Първанов: Ремонтът на кабинета "Станишев" е оправдан

Някои от закъснелите неща в управлението започват да се случват, каза Първанов
11 май 2008 18:05,
9
Първанов: Ремонтът на кабинета "Станишев" е оправдан
Някои от закъснелите неща в управлението започват да се случват, каза Първанов. Снимка: БГНЕС

Президентът Георги Първанов заяви днес в Ловеч, където е гост за празника на града, че някои от нещата в управлението на правителството, макар и позакъснели, започват да се случват.

Според него, посланието от двудневното съвещание на тройната коалиция край Разлог е, че е по-добре това да става, макар и късно, отколкото никога.

По думите на Георги Първанов, едното послание е свързано с честното и директно поставяне на всички въпроси от страна на правителството, тон за което е дала вицепремиер Меглена Плугчиева.

Второто важно послание, каза Първанов, е, че договорките на тройната коалиция от Хисаря започват да придобиват конкретност.

Президентът добави още, че ремонтът на кабинета "Станишев" е оправдан и навременен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
8
 
32
 
! Отговори
dada преди 15 години
Какъв ремонт - пременил се Илия-пак с тия! Не им ли е ясно, че трябва да се изметат до един! Ама то пък какво ли и ще остане, като май всички сме такива...робски народ от ***...
7
8
 
32
 
! Отговори
goce преди 15 години
Този Гоце, нека спре да прави каквито и да било коментари, защото всеки следващ противоречи на предишния и вече всяко хлапе го смята за безпринципен празнодумец.
6
8
 
32
 
! Отговори
а преди 15 години
Гоце остана "очарован" от последните напъни на своето си правителство: той продължава да си е душевния наставник на тристранната ламя. Но едва ли ще останат очаровани европейските институции, понеже те хич не са податливи на такива примамливи лъжи. У нас, вътре в страната, може и да излъжат някой, но извън нея едва ли.
5
8
 
32
 
! Отговори
преди 15 години
Оказа се, че историците на стават за президенти. Аз предлагам Елин Топузаков - той поне има спортни успехи, с честен труд си изкарва хляба, а не краде.
4
8
 
32
 
! Отговори
преди 15 години
АХМЕД ДОГАН КУПИ ЯХТА БИЖУ ЗА 2,6 МЛН. ЕВРО На Морскагара във Варна може да се види последния писък на яхтеното изкуство Манхатън 66. Според очевидци, лично лидерът на ДПС заедно със солидната си охрана е огледал морското бижу. Покупката е станала от фирма LZ яхтинг, но яхтата не се води на името на Сокола, а на фирма от Банско. Яхтата, модел Манхатън 66 може се види на Морска гара във Варна. Цената и е 2,6 милиона евро, или 5,2 милиона лева. Луксозното морско возило е било закупено от частна фирма с регистрация в Банско. Иначе яхтата е поръчана за изписване на варненската фирма LZ яхтинг, която е извършила продажбата. Ахмед Доган заедно с мощната си охрана лично е пристигнал на Морска гара във Варна за да огледа новата си луксозна придобивка. В скоро време тя ще акостира на кея в Созопол, където Доган обича да разпуска. Яхатата Манхатън 66 е сред най-големите в средния клас. Дълга е около 22 метра, а на борда и има суперлуксозни 4 каюти, обзаведени по последен писък на модата.
3
8
 
32
 
! Отговори
dir преди 15 години
Печален рекорд на заменени гори само за ден11 май 2008 / News.dir.bgНа 30 април 2008 г. Държавната агенция по горите замени 3125,604 декара държавни терени с 21 426,5 декара частни терени. Повечето от предоставените държавни терени са по Черноморското крайбрежие и Боровец, а заменените частни гори са разпръснати главно в Северна България, съобщи БГНЕС по информация от Коалиция За да остане природа в България.Така ръководената от БСП Държавна агенция по горите (ДАГ) постави своеобразен рекорд в тази област и засенчи управляваното от ДПС Министерство на земеделието и продоволствието. Коалицията За да остане природа в България протестира срещу подобни замени, извършени в разгара на активната обществена и медийна кампания, която тече в последните месеци за преустановяване на скандалните заменки в страната. За всеки неспециалист остава впечатлението, че държавата печели от тези замени, тъй като за предоставени 3125,604 декара държавни терени е получила 21 426,5 декара частни терени или с 18 300,896 декара в повече. Това би могло да бъде истина в случай, че заменените терени продължат да се управляват като гори. За съжаление при всеки подобен случай се променя предназначението на заменените терени от горския фонд и те се застрояват. Това нанася сериозни щети както върху българската природа, така и върху българската икономика. Трябва да се има предвид, че пазарните цени на частните гори, които се предлагат за замяна варират от 200 до 300 лева на декар, а пазарните цени на терените за застрояване варират от 80 000 до 1 000 000 лева за декар според местоположението им. Така с прилагането на непазарната форма на замяна на терени, на практика държавата се ощетява със стотици милиони левове годишно, въпреки че получените терени са повече от дадените. По мнението на еколозите, навярно облагодетелстваните физически и юридически лица, се явяват спонсори на съответните партии и управляващи лица. Природозащитната коалиция се обявява срещу замените на гори и настоява да не се допуска промяна на предназначението на горите във вече заменените терени.
2
8
 
32
 
! Отговори
преди 15 години
predi vota na nedoverie tvurdeshe che R.Petkov bil sposoben da napravi reformata v MVR, a sega che promenite bili navremenni!? LUZHEC
1
8
 
32
 
! Отговори
кака пенка преди 15 години
мръсен,и гаден , къде е приятелчето ти румбата *** от плевен