Брюксел разваля годежа

Eврокомисията ни спира парите за 2 агенции; в писмо посочва "четири области на безпокойство"
13 май 2008 10:24,
53
Брюксел разваля годежа
Снимка: AMY

В писмо до зам.-министъра на финансите Димитър Ивановски, директорът на Дирекцията по разширяване на ЕС Майкъл Лий пише, че мерките, предприети от страната ни не осигуряват на Еврокомисията достатъчна основа, за да се заключи, че договорите по програма ФАР и Преходния финансов инструмент са легални, редовни и в съответствие с  разпоредбите.

В писмото се казва още: Европейската комисия ще прекрати плащанията към двете изпълнителни агенции, докато не се предприемат правилни действия до областите на безпокойство.

Лий стига и по-далеч, като категорично заявява, че продължителното спиране на плащания от Комисията не осигурява оправдание на българските власти при нарушаване на техните договорни задължения.

В документа от 8 май са посочени „четири области на безпокойство”, свързани с България.

Еврокомисията приканва България до 16 юни да предостави доклад, който съдържа доказателства, че проблемите във всички области са били адресирани.

"Този доклад ще послужи за основа на решението дали да продължим с препоръката за отменянето на решението за тези две агенции", пише още Майкъл Лий.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
VAZDUHAR преди 15 години
V BG MNOGO OTDAVNA NJAMA KOMUNISTI . AKO KOMUNISTI BJAHA NA VLAST , V BG SHTESHE DA IMA RED JASNI CELI I IKONOMICHESKI PROGRES . OKAZA SE ,CHE V BG NIKOGA NE E IMALO ISTINSKI KOMUNISTI . 1989 TE NAPALNO DOBROVOLNO SE PREDADOHA NA SILITE ,ZAINTERESOVANI DA RAZBIJAT BG . TEZI , KOITO BJAHA PROTIV SE IZPOKRIHA V MISHA DUPKA I ZARJAZAHA BG DA BADE RAZGRABENA . AKO IMASHE KOMUNISTI NA VLAST V BG , STRANATA SHTESHE DA BADE PROCAVTJAVASHTA , KAKVITO SA NAPRIMER VIETNAM I KITAJ . TOGAVA ZAPADA SHTESHE DA NI UHAJVA , KAKTO UHAJVASHE BAJ TOSHO . SEGA ZA TJAH BALGARITE SA PROSTO *** .
51
0
 
0
 
! Отговори
pif преди 15 години
Няма комунисити, ама хич! Блажени са вярващите че младите ще печелят добре, та те са изтикани в периферията от такива като Михаил Миков, Филип Боков, и тн - все ***, които ЦАРЯ подкрепи в изборите, които дефакто бяха реабилитирани. Няма ли кой да измете тая пасмина и ***? На балъци ни направихте, УВАЖАЕМИ ЦАРЮ СЕКСКОБУРГОТСКИ!
50
0
 
0
 
! Отговори
FASHIST преди 15 години
Mnogo si zle malkia , ako si mislish, che komunistite sa izmreli. Vlasta e bukana s DC agenti. Bankite se durjat ot bivshi chengeta. BSP e na vlast, kakvo poveche da ti kaja? Sled 50 godini mojem da kajem , che nema komunisti v BG!!!
49
0
 
0
 
! Отговори
Томов преди 15 години
Най-лесно е да седиш отстрани и да псуваш властта, а като дойдат избори да си ходиш на село и да не гласуваш. Но колко хора дават идеи и решения на проблемите? Истината е, че политическата ни система е изгнила отвътре още от създаването си. Бъкана е с агенти на ДС във всяка партия, корумпирани, крадци и мошеници са тези, които се бутат във властта. Честните и свестни хора или емигрират, или се крият по-ниско от тревата до следващата заплата. И да гласуваме и да не гласуваме това няма да оправи ситуацията. Поосто при всяка издънка на управляващите трябва да се прави гражданско неподчинение, протести, блокиране на институцията, която се е издънила и така, докато се научат да работят. Ето пример със София - след като не може да се реши проблема с ***, ще започнем да си хвърляме *** пред кметството. И като го заринем догоре, ще им дойде акъла. Пример със Топлофикация - след като надписват сметки и крадат, масово да се спира да се плаща на Топлофикация, докато не се промени системата на отчитане и не се сложат истински топломери, а не ***, които ни висят на радиаторите. Само за 2 месеца Топлофикация ще клекне, защото е толкова задлъжняла, че няма накъде повече.Пример за Паркинги и гаражи - след като не осигуряват паркинги и гаражи за паркиране а само рекетират шофьорите в София, да се блокират с коли наказателните паркинги на Паркинги и гаражи рано сутрин и така паяците да не могат да излязат. Само със гражданско неподчинения и удряне по слабите местта на властта, може да се накарат политиците и администрацията да работят. Не със псевдоизбори, които сменят едни крадци със други.
48
0
 
0
 
! Отговори
blq преди 15 години
За който и да гласуваме все така ще е положението. Всичко е до манталитет. И Пешо съседа да сложиш ще краде като ***. Така че тая страна ще си затъва, докато не стигне дъното. ако има такова..
47
0
 
0
 
! Отговори
Atanas преди 15 години
Влизането на Бг в ЕС беше грешка. Сега й сърбаме попарата. Вноските ни в ЕС са по-големи от това което получаваме от фондовете. Да им е честито на европейците!И не са ви виновни комунистите. Комунисти отдавна няма. Виновни са алчността и липсата на елементарно достойнство. Черти които повечето българи проявяват в условията на див капитализъм.
46
0
 
0
 
! Отговори
некой преди 15 години
ейййй прости европейци бе...как можаха да спрат парите на *НАЙ-УМНАТА* нация в света-на българите...тц тц тц.....не цяла европа , целия свят ни се смее.....а колко срам ме хвана когато ходих на екскурзия(преди 3 год.) в доминиканска република(страна от 3ия свят)...трябваше да си вадя виза...срам и позор...много се гордея с това,че вече не съм българин(официално)...много се радвам,че се отървах и избавих от Мутренската Комунистическа Република България (МеКеРеБе).....ПРОГНОЗА за бъдещето на БГ : не съм Ванга, амаи без това мога да предрека - оправия НЕМА...и Европа няма да може да оправи БГ.....да го ду.ат комплексарите ,които се радват на мутрите и чалгаджийките без акъл и с много силикон...поддържайте почвата...иначе не могат да виреят без вас
45
0
 
0
 
! Отговори
от анонимен. преди 15 години
Уважаеми дами и господа!Еропейците видяха каква държава сме и кои ни управлява все още, тези комунисти какво си мислят че като потриват ръчички сега ще оплюскаме фондовете на европейците им така си казват другарите комунисти. Да ама европейския съюз не спи и всичко вижда какво става тук в България как потъват фондовете в нечи групировки и обкръжение фирми, както си призна турския фес Ахмед Доган за обръч от фирмите в България за източване на фондовете. Ахмед Доган е човека които прибира фондовете заедно с другарите комунисти тои е агент от държавна сигурност Ахмед Доган. Така че европейския съюз всичко знае какво става тука в България, какво си мислят *** че лъжат някакви си европеици ли, те станаха смешни пред европа комунистите в България.Така че кого заблуждават те европейците ли, това е абсурд да ги заблуждават, вижте българския народ могат да ги заблуждават и лъжат това им е в кръвта да лъжат и прикриват пред българския народ комунистите, с лъжа спечелиха власта и с лъжи докарват българите до просешка тояга народа.Хей българино до кога ще им вярвате на тежи лъжци и убици и крадци, не виждате ли че ви лъжат и манипулират по всяко време до ден днешен за тези 63 години комунистически режим все още за съжаление в България. Други социалистически страни като чехия и други страни изкараха закон забрана на комунизма, както направиха и Румъния и се оправиха тези държави. Само в България не се забрани с закон комунизма, само тук все още в тази държава България не става нищо за съжаление 63 години тъпчеме на едно и също място никакво развите като икономика за съжаление. Защото другарите комунисти все се имат за умници те прогониха умните и интелигентните хора от България, и тези хора развиват икономика навън в чужбина в чужда държава за съжаление. А вместо в България да цъфти икономиката, за съжаление тя тотално е срината от другарите комунисти, защото са били наи умните и интелигентни. Това е абсурд да са такива другарите комунисти, те са наи простите хора на света, незнаят как да създадат икономика, за да цъфти България в икономически растеж, и дахадите на българина да бъдат много добре. Но за съжаление доходите са трагични в България на българския народ, и за това кои е виновен ами умните другари комунистите, нали се имат за умни ама са прости милите другари ако ще и пет више да имат както си ги купуват с пари, и си мислят че разбират от икономика. Те ако разбираха от икономика другарите комунисти, България нямаше да се намира на това дередже, за съжаление е така тотален срив в тази държава България прогониха умните хора в чужбина да правят икономика в чужда страна а не в България. Това могат другарите комунисти *** за съжаление е така, за 63 години тяхно управление докараха България до просешка тояга, и мизерия. Така че уважаеми българи не си мислете че европа не вижда какво става тука те имат голяма информация за България, нашите шпиони и разузнавачи и агенти са възхитени и учудени как така имат так
44
0
 
0
 
! Отговори
От анонимен преди 15 години
Уважаеми дами и господа !Наистина е наглост от страна на БСП да тъпчат българския народ вече 63 години, и да докарат българската държава до бедност за тези 63 години.Тези комунисти не разбраха ли че тяхната политика им е сбъркана, не стига че за тези 63 години не се научиха как да управляват тази държава, не създадоха добра икономика а все кадастрофално завършва тяхното управление. Явно незнаят как да създадат икономика добра, те са свикнали да съдират българския народ до шушка, колкото се може да не може да диша този български народ.Тези комунисти са свикнали на широк живот а милия българин да им изкарва тяхната заплата и мизерства, на това му се казва комунистически геноцид връху българския народ и гавра с българския народ. Тоез тотален грабеж на българския народ от комунистите, те не са спирали до ден днешен да грабят народа за тези 63 години комунистически режим. На това му се казва див комунистически капитализъм, тотално ограбване в тази държава майка България. То е без очие, то е гавра, то е корупция и престъпност голяма комунистическа бандитска организация, всички групировки са техни комунистически създадени от тях комунистите. Така е уважаеми българи осъзнаите се не виждате ли че комунистът не работник никак, те знаят да крадат, да лъжат народа, и да убиват народа. Това е тяхното им оръжие срещу българския народ, да ги стресират и уплашат с тяхните деиствия. Но ще ви кажа уважаеми българи тези комунисти ги е страх от народа, това е самата истина, така че не им се плашете а се осъзнаите какво правят с вас народе тези комунисти.
43
0
 
0
 
! Отговори
$$$$ преди 15 години
за ДСБ ГЛАСУВАЙТЕ!
42
0
 
0
 
! Отговори
Castor преди 15 години
Kakvo 6te ni posyvetva6? Za kogo da glasuvame i za6to?
41
0
 
0
 
! Отговори
Брад Пит преди 15 години
Цяла Европа ни се смее и с право. Не, че те нямат корупция, къде я няма но при тях поне е доста по-малко, пък и да я има се вършати добри неща за народа.
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Докато има ***, които да гласуват за комунистите и Симо Мадридски ще има и такива статии. Запомнете какво се случва сега и гласувайте с главите си !ЕС помага, но в кошара не вкарва !!!
39
0
 
0
 
! Отговори
кера преди 15 години
Наглост е 50 г да тъпчиш народа си,да направиш държавата си най-бедна в Европа.Безочие е да дадат на държавата ни възможност давърви заедно напред с другите европейски народи и шепа *** и бездарници да и отнемат тази възможност. Простотия е обаче да им позволиш да те тъпчат 50 г,да провалиш своя живот,а наглост,безочие и дваж по-голяма простотия е да им дадеш възможност да провалят живота на децата и внуците ти. За това не спете,махнете овчедушието,станете граждани.Скрийте ако трябва личните карти на бабите си и гласувайте,гласувайте. Ако не знаете за кого ,попитайте Богдана Карадочева.
38
0
 
0
 
! Отговори
dada преди 15 години
Всички сме си виновни - робски душици сме.А робството ражда завистта и подлостта. Поради това, вместо да се обединим и да изтласкаме умни и кадърни личности да ни управляват, ние се крием в черупките си-не ходим да гласуваме,защото няма за кой, подливаме си вода един на друг и т.н. - вица за българския казан в ада е показателен! И след всички тези мисли, единствения изход, който ми идва в главата е да ни назначат правителство от ЕС, контрола/МВР/ да поемат германците, културата-французите, социалното-скандинавци, финансите-англичаните, селското стопанство-испанците, а за нас-нищо! Да се разтурят партиите, да се национализира всичко и да се почне на чисто - от нулата! Чак тогава ще се оправим!
37
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Само си направи сметка що за мизерна нация може да измисли и да приеме като етика на поведението следната поговорка: "Преклонена главица сабя не я сече". Какво има да се чудиш повече.
36
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ха ха ха ха ха ха ха ! що го изтрихте бе "демократи"??????
35
0
 
0
 
! Отговори
дида преди 15 години
какво друго можем да очакваме,че западните политици ще харчат парите на техните данъкоплатци,където сме малко и ние за нашите крадливи политици,съдии прокурори бизнесмени ...ха ха та то там ще им спретнат такива протести ако харчат и крадат в такива мащаби като нашите че .... не забравяйте че докато са стигали до днешната си демокрация са минали през гилотината,глави са се рязали а ни е тогава преклонина главичка... ами такъв народ сме шилешки, не умеем нищо освет да си траем и да оцеляваме мизерно поединично, и да сме доволни от това ...
34
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
БРАВО!НАЙ-СЕТНЕ
33
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
31,той може да се публикува на 713267236273 места, вкл. и на сървъри хостнати далеч от България:)