Екшън на гейпарада

С извънредна полицейска акция започна гейпарадът в София
28 юни 2008 18:04, Екип на Dnes.bg
411
Екшън на гейпарада
Снимка: Dnes.bg

Гейпарадът в снимки

С извънредна полицейска акция започна гейпарадът в София, предаде репортер на Dnes.bg.

Футболни ултраси и крайни националисти се опитаха да попречат на шествието, но полицията ги спря.

Около 25 футболни ултраси и крайни националисти бяха поставени в легнало положение на тревата в градинката пред хотел „Хилтън“, за да бъдат неутрализирани. По-късно голяма част от тях бяха арестувани.

Парадът започна в 16.30 часа от Моста на влюбените (зад НДК).

Желаещите да се присъединят към шествието в началото бяха твърде малко. Постепенно обаче участниците в парада започнаха да се събират и броят им достигна около 200 души.

Малко по-късно непълнолетен младеж хвърли бомбичка по шестващите.

Наложи се намесата на полицаи с палки и защитни шлемове.

Противници на гейпарада се опитаха да последват тълпата, но полицията ги спря. Това разгневи част от скинарите и ултрасите и те неколкократно мятаха бомбички и димки срещу органите на реда и участниците в шествието.

Изненадващо гейпарадът продължи към Орлов мост, а не към Южния парк, както бе обявено предварително. Накрая участниците в шествието се отправиха към Червената къща.

По-късно в събота от МВР съобщиха, че са задържани около 60 скинари заради нарушаване на обществения ред. Част от арестуваните са носили метални боксове.

Лидерът на БНС Боян Расате също е сред арестуваните. По случайност един от служителите на СДП не е ранен. Това станало, когато полицаят е спрял за проверка Боян Расате. Лидерът на БНС се е движел в група с няколко свои поддръжници, които хвърлили в краката на униформения запалени димки, увити във вестник, уточняват от пресцентъра на МВР.

Гейпарадът в снимки

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


411
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
411
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След разгонването на гей парада,жандармеристите установили,че се губят 7 палки.....
410
0
 
1
 
! Отговори
b0rislav преди 15 години
Всъщност на този парад (така наречен) излязоха малка част от така наречените гейове, а истинските дърти педера-си от парламента тъй и не се появиха.. Язък! Надеждите и очите на целия български народ бяха вперени в това величествено шествие от достойни свободолюбиви и гъзолюбиви българи! Огромен пропуск на образователното министерство, че не изкара децата да махат с българските трикольорчета на преминаващите! Образованиетп пак се изложи пред цяла Европа!Добре поне, че се намериха в челните редици няколко европейски педа-ла, та да се отсрамим пред чужденците!Догодина полицията трябва да се слее (преносно и буквално) с протестиращите (или манифестиращите - все едно).Задължително няколко документални филма от поредицата "Горди и презрени" с участието на *** махали (сега по европейскому се казват ромски) и 2-3 *** прайда!Айде бе хора - размърдайте се - само с този "парад" беше скучно!
409
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А ТОВА, ЧЕ НИ ЗАБРАНЯВАТ НА ТВ ЗРИТЕЛИТЕ ДА СТАЧКУВАМЕ НЕ Е ЛИ ЦЕНЗУРА? ЩОМ ОБРАТНИТЕ СТАЧКУВАТ И НИЕ ИМАМЕ ПРАВО. ПЪК И ОБРАТНИТЕ СА ПО-МАЛКО ОТ ГЛЕДАЩИТЕ ТЕЛЕВИЗИЯ. ЩОМ ГЕЙОВЕТЕ ИМАТ ПРАВА ДА ПРОТЕСТИРАТ, НИЕ ТВ ЗРИТЕЛИТЕ СЪЩО ИМАМЕ ПРАВО ДА ПРОТЕСТИРАМЕ. ОТДАВНА СЕ ЗНАЕ, ЧЕ ТЕЛЕВИЗИОНЕРИТЕ В БЪЛГАРИЯ НЕ СЛУШАТ СВОИТЕ КЛИЕНТИ, СВОИТЕ ЗРИТЕЛИ. ЗАТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ВЗЕМАТ СПЕШНИ МЕРКИ. КАНЯ ВСИЧКИ ФЕНОВЕ НА СЛАВИ ДОГОДИНА НА ПРОТЕСТ ПРЕД БТВ (САМО АКО СПРАТ ШОУТО МУ). ЕТО ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ:Невероятен скандал се развихри около скандалната форумка и фенка на Слави Трифонов Златина Савова. Савова предупреждава, че ако спрат Шоуто на Слави ще направи проблем на бТВ под формата на митинг и ще раздуха скандала до ЕС. Савова също така ще направи скандал и на Нова, ако във Вип Брадър 3 не вземе участие популарната в близкото минало водеща Ася Статева от Такси.Оказа се, че през 2009 ще има митинги-шествия пред бТВ и Нова ТВ, които ще надминат скандалността на гей парадите. Този път ТВ феновете ще потърсят правата си.За какво става дума? В Интернет усилено тече подписка, която има за цел да накара продуцентите на Вип Брадър да поканят бившата ТВ зевзда на 90-те Ася Статева (позната от "Супершоу Невада" и "Шоу Такси" за участие в предаването. Феновете предупреждават, че ако искането им не бъде удовлетворено догодина, през 2009 г. те ще направят протест пред сградата на Нова Телевизия в столицата. Новината се разпространи като клюка из форуми и чатове в Интернет преди броени дни.Напоследък има много слухове в Интернет пространството, че Ася Статева ще участва във Вип Брадър догодина.Що се отнася до евентуалното бъдещо протестно шествие пред бТВ, става въпрос за "Шоуто на Слави". Въпреки, че Слави Трифонов подписа с бТВ нов тригодишен договор, феновете се безпокоят шоуто му да не бъде спряно, защото непрекъснато се появяват слухове за спирането на шоуто му. "Шоуто не е изчерпано, а е последното стойностно предаване в тази държава.", коментират разпалени фенове по форумите.Ако поне едно от тези протестни действия се осъществи, това ще бъде за първи път в нашата страна. Относно гей-парада в София, хората искащи да направят шоествията пред бТВ и Нова са категорични: "Щом гейовете и лесбийките имат право на шествия, ние, ТВ зрителите също имаме това право по закон". Крайно време беше ТВ зрителите да започнат да търсят правата си.
408
0
 
0
 
! Отговори
Dara преди 15 години
Цензурираха ме, но исках да кажа хомосексуалист. Написах пед.раст, за да се види колко близко е по звучене с педофил, но нямат нищо общо.
407
0
 
0
 
! Отговори
Dara преди 15 години
404, а ако учителят по физическо е голям, космат, с мръсни и изпочупени нокти, но опипва ДЪЩЕРЯ ТИ, по-добре ли ще е,а?Свинята си е ***, независимо дали спи с мъже или с жени. и педофил не е едно и също!
406
1
 
1
 
! Отговори
Tapi balgari преди 15 години
Balgarite sa bahti geyovete... pedali mrasni... nacisti i geyove out ot bulgaria!!! vie ste nai golemite ***!
405
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ей сега вече ми светна - не ти е ставала *** досега и няма с кво да се надуваш. Затова теб и тебеподобните ви е яд на Расате...хихихи
404
0
 
0
 
! Отговори
Сигoтyри Накypа преди 15 години
Той и поддръжниците му са едни от малкото останали истински БЪЛГАРИ. Интересно ми е вие, демократичните защитници на пeдеpасите, какво ще правите, когато утре те получат равните права, за които се борят? Как ще реагирате, когато разберете, че учителят по физическо на невръстния ви син е ***, ходи с маникюр, опипва детето ви в час и му обяснява колко е "cool" да си гей.
403
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
kakuv ***....hora poglednete snimkata, edna gorq6ta liniika ot 1 metur....ako e istinski *** 6te6e da gori petno s razmeri 3-5 metra...tova mi namirisva na provokaciq, .....sega paak 6te ima bann po IP
402
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Невероятен скандал се развихри около скандалната форумка и фенка на Слави Трифонов Златина Савова. Савова предупреждава, че ако спрат Шоуто на Слави ще направи проблем на бТВ под формата на митинг и ще раздуха скандала до ЕС. Савова също така ще направи скандал и на Нова, ако във Вип Брадър 3 не вземе участие популарната в близкото минало водеща Ася Статева от Такси.Оказа се, че през 2009 ще има митинги-шествия пред бТВ и Нова ТВ, които ще надминат скандалността на гей парадите. Този път ТВ феновете ще потърсят правата си.За какво става дума? В Интернет усилено тече подписка, която има за цел да накара продуцентите на Вип Брадър да поканят бившата ТВ зевзда на 90-те Ася Статева (позната от "Супершоу Невада" и "Шоу Такси" за участие в предаването. Феновете предупреждават, че ако искането им не бъде удовлетворено догодина, през 2009 г. те ще направят протест пред сградата на Нова Телевизия в столицата. Новината се разпространи като клюка из форуми и чатове в Интернет преди броени дни.Напоследък има много слухове в Интернет пространството, че Ася Статева ще участва във Вип Брадър догодина.Що се отнася до евентуалното бъдещо протестно шествие пред бТВ, става въпрос за "Шоуто на Слави". Въпреки, че Слави Трифонов подписа с бТВ нов тригодишен договор, феновете се безпокоят шоуто му да не бъде спряно, защото непрекъснато се появяват слухове за спирането на шоуто му. "Шоуто не е изчерпано, а е последното стойностно предаване в тази държава.", коментират разпалени фенове по форумите.Ако поне едно от тези протестни действия се осъществи, това ще бъде за първи път в нашата страна. Относно гей-парада в София, хората искащи да направят шоествията пред бТВ и Нова са категорични: "Щом гейовете и лесбийките имат право на шествия, ние, ТВ зрителите също имаме това право по закон". Крайно време беше ТВ зрителите да започнат да търсят правата си.
401
0
 
0
 
! Отговори
Gnusmus преди 15 години
Аз нямам съмнеия за себе си. На мене какво ще ми кажеш? Ще ми кажеш,че случайно съм "хЪтеро"? Кажи ми нещо важно и полезно...Не ме агитирай! Разбра ли,*** ***?
400
0
 
0
 
! Отговори
До "само 100 чо преди 15 години
Ами да, това е отговора: след като хората се страхуват ( имамът обясни, че по-рано наказанието е било даже смърт, ...) значи има дискриминация....Освен това хиляди вече са емигрирали...На всички млади мъже и жени, които навлизат в живота и имат съмнения за себе си...Всеки от вас струва 100 пъти повече от *** Расате. Няма значение, дали сте гей или хъетеро. Това е слуайност. Важните неща в живота са други. Станала му *** на расате веднъж и взел да се надува ..... Да не ви пука за него. Сигурен съм, че на повечето Ви пука за другите и винаги ще намерите около себе си хора, които са ви разберат!! Животът е шарен има място за всички! И си е Ваш!
399
0
 
0
 
! Отговори
До "непознавам преди 15 години
Причината не е, че има лобита. Когато от малък мама и тато ти слагат в устата ти свикваш да се носиш по течението. Инерция...Не си задаваш върпоси. На тези "реализирани" им се налага да мислят, да си отговрарят на сложни въпроси. Сами, без мама и тато. В този смисъл много често те са по-подготвени и успяват, защото мислят по-често.Расате е умствено недоразвит. Той води детето си на нещо,за което сам твърду, че не знае как да му обясни. Това е поведение на ***. Политическа , рискуваща ДЕТЕТО СИ!Това е Расате. Промъкваха се между хората в Захарната след убийството, употребиха ги да вземат властта, употребиха Вас, сега употребаяват отношението Ви....Аз съм срещу политическата проституция.Що се отанся дои Гей-парад, то среща на литери на БСП + група деца изкарана да им пее е точно сер-гей + деца, както казва Расате. Отвратителна потическа проституция на 2-3 малки партии на гърба на група от обществото.
398
0
 
0
 
! Отговори
alex преди 15 години
долни жалки содомити и извращенци стига сте циврили, а се замислете за Содома и Гомора и какво се случи на тях! Би трябвало да се засрамите, а не да превръщате безсрамието си в нагла горделивост! това вашето са няколко смъртни гряха, за които няма опрощение, защото у вас няма и разкаяние! Не мооже да има равноправие между нормалността и ненормалността, няма как сакатите да станат състезатели по бягане, колкото и да циврят и хленчат за равноправие! Някак как вашият грях да не е срамен и гнусен в очите на нормалните хора! Няма кой нормален човек да ви признае за част от нормалното общество, освен някой мноооого заблуден и незаинтересован *** и смотатяк дето не го е еня изобщо за света около него! И това ще бъде така колкото и гей паради да си правите, колкото и пресконференции да правите и да пробутвате някакви глупави плоски тези, че това било почти като нормалното, ама някак си по-арт, по така, нали?!? Презрени сте вие и вашите глашатаи!
397
0
 
0
 
! Отговори
Фани преди 15 години
Не трябва всичко да копираме от Запада. Те не са по-умни от нас.Това, че разрешават гейпаради е грешка, но те не я осъзнават.Свободата на личноста също трябва да има лимит.Знаем,че гейове съществуват. Те са свободни.Никой не им пречи да правят своята любов. Но защо трябва да парадират? Това е груба грешка.Ако славяни и мюсулмани се опънат здраво, тези паради ще бъдат забранени.
396
0
 
0
 
! Отговори
Anim преди 15 години
Какви,хора не разбираш, естественно че *** са гадно извратено племе,чак и парад ще правят, ами дайте другата събота да има парад на изнасилвачите или серийните убиййци.На тия *** , им пускат прекалено много аванта.
395
0
 
0
 
! Отговори
П.Наков преди 15 години
Не ги разбирам тези хора които слагат гейовете в една категория с педофилите и други престъпници. Никой не може да ме убеди че да си гей и престъпник е едно и също. Най-малкото гей насила не се става, докато когато си жертва на престъпление е точно обратното.Ако не ви харесват гейовете, намерете си друго занимание и ги оставете да си правят парада. Аз точно така направих и си изкарах чудесно, далеч от гейове, скинари, палки и бомби. За съжаление българина обича да се прави на "мъж" особено когато е сигурен че е по-силен от ответната страна. Да не говорим за противните политически мишки които подбутват фитила на нещата с цел максимална публичност към жалките си персони.
394
0
 
0
 
! Отговори
ирина преди 15 години
никой не може да ме убеди,че мъж,който върви облечен в рокля,е различен и нормален,или мъж с мускули да харесва мъже с нежни и бели ръчички. това не е различно и не е нормално щом общество не ги приема и църквата,а просто някои държави се примиряват,да има спокойствие в страната,така мисля аз. свят е създаден от адам и ***,както един човек написа преди време,в друга статия,че ако обратните казват:ние такива се раждаме и сме нормални,то тогава и убийци,престъпници и педофили,ще кажат:ние също такива се раждаме и сме нормални. правете сами изводи. като са такива,да се седят у себе си и сред такива,да не го афишират пред другите с паради и прочее. много по голям процент хора не одобрява това,не го приема,а мнозинство винаги печели и винаги има повече право и истина.
393
0
 
0
 
! Отговори
Миро преди 15 години
Нямам нищо против сексуалната ориентация и шевствията като цяло! В България обаче според мен репресирани са хетеросексуалните! Гей-лобитата се поддържат и са навсякъде, най-много в парламента! Не познавам нереализиран гей! Също така не одобрявам поведението на "Боян Расате и сие"! Или са "болни" мозъци или им се плаща да създават напрежение!
392
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ахахаххаха жалките скинари!