преди 16 години
Surbite sa izkufeli nacionalisti.Tito odavna e murtav,slobodan itoi.Tova che prez 2 voina sa bili protiv fashistite im dava golemi teritorii.Sus slabi politici idurjavnici-nacionalisti kato Miloshevic ne moje da uspee srubskata politica.Vremenata sa drugi isurbite triabva da se suobraziat s tova.CCCP go niama vece niama koi da se protivopostavi na America.CCCP samo izpolzvat situaciata za da izvle4at polza za sebe si.I VUOBBSHTE NE SE INTERESUVAT OT SURBIA.
119
0
 
17
 
! Отговори
stareca преди 16 години
След Втората световна война е началото на края на колониалната система.Тогава Великобритания, Франция, Испания, Белгия, Португалия започнаха да дават независимост на бившите си колонии. А дотогава основният им девиз беше: РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ !Но природата не търпи празно пространство и САЩ започнаха да дават "помощи" на колониалните страни , а където този номер не минаваше даваха оръжие на "демократичните" сили да се борят за демокрация и човешки права. А колко военни преврата направиха по света - брой нямат. А след като белязаният и набожен кагебист за няколко долара повече взе, че си предаде и събори режима без бой, то за неоколониализма се отвори път. Защо само Германия се обедини, а Чехословакия се разцепи, след нея Югославия, после Сърбия и Черна гора, сега косово( пиша го с малка буква, защотото никога не е било държава, а сега хоп независимо косово) се отдели от Сърбия, а след това какво още ще бъде разделено?!?Къде всъщност са границите на САЩ и до къде се простират техните интереси? Или може би те са поредната империя, на която й идва края...
118
0
 
17
 
! Отговори
777 преди 16 години
През 1999 г., за това, че протестирах срещу нападението над Сърбия ме арестуваха. Убивани бяха мирни хора. Измислиците, че сърбите гонели албанците, та за това трябвало да се бомбардират са за умовете на ***. Никой не гонеше шиптърите. Те си го организираха за да има предтекст за нападението. Всичко, и тогава и сега е едно промиване на сивото вещество на тези у които все още е останало в мозъка.
117
0
 
17
 
! Отговори
777 преди 16 години
ТОВА Е, ДРУГО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ДОБАВИ.
116
0
 
17
 
! Отговори
мм преди 16 години
За пореден път политиците ни доказаха, че са една безгръбначна, проституираща ***. За да се докарат на новите си господари, те брутално прегазиха ценностите на българската нация и приеха една гнусна, безмозъчна сделка. По същият *** начин предоставиха навремето коридор на терористичната ескадрила на САЩ да бомбандират мирното сръбско население. Българи, спите ли? Докога ще ги търпим да съсипват Родината ни и да защитават само чуждите интереси, а да упражняват системен геноцид над собствената си нация?
115
0
 
17
 
! Отговори
преди 16 години
Сърболята като си връщат посланика, да вземат да ни върнат Западните покрайнини!По-гадно племе от сърбите няма!
114
0
 
17
 
! Отговори
777 преди 16 години
Много добри въпроси. Който може да мисли, нека да се опита да отговори.
113
0
 
17
 
! Отговори
ricky преди 16 години
Eдин косовар жени сина си веднага след обявяването на независимост.Хваща го и му казва:- Сине довечера пред прага на спалнята хващаш булката и я внасяш на ръце през прага, да не стъпва по земята щото Косово е гордо, мяташ я на леглото щото Косово е силно, сваляш и дрехите щото Косово е открито пред целия свят...На сутринта хваща сина си и го пита:- Кажи к'во стана?- Ами тате, внесох я на ръце през прага, да не стъпва по земята щото Косово е гордо, метнах я на леглото щото Косово е силно, свалих и дрехите щото Косово е открито пред целия свят ....и си забих една *** щото Косово е независимо!!!
112
0
 
17
 
! Отговори
преди 16 години
Искам да споделя един факт ,който научих скоро при престоят ми в Скопие: Когато шиптара е на гурбет ,а жена му е в Косово ,таткото и братята му, могат да го заместват в леглото докато го нямя.Сами си отговорете ,що за племе е това и кого подкрепя българското правителство.
111
0
 
17
 
! Отговори
US Veteran преди 16 години
ОК, признаваме "правото" на албанците в Косово да си имат втора държава.Признаваме незавсисимоста и мултиетническия модел като "единствен гарант за стабилност в региона". "Заставаме твърдо зад плана на Ахтисаари и стриктно ще следим за спазването на правата на малцинствата и тяхната представителност в институциите" и т.н. празни приказки на Ивайло Калфин . ОК. Ето и въпросчетата:1. Кво правим тогава след вдички тия аплодисменти за правото на едно малцинство да стане мнозинство в отцепена от суверена държава територия с "ОМО Илинден". признаваме ли я ? Не я ли признаваме ? И , ако не защо ?2. Какво правим, ако след 5 години албанците в Македония решат да си правят Република Тетово ? Признаваме ли я ил не ? И защо ?Отговорете си на тия въпроси,както си искате, но ви казваме, че историята показва,че при всяко налагане на решение на Балканите от страна на "великите" сили губещи са били всички в региона. И нека не забравяме, че същата тази Европа, която отцепва сега територия от Сърбия, навремето е отцепила от България.
110
0
 
17
 
! Отговори
Мамантос преди 16 години
Зларадството е едно от най-отвратителните човешки чувства.Срам ме е от вас и заради вас!
109
0
 
17
 
! Отговори
Мамантос преди 16 години
Заради куртизанствуващата политическа клика ме е срам, че съм поданик на държавата ВИ.Срам!
108
0
 
17
 
! Отговори
Denver преди 16 години
Za predi6nia komentar 4e BG e goliama i silna darjava , pi4 spri lekarstvata !!! kade vijda6 silna i goliama darjava, BG e razgrabena i razpusnata kato evtina prostitutka ,za kakvo im e na makedoncite da se prisadinqvat !!! Dano da se opravim pone do 10 godini i togava mojem da se pravim na golemi ,no ne sega. Po-dobre da si gledame na6te problemi i da ne si navli4ame 4ujdi !!!
107
0
 
17
 
! Отговори
преди 16 години
МАКЕДОНЦИ ВИЕ СТЕ НАШИ БРАТЯ БЪЛГАРИ, АКО ИСКАТЕ ДА ЖИВЕЕТЕ В ГОЛЯМА И СИЛНА ДЪРЖАВА ЗАПОВЯДАЙТЕ ПРИСЪЕДИНЕТЕ СЕ КЪМ НАС!
106
0
 
17
 
! Отговори
преди 16 години
Znaem bratko.. no tova 4e korumpiranoto ni pravitelstvo reshava neshto ne ozna4ava 4e sme bili syglasni s nego.. obiknoveno e to4no obratnoto..
105
0
 
17
 
! Отговори
makedonec преди 16 години
vam vi e lesno nemate shiptari i si gledate seir so kosovo i makedonija ama edin den ke imate problem so muslimanite i togj kaj ke vi bide krajot.
104
0
 
17
 
! Отговори
преди 16 години
Миналото си е минало, но когато си галеник на съдбата(великите сили) като сърбите винаги в един момент късмета ти изневерява.А те имаха късмет.Дадоха им доста земи, а като се замисли човек са си едно от славянските племена което се появява в границата на държавата ни от едно време.А ако бяхме приели модела, който са замисляли руснаците за югослвско-българска държава и сега бяхме част от нея я се замислете какво щеше да е.И повярвайте ми не са го замислили така че да сме с равни права.Колкото и да виеме против тях или за тях, те са си пичове също като нас или поне част от нас.Миналото си е минало.И да живеем до 5 вековните си поробители така е.И какво ако говорим за кръв ще се стигне до същата ситуация в която са сърбите в момента обаче с Кърджали и родопите.Ако го играем кротко трябва да сме единни иначе няма как да стане.Не искате ДПС в парламента ами на следващите избори да гласуваме всички а не 50% да не гласуват с оправданието за кой да гласуваме.Как за кой за който и да е стига да не е БСП и ДПС.Аз лично ще гласувам за ВМРО тъй като се каня 2 гласувания вече и все не гласувам за тях тъй като няма да спечелят и да влезнат в парламента а БСП можеше да спечели.Е сега ще гласувам за тях и ще посъветвам и всички атакисти да гласуват за тях вместо за Болен който само за кръв говори.За кръв и война викат само онези които никога не са били на война.Ако има 100% гласували тогава ДПС няма да вземе повече от 10% гласове, но и много други партии ще имат 10% гласове и ДПС ще стане една миноритарна политическа сила която няма да има власт.Това е положението ние сами си го направихме.Събите не са виновни, че управляващите са им *** и от едно време и сега както и ние не сме им виновни че нашите са такива.Направо няма търпение на следващите избори бате бойко да вземе властта а той ще я вземе и да е в коалиция със десните и ВМРО.Ей тогава ще се оправим поне с етническите си проблеми и без кръв(уж надявам се).И ще ми е приятно да видя тогава Доган как се пъне и мъне да си вземе властта как ще го сложат на топа и ще изгърми с обръчите си от фирми.Но само ако гласуват всички иначе няма как да стане.Нито мраазя турците в българия нито пък ***, събите даже и гърците,румънците и т.н народи имали честта но и мъката да живеят на място като балканите не съм расист,ксенофоб.Но ако турчин от Турция дойде в България и ми се прави на отворко си е бит е..н и изпратен да си ходи.Същото важи и за всяка нация с която граничим или не.Като си на чуждо място си кротуваш и уважаваш местните обичаи.Като си вкъщи тогава правиш простотии.Така че стига омраза дайте да направим нещо позитивно и конструктивно отколкото само да се тръшкаме.Като заначало може да спрем да си губим времето а да си свършим кой каквото задължение има да върши за днес за фирмата в която работи че БВП трябва да се създава.
103
0
 
17
 
! Отговори
BULGARIN преди 16 години
IMALO E SURBISTAN, SEGA DA IM E 4ESTITA....KOSOVISTAN!!!Bulgariyo, napred!!